• 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Συνεχίζονται οι εργασίες για αποκαταστάσεις των ζημιών από τον Daniel

Συνεχίζονται οι εργασίες για αποκαταστάσεις των ζημιών από τον Daniel

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Αλμυρού προκειμένου να γίνει μία πρώτη αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε το φαινόμενο Daniel, κυρίως αναφορικά με την πρόσβαση στα χωριά, τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τις κτηνοτροφικές μονάδες.

 

Εργασίες αποκατάστασης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν και αποκαθιστούν την κυκλοφορία και τις ζημιές στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητος ΠΕΜΣ στις περιοχές του Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου και Νέας Αγχιάλου. Στην περιοχή του Αλμυρού πραγματοποιήθηκαν επισκευές και αποκαταστάσεις σε πληγέντα τεχνικά στο οδικό δίκτυο στα τμήματα Νεοχωράκι-Νεράιδα-Ανθότοπος, Ζαρκαδοχώρι-Μαυρόλοφος, Βρύναινα-Άγιος Ιωάννης, στην κοίτη του Ξηριά Αλμυρού και στο τμήμα Γαύριανη-όρια της Π.Ε. Μαγνησίας. Οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης συνεχίζονται στην κεντρική γέφυρα του Ξηριά Αλμυρού, στο δρόμο παραπλεύρως του Ξηριά στα σχολεία και στην είσοδο του Ανθότοπου.

Εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιήθηκαν και στο οδικό τμήμα Κανάλια-Κερασιά. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται καθαρισμοί ρεμάτων στη Σούρπη, Αγία Τριάδα, Κρόκιο, Αϊδίνι, Μικροθήβες, Νέα Αγχίαλος ενώ θα ξεκινήσουν οι εργασίες καθαρισμού στο ρέμα του Βελεστίνου.

 

Παρεμβάσεις από τον Δήμο Αλμυρού
Αν ο Ιανός περιόρισε τις ζημιές του σε μερικά μέρη του Δήμου Αλμυρού, ο Daniel έπληξε την επαρχία από την Ανάβρα μέχρι τον Άγιο Δημήτριο και δεν άφησε καμία κοινότητα χωρίς ζημιές στις υποδομές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε, όπως το καταγράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα με τα λόγια των προέδρων των τοπικών συμβουλίων, στην αγροτική και κτηνοτροφική οδοποιία.

Ο Δήμος Αλμυρού προχώρησε και προχωράει σε παρεμβάσεις με 25 μηχανήματα έργου και 12 φορτηγά. Όπως μας ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Βούλγαρης, με τη σημείωση ότι αυτό έγινε την Τετάρτη 20/9: Στην Ανάβρα προέκυψαν πολύ σοβαρά προβλήματα μέσα στο χωριό από κατολισθήσεις τα οποία έχουν αποκατασταθεί, δόθηκε πρόσβαση σε όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες από τις πρώτες ημέρες, έχει αποκατασταθεί η ζημιά στον κτηνοτροφικό αγωγό πολύ γρήγορα παρότι είναι δύσβατη περιοχή. Τώρα επιχειρούν μηχανήματα στον ορεινό όγκο και μετά θα κατέβουν στον κάμπο.

Ένα μηχάνημα στην Όθρυ από τα Προσήλια και μετά στο Τσατάλι, διαμόρφωσε τον δρόμο προκειμένου να αποχωρήσουν οι κτηνοτρόφοι από τα κονάκια στα Προσήλια. Στο Νεοχωράκι αποκαταστάθηκαν οι ζημιές των δρόμων για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις πολύ γρήγορα, στους Κωφούς επίσης δόθηκε πλήρης πρόσβαση στα ποιμνιοστάσια όπως και στη Φυλάκη, ενώ σήμερα μηχανήματα βρίσκονται στη Νεράιδα και τον Ανθότοπο, στο Μαυρόλοφο, το Αργιλοχώρι, τον Πλάτανο, την Ευξεινούπολη για πρόσβαση σε όλα τα χωράφια. Δίνουμε προτεραιότητα ώστε να γίνουν εργασίες για να έχουν όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι πρόσβαση και μετά οι δρόμοι θα στρωθούν με τα κατάλληλα υλικά.

Από τις πρώτες ημέρες στον Πλάτανο επιδιορθώθηκαν οι καταστροφές στους άξονες προς τις κτηνοτροφικές μονάδες. Στην Παραλία Αλμυρού ξεκίνησε ο καθαρισμός με τσάπα ώστε να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά, στη Βρύναινα σήμερα μπουλντόζα επιχειρεί να φτιάξει τον δρόμο προς το Πετροκάναλο όπου υπήρχε μεγάλη ζημιά για να πάνε οι κτηνοτρόφοι στα ζώα τους το βουνό.

Επίσης, στη Μιτζέλα, καθαρίστηκε το χωριό και το σχολείο, ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις σε κεντρικούς αγροτικούς δρόμους προς τα ελαιοπερίβολα, στη Σούρπη μηχανήματα δουλεύουν τώρα για τον καθαρισμό του χωριού και των βουλωμένων φρεατίων, το ίδιο και στις Νηές. Εκεί τις επόμενες ημέρες τα φερτά υλικά που υπάρχουν παραπλεύρως του οδοστρώματος θα απομακρυνθούν. Οι δρόμοι στον Πτελεό καθαρίστηκαν από τα μπάζα γιατί εκεί υπήρχαν μεγάλες ζημιές στο εσωτερικό οδικό δίκτυο, Κονταρόλακα και Βρύναινα δόθηκε πρόσβαση σε όλα τα ποιμνιοστάσια, στη Λεύκη καθαρίσαμε στην παραλία, ενώ στη Λειχούρα ο Δήμος συμμετείχε στην επιχείρηση απεγκλωβισμού αρκετών κατοίκων, στη φιλοξενία και τη σίτισή τους για κάποιες ημέρες. Στην αγροτική οδοποιία του Πτελεού εργάζονται 3 μηχανήματα για να πάει ο κόσμος για ψεκασμούς στις ελιές, στο Αχίλλειο καθαρίστηκε το χωριό και τις επόμενες ημέρες μηχανήματα θα πάνε στο δίκτυο των αγροτών. Παρεμβάσεις έγιναν ακόμη στη Γαύριανη, τους Αγίους Θεοδώρους, στο Κρόκιο, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι διαβάσεις του Ξηριά σε ποσοστό 80%.

Ο κος Βούλγαρης επισήμανε πως ο Daniel άφησε το αποτύπωμά του σε όλες τις περιοχές του Δήμου, κυρίως στην αγροτική οδοποιία, τόνισε πως από την πρώτη στιγμή όλα τα μηχανήματα του Δήμου και όλο το προσωπικό δουλεύει νυχθημερόν προκειμένου το γρηγορότερο δυνατό να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες. Ζήτησε την κατανόηση του κόσμου και κάλεσε τους δημότες να καλούν στα τηλέφωνα του Δήμου και στο δικό του σε περίπτωση που έχουν σοβαρό πρόβλημα σε κάποιο δρόμο.


Σχετικά Άρθρα

Καθησυχαστικά τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων που διενήργησε το ΠΕΔΥ Θεσσαλίας

Καθησυχαστικά τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων που διενήργησε το ΠΕΔΥ Θεσσαλίας

Τα θαλάσσια ύδατα στις ακτές του Δήμου Βόλου είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων της κείμενης νομοθεσίας…
Διπλάσιο αριθμό δόσεων για τις πληγείσες από τον Daniel επιχειρήσεις ζητά ο Δ. Κουρέτας

Διπλάσιο αριθμό δόσεων για τις πληγείσες από τον Daniel επιχειρήσεις ζητά ο Δ. Κουρέτας

Τον διπλασιασμό του αριθμού των δόσεων, από 24 σε 48, για όλες τις υφιστάμενες φορολογικές και…
H Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά προσοχή στους προμηθευτές της σε τηλεφωνικές απάτες

H Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά προσοχή στους προμηθευτές της σε τηλεφωνικές απάτες

Η Διεύθυνση Οικονομικού Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει τους  προμηθευτές της και το ευρύ κοινό, ότι τις τελευταίες…