• 1 Οκτωβρίου, 2023

Β. Χατζηκυριάκος: Ο Δήμος Αλμυρού θα πρωταγωνιστεί στα μεγάλα έργα υποδομών, πολιτισμού, ανάπτυξης που μαζί σχεδιάσαμε και μαζί καταφέραμε

Β. Χατζηκυριάκος: Ο Δήμος Αλμυρού θα πρωταγωνιστεί στα μεγάλα έργα υποδομών, πολιτισμού, ανάπτυξης που μαζί σχεδιάσαμε και μαζί καταφέραμε

Είναι δύσκολο να σταθείς και να μιλήσεις με τους ανθρώπους της κοινωνίας μας που καθημερινά την τελευταία εικοσαετία βασανίζονται από κρίσεις κοινωνικοοικονομικές, στις οποίες ήλθαν να προστεθούν οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης που άλλαξαν άρδην τα δεδομένα της ζωής μας.

Η αξία της αυτοδιοίκησης χάνει έδαφος και αυτό οφείλει να προβληματίσει όλους όσους κατερχόμαστε στις μάχες αυτές. Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οφείλουμε να επιδιώκουμε την ορθή ενημέρωση και όχι τον παραπλανητικό εντυπωσιασμό.

Διαβάζοντας προγράμματα και ακούγοντας δεσμεύσεις των υπόλοιπων παρατάξεων, δεν μπορώ να μην προβληματιστώ για την ποιότητα της πολιτικής μας στη σύγχρονη εποχή των απαιτήσεων και των ανατροπών.

Δεν μπορώ να μην προσέξω ότι ο σχεδιασμός των υπόλοιπων παρατάξεων αποτελεί είτε κακή αντιγραφή των έργων και της δουλειάς της παρούσας δημοτικής αρχής, όπως άλλωστε αυτό αναλύθηκε και παρουσιάστηκε και στο κοινό  μέσα από δημοσιευμένα κείμενα μας, είτε ουτοπικά οράματα τα οποία δεν συνοδεύονται ούτε από κοστολόγηση ούτε όμως από ενημέρωση για τα εργαλεία, για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθούν όλα τα μεγαλεπήβολα σχέδια.

Διαβάζουμε για κολυμβητήρια, διαβάζουμε για στελέχωση ιατρείων, ακούμε για μονιμοποίηση υπαλλήλων… Πώς, πότε, με ποιον τρόπο δεν ακούμε…

Σίγουρα χρειάζεται να ξανασυστηθούμε όταν άνθρωποι που έπαυσαν αναίτια την Ανακύκλωση, ευαγγελίζονται προστασία πρασίνου και περιβαλλοντική αναβάθμιση, όταν μη αδειοδοτημένα (για λόγους νομιμότητας) έργα δεκαετιών γίνονται σήμερα αντικείμενο διαμάχης σε βάρος της παρούσας δημοτικής αρχής, όταν άνθρωποι που έσπειραν το διχασμό και εκδικήθηκαν δημότες σήμερα μιλούν για συνέργειες και στήριξη της τοπικής οικονομίας, όταν άνθρωποι που θεωρούσαν άχρηστο τον πολιτισμό σήμερα υπόσχονται μεγάλη πολιτισμική αναβάθμιση…

Διαβάζουμε για παράδειγμα ότι:

– Θα γίνουν Έργα Αποχέτευσης σε Κρόκιο-Πλάτανο-Αχίλλειο και Πτελεό. Να θυμίσουμε ότι επί της παρούσας τετραετίας ετοιμάστηκε και αξιολογείται πρόταση για τα Δίκτυα αποχέτευσης σε Πλάτανο και Κρόκιο συνολικού προϋπολογισμού 4.712.000€ (Πλάτανος 2.232.000 € και Κρόκιο 2.480.000€) με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

– Θα ολοκληρωθεί το Λιμενικό Γραφείο και θα δημιουργηθούν μαρίνες σε Αμαλιάπολη, Αχίλλειο και Πτελεό. Να θυμίσουμε ότι επί δικής μας δημοτικής θητείας εντάξαμε στον Οργανισμό του Δήμου το Λιμενικό Γραφείο, δημιουργώντας το εν τοις πράγμασι μαζί με αντίστοιχες θέσεις εργασίας. Να θυμίσουμε επίσης κατόπιν δικών μας ενεργειών και ακριβώς επειδή δημιουργήσαμε το Λιμενικό Γραφείο, εξεδόθη από το Υπουργείο Ναυτιλίας πρόθεση χρηματοδότησης για την προμήθεια εξοπλισμού και την αντικατάσταση προσκρουστήρων και κρίκων, πρόσδεσης στους Λιμένες Αμαλιάπολης και Πηγαδιού προϋπολογισμού 80.000,00, καθώς και για προμήθεια-αντικατάσταση  φωτιστικών σωμάτων και στύλων στο λιμένα Αχιλλείου προϋπολογισμού 80.000,00 €, υλοποιήσαμε μελέτες για τη Νομιμοποίηση και Ουσιαστική Αποκατάσταση του Αλιευτικού Καταφυγίου Αγίου Ιωάννη.

– Θα δημιουργήσουνε ένα Ψηφιακό Δήμο. Να θυμίσουμε ότι επί της θητείας μας κατατέθηκε Σύγχρονη Μελέτη Ψηφιακού Μετασχηματισμού, συνολικού εγκριθέντος προϋπολογισμού 501.600,00€. Υπογράψαμε σύμβαση για την Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστημάτων Έξυπνης Πόλης, προϋπολογισμού 61.256,00€. Προβήκαμε σε Υπηρεσίες Ψηφιακής Αναβάθμισης, προϋπολογισμού 29.998,40€, Νέα ιστοσελίδα με δυνατότητα διαχείρισης αιτημάτων πολιτών, ακόμα και ηλεκτρονικών πληρωμών. Ψηφιακή Εφαρμογή Κινητών συσκευών (i Almyros) για την προβολή φυσικών και πολιτιστικών πόρων του Δήμου, προϋπολογισμού 68.138,00€.

-Λένε ότι θα υλοποιήσουν Σιδηροδρομική Σύνδεση ΒΙΠΕ Αλμυρού με Λατομείο… να θυμίσουμε ότι έχουμε αυτοδιοικητικές και όχι βουλευτικές εκλογές… Εμείς πάντως ήμασταν παρόντες και σε άριστη συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, κατά το λόγο αρμοδιότητας μας, σε όλα τα μεγάλα έργα όπως οι υποδομές πολεμικού ναυτικού, η σιδηροδομική σύνδεση και οι μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις.

Λένε ότι θα δημιουργήσουνε πολλά και ακόμα περισσότερα χωρίς να μας λένε τον τρόπο και χωρίς να είναι και αρμόδιοι

Εν κατακλείδι, η Δημοτική Πρωτοβουλία παρουσιάζει ένα πρόγραμμα και σχεδιασμό βασισμένο στα θεμέλια που ήδη θέσαμε στη δημοτική θητεία 2019-2023. Ένα πρόγραμμα για το οποίο έχουν εξασφαλισθεί τα χρηματοδοτικά εργαλεία, πόροι για την υλοποίηση όσων σχεδιάσαμε και δεσμευθήκαμε.

Δεν μιλάμε γενικά, δεν εκφράζουμε πως θα θέλαμε να είναι ο Δήμος, θέτουμε ξεκάθαρα ότι στην επόμενη πενταετία ο Δήμος Αλμυρού θα πρωταγωνιστεί στα μεγάλα έργα υποδομών, πολιτισμού, ανάπτυξης, σε αυτά που μαζί σχεδιάσαμε και μαζί καταφέραμε.

Οι αλλαγές απαιτούν χρόνο και για να συμβούν χρειάζονται συνέχεια. Στις Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, η Δημοτική Πρωτοβουλία, αξίζει την ψήφο εμπιστοσύνης, αξίζει τη συνέχεια, γιατί μόνο εμείς μπορούμε γιατί μόνο εμείς γνωρίζουμε πως να υλοποιήσουμε το σχέδιο που καταρτίσαμε αυθεντικά πρώτοι.


Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους δημότες ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου στον Αλμυρό,…
Αίτημα για περισσότερα δρομολόγια απορριμματοφόρου στον Άγιο Δημήτριο

Αίτημα για περισσότερα δρομολόγια απορριμματοφόρου στον Άγιο Δημήτριο

Κάτοικος της περιοχής του Αγίου Δημητρίου Αχιλλείου μάς έστειλε αυτή τη φωτογραφία αναφέροντας πως το απορριμματοφόρο…
Τοποθετήθηκε στην παραλία Αλμυρού η ράμπα για ΑμΕΑ

Τοποθετήθηκε στην παραλία Αλμυρού η ράμπα για ΑμΕΑ

Τοποθετήθηκε στην παραλία Αλμυρού ο μηχανισμός (ράμπα) που επιτρέπει σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα…