• 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ευθύμιος Ζιγγιρίδης στην εκπομπή Laos Online

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ευθύμιος Ζιγγιρίδης στην εκπομπή Laos Online

Για την ενασχόλησή του με τα κοινά, που είναι πολυετής και αδιάλειπτη, μίλησε στην εκπομπή Laos Online ο σύμβουλος επιχειρήσεων Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, γνωστός στη Μαγνησία μέσα από την επαγγελματική του δράση αλλά και τους συλλόγους.

Πρόεδρος του φορέα «Πρόταση Ζωής», πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών Αργιλοχωρίου, γραμματέας του Φιλοζωικού Αλμυρού, μέλος του δ.σ. του Γηροκομείου Βόλου, με πλούσια εθελοντική δράση, είναι εκ νέου υποψήφιος ως περιφερειακός σύμβουλος με την «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» του Κώστα Αγοραστού. Διαβάστε τη συνέντευξη:

 

Κύριε Ζιγγιρίδη, περνάμε μία δύσκολη συγκυρία μετά το σκληρό αποτύπωμα του Daniel στον Αλμυρό και τη Θεσσαλία. Θα θέλαμε το σχόλιό σας για την επικαιρότητα.

-Ήταν μια εξαιρετική κατάσταση που δεν είχε ξανασυμβεί όπως μας λένε οι ειδικοί, οτιδήποτε έχει συμβεί ελέγχεται από επιτροπές που θα αποφανθούν και θα αποδοθούν όποιες ευθύνες όπου ανήκουν. Πρέπει να επικεντρωθούμε στη διάσωση των περιουσιών και των πολιτών που ακόμη είναι σε δύσκολη κατάσταση σε κάποιες περιοχές, έχουν χάσει περιουσίες, αυτή είναι η προτεραιότητά μας, να τους βοηθήσουμε με τρόφιμα, ρουχισμό και όπως μπορούμε. Έχω πάει τις τελευταίες ημέρες σε πολλά μέρη της Μαγνησίας, στο Πήλιο, τον Βόλο, τον Ρήγα Φεραίο, τον Αλμυρό, έχω επισκεφθεί πληγείσες περιοχές κι εκτός του νομού μας γιατί ο εθελοντισμός δεν περιορίζεται στα δικά μας μέρη, για να βοηθήσω ανθρώπους στην Καρδίτσα και τη Λάρισα. Έχω δει αυτά που περνούν. Στα χωριά της Καρδίτσας η κατάσταση είναι απελπιστική. Η Μηλίνα, το Χορευτό έχουν πάθει πολύ σοβαρές ζημιές. Πρέπει να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας όπως μπορούμε γιατί ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής, δεν έχει να κάνει ούτε με περιόδους, ούτε με συγκυρίες, ούτε με χρήματα, είναι διάθεση να προσφέρεις.

 Σας γνωρίσαμε μέσα από τις δράσεις σας στους συλλόγους…

-Πράγματι, η δράση μου στη Μαγνησία ξεκίνησε από τους συλλόγους, ως πρόεδρος των Καππαδοκών εδώ στο Αργιλοχώρι Αλμυρού, στον Φιλοζωικό που είμαι γραμματέας και έτσι γνώρισα όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της περιοχής μας και του νομού. Είναι πάγια άποψή μου ότι οι σύλλογοι είναι τα κύτταρα της κοινωνίας μας και μέσα απ’ αυτούς μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα, να ζητήσουμε πολλά από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση. Ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα στους συλλόγους και είμαι δίπλα τους από τις θεσμικές μου θέσεις και ως ιδιώτης.

 

Είστε επίσης στο δ.σ. του Γηροκομείου Βόλου. Πώς διαχειριστήκατε τη δύσκολη κατάσταση με την κακοκαιρία όταν έπρεπε να γίνει μερική εκκένωση μίας πτέρυγας του ιδρύματος;

-Στο Γηροκομείο τοποθετήθηκα το 2015 εκπροσωπώντας την Περιφέρεια. Χειρίζομαι αυτή τη θέση, όπως και τις άλλες θεσμικές που βρίσκομαι, σαν επιχειρήσεις, δεν εννοώ για κερδοφορία αλλά σαν μονάδες που θα πρέπει να αναδιοργανωθούν από μέσα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινό. Έχω μια πολύ μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση επιχειρήσεων κι οργανισμών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κι αυτό με βοήθησε στο να μπορέσω να κάνω κάποια πράγματα. Για παράδειγμα προτείναμε και κάναμε τον καινούργιο εσωτερικό κανονισμό, κάποια στιγμή ήμουν αντιπρόεδρος και ξεπεράσαμε κάθε πρόβλημα. Πριν μερικές εβδομάδες κατέρρευσε η πτέρυγα του Γηροκομείου, οι εργαζόμενες εκκένωσαν το κτήριο, αντιδράσανε γρήγορα. Στόχος μας ήταν να εξασφαλίσουμε τους ηλικιωμένους να μην πάθουν τίποτα και το καταφέραμε καθώς μεταφέρθηκαν σε μια κλινική και στο νοσοκομείο. Όλος ο κόσμος βοήθησε τις επόμενες ημέρες, εμείς ήμασταν εκεί για να συντονίσουμε τις καταστάσεις. Το Γηροκομείο φιλοξενεί 94 ηλικιωμένους οι οποίοι όλοι είναι σε μια καλή κατάσταση και τώρα πρέπει να γίνουν οι εκτιμήσεις των ειδικών για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε για τις υποδομές του ιδρύματος.

 

Πρόεδρος στην «Πρόταση Ζωής» με ένα σπουδαίο έργο…

Στην «Πρόταση Ζωής» ήμουν για ενάμιση χρόνο αντιπρόεδρος και για τριάμισι χρόνια είμαι στη θέση του προέδρου. Είχαμε κάνει μία συνέντευξη Τύπου και παρουσιάσαμε τους στόχους μας. Είμαι υπερήφανος για το διοικητικό συμβούλιο και τους εργαζομένους γιατί όλοι οι στόχοι έχουν υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία. Βάλαμε κάποιους άξονες. Ο ένας ήταν η εσωτερική αναδιοργάνωση -φτιάξαμε καινούργιο καταστατικό, νέο εσωτερικό κανονικό, κοιτάξαμε τις υλικοτεχνολογικές υποδομές να εκσυγχρονιστούμε. Ο δεύτερος άξονας είναι η εξωστρέφεια, πώς θα δικτυώσουμε τον οργανισμό και θα γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό, ειδικά αυτός που δίνει υπηρεσίες δωρεάν. Κάναμε μια επιθετική πολιτική μάρκετινγκ, πηγαίνουμε οι ίδιοι στα σχολεία και παρουσιάζουμε αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Φέτος για πρώτη φορά κάναμε σύμφωνο συνεργασίας με τον Δήμο Αλμυρού για τη δημιουργία ομάδες γονέων και θα κρατήσει όλη αυτή τη σχολική χρονιά. Άνοιξε η γενική συνέλευσή μας, αυξήθηκαν οι εταίροι μας και θέλω όλοι οι επαγγελματικοί οργανισμοί του νομού Μαγνησίας να είναι μέσα στον «Πρόταση Ζωής» διότι αυτοί είναι η δύναμή μας.

 

Η τελευταία ερώτηση της κας Τσιντσίνη στον Ευθύμιο Ζιγγιρίδη αφορούσε τις σπουδές, την εργασιακή του εμπειρία και τα κοινά: Τα πτυχία μου τα έλαβα όλα από την Αγγλία. Το πρώτο ήταν ηλεκτρολόγος-μηχανικός με εξειδίκευση πάνω στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μετά ξεκίνησα να δουλεύω στην Αγγλία, έκανα το πρώτο μου μεταπτυχιακό πάνω στη διοίκηση και την οικονομία της βιομηχανίας, μετά μεταπτυχιακό στα logistics –έλαβα εθνικό βραβείο που είχε να κάνει με τους ποιοτικούς δείκτες της βιομηχανίας στην Αγγλία-. Έχω δουλέψει πολύ στη βιομηχανία και τη διοίκηση, οι θέσεις που είχα στη Μεγάλη Βρετανία ήταν όλες διοικητικές. Ερχόμενος στην Ελλάδα, δημιούργησα τη δική του συμβουλευτική επιχείρηση, πήγε πάρα πολύ καλά και εξακολουθεί να πηγαίνει. Εδώ στον νομό Μαγνησίας αποφεύγω να δουλέψω γιατί ασχολούμαι με τα κοινά και καμία φορά αυτά μπερδεύονται και δεν έχουν καλό αποτέλεσμα… Αλλά βοηθάω πολλούς ανθρώπους που ζητούν τις συμβουλές μου, είτε είναι για ΕΣΠΑ, είτε για αναπτυξιακούς νόμους.

Ασχολούμαι με τα κοινά πολλά χρόνια, με την πολιτική από μικρό παιδί από το Λύκειο. Θεωρώ ότι είμαστε πολιτικά όντα και όλοι πρέπει να ασχολούμαστε με την πολιτική. Όποιοι δεν ασχολούνται με την έννοια που είχε δώσει ο Αριστοτέλης, πρέπει να αναθεωρήσουν γιατί η πολιτική έχει να κάνει άμεσα με το κοινό καλό έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ και όπως μας έχουν μιλήσει οι αρχαίοι Έλληνες για αυτό.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
Καθησυχαστικά τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων που διενήργησε το ΠΕΔΥ Θεσσαλίας

Καθησυχαστικά τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων που διενήργησε το ΠΕΔΥ Θεσσαλίας

Τα θαλάσσια ύδατα στις ακτές του Δήμου Βόλου είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων της κείμενης νομοθεσίας…
Διπλάσιο αριθμό δόσεων για τις πληγείσες από τον Daniel επιχειρήσεις ζητά ο Δ. Κουρέτας

Διπλάσιο αριθμό δόσεων για τις πληγείσες από τον Daniel επιχειρήσεις ζητά ο Δ. Κουρέτας

Τον διπλασιασμό του αριθμού των δόσεων, από 24 σε 48, για όλες τις υφιστάμενες φορολογικές και…