• 20 Σεπτεμβρίου, 2023

Επίσκεψη Ευθ. Ζιγγιρίδη στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Κασσαβέτειας

Επίσκεψη Ευθ. Ζιγγιρίδη στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Κασσαβέτειας

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του Ευθύμιου Ζιγγιρίδη, υποψηφίου περιφερειακού σύμβουλου με τον συνδυασμό “Συμμαχία υπέρ των πολιτών” του Κ. Αγοραστού:

Η φυλακή ως θεσμός προσπαθεί να συνδυάσει δυο αντιφατικούς στόχους. Αφ’ ενός στοχεύει στην απομάκρυνση των «κακών» και «επικίνδυνων» από το κοινωνικό σύνολο, αφ’ ετέρου επιδιώκει την επάνοδο τους σε αυτό, μέσω του σωφρονισμού που επιτελεί. Αποτελεί, λοιπόν, ένα πειθαρχικό μηχανισμό κάθε «πολιτισμένης κοινωνίας».  Στην Ελλάδα οι φυλακές διακρίνονται σε γενικά, ειδικά και θεραπευτικά καταστήματα κράτησης όπως επίσης σε δικαστικές φυλακές, όπου εγκλείονται υπόδικοι, χρεοφειλέτες, κατάδικοι σε ποινές μέχρι 18 μηνών και αλλοδαποί των οποίων ζητείται η έκδοση, και σε σωφρονιστικές φυλακές για όλους τους άλλους κρατουμένους. Στη συνέχεια οι σωφρονιστικές διακρίνονται σε κλειστές και αγροτικές.

Επισκέφθηκα σήμερα το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νεων  Κασσαβέτειας  Ενημερώθηκα από τον Διευθυντή των φυλακών κ Στέφανο Ραφτόπουλο για τα θέματα που απασχολούν το κατάστημα όπως επίσης και με τον Πρόεδρο του σωματείου  εργαζομένων κ Θανάση .Οικονόμου ο οποίος μου ανέλυσε θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του ιδρύματος. Στη συνέχεια ενημερώθηκα από τον Αρχιφύλακα Αποστολάκη Κωστα, για τα θεματα που απασχολούν τους φύλακες του καταστήματος. Τέλος συναντήθηκα με τον κοινωνικό λειτουργό κ. Λεωνίδα Κωτούλα και τη Διευθύντρια του Σχολείου κ.  Βασιλική Ζησοπούλου όπου συζητήσαμε προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Πρόληψης Μαγνησία; Πρόταση Ζωής και των μαθητών/κρατουμένων του Καταστήματος. Το κέντρο πρόληψης έχει υλοποιήσει δράσεις στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης στο παρελθόν. Ευχαριστώ τον Διευθυντή και  όλο το προσωπικό του καταστήματος για τη θερμή φιλοξενία και περιήγηση. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΛεωνίΚα Κωτούλα για την προετοιμασία αυτής της συνάντησης. Θα είμαι δίπλα στο Ειδικό Κατάστημα κράτησης Νέων Κασσαβέτειας από όποια επαγγελματική ή θεσμική θέση.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ψηφίζουμε γνώστες, όχι γνωστούς – Γράφει ο Ευθύμιος Ζιγγιρίδης

Ψηφίζουμε γνώστες, όχι γνωστούς – Γράφει ο Ευθύμιος Ζιγγιρίδης

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ξεπέρασε τα 70 χρόνια ύπαρξης. Στις 10 Σεπτεμβρίου 1952 πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο η…
Συνάντηση Προέδρου Καππαδοκών Αργιλοχωρίου Ευθ. Ζιγγιρίδη με Δήμαρχο Αλμυρού

Συνάντηση Προέδρου Καππαδοκών Αργιλοχωρίου Ευθ. Ζιγγιρίδη με Δήμαρχο Αλμυρού

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλμυρού, κο Δημήτριο Εσερίδη, είχε ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων…
Κοπή βασιλόπιτας της «Πρότασης Ζωής»

Κοπή βασιλόπιτας της «Πρότασης Ζωής»

Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της…