• 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά στους οικισμούς του Πτελεού

Πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά στους οικισμούς του Πτελεού

Η έντονη κατά διαστήματα βροχόπτωση προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην περιοχή του Πτελεού. Όπως μάς είπε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κος Κώστας Μπουκοβάλας, είχε ενημέρωση για ένα πλημμυρισμένο σπίτι στο Λουτρό καθώς το νερό μπήκε μέσα σε ύψος περίπου 20 εκατοστών, ενώ πλημμύρισαν επίσης τα παραλιακά μαγαζιά στο Πηγάδι.

Από το πρωί υπήρχε διακοπή ρεύματος και νερού. Όταν ενημερωθήκαμε, ώρα 16:30, είχε δοθεί ρεύμα στους οικισμούς Λεύκη, Αγία Μαρίνα, Πηγάδι και αργότερα θα αποκατασταθεί και η υδροδότηση σε όλα τα μέρη. Ο κος Μπουκοβάλας εξήρε τις προσπάθειες των υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι άμεσα ανταποκρίθηκαν και βρίσκονται ακόμη στην περιοχή επιδιορθώνοντας τις βλάβες. Τα ποτάμια μέσα στον Πτελεό κατέβασαν πολύ νερό, ειδικά στο σημείο μπροστά στην εκκλησία του χωριού, ενώ κάποιοι δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι αφού μετατράπηκαν σε λίμνες.

Η ενημέρωση ήταν για μισό μέτρο νερό στον κεντρικό δρόμο της Λειχούρας.

Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα δεν υπήρξε καμία κλήση για βοήθεια, ενώ οι πυροσβέστες κλήθηκαν για μια κοπή δένδρου στην εθνική οδό κοντά στο ύψος της Γλύφας.

Καλούνται οι πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μέχρι να περάσει το μετεωρολογικό φαινόμενο από την περιοχή.

Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές και μας τις έστειλε ο κος Μπουκοβάλας.


Σχετικά Άρθρα

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…
Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

H 16η Ειδική Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρα 19:00…