• 19 Σεπτεμβρίου, 2023

Επίσκεψη στον συνεταιρισμό “Φτελιά” από τον Ευθύμιο Ζιγγιρίδη

Επίσκεψη στον συνεταιρισμό “Φτελιά” από τον Ευθύμιο Ζιγγιρίδη

Τον συνεταιρισμό της “Φτελιάς” στον Πτελεό επισκέφθηκε ο Ευθύμης Ζιγγιρίδης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη “Συμμαχία υπέρ των Πολιτών” του Κώστα Αγοραστού. Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

Σύμφωνα με τη διατύπωση που υιοθετήθηκε από το παγκόσμιο συνεταιριστικό συνέδριο του Μάντσεστερ (Σεπτέμβριος 1995):  «Οι συνεταιρισμοί στηρίζονται στις αξίες της αυτοβοήθειας, της αυτευθύνης, της δημοκρατίας, της ισότητας, της ισοτιμίας και της αλληλεγγύης»

Οι Συνεταιριστικές αξίες  είναι ένα σύνολο ανθρώπινων ιδεωδών και αξιών που ενσωματώνονται στη λειτουργία των συνεταιρισμών  Οι αξίες τις οποίες ασπάζονται οι συνεταιρισμοί είναι σύμφυτες με τη φυσιογνωμία τους, με το ιστορικό τους παρελθόν αλλά και με τη συνταγή επιτυχίας τους, όπως προκύπτει από τη διεθνή εμπειρία  Οι συνεταιρισμοί στηρίζονται στις ηθικές αξίες της εντιμότητας, της διαφάνειας, της κοινωνικής υπευθυνότητας και της φροντίδας για τους άλλους.

Στην περιοχή μας έχουμε έναν γυναικείο συνεταιρισμό ο οποίος κατάφερε  να ξεπεράσει δυσκολίες εξωτερικών παραγόντων οικονομικών, υγειονομικών, κοινωνικών και να επιβιώσει. Ένας συνεταιρισμός ο οποίος κατάφερε να γίνει πανελλαδικά γνωστός για τις αυθεντικές και νόστιμες δημιουργίες του. Ο συνεταιρισμός φέρει το όνομα «ΦΤΕΛΙΑ».

Επισκέφθηκα τη μονάδα παραγωγής του συνεταιρισμού στον Πτελεό. Συζητήσαμε με την Πρόεδρο κα Στεργίου Στρωματά Γιάννα και τα μέλη του ΔΣ Γερονάτσιου Βάσω, Αλαμανιώτη Καφετζοπούλου, Μαρία Σκούρα, Μαρία Κοντογιάννη, Τάχου Χριστίνα, Δαγρέ Μίνα, Νεοχωρίτη Νίκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συνεταιρισμός και τις δυνατότητες χρηματοδοτήσεως τους καθώς και τρόπους εσωτερικής αναδιοργανώσεως του συνεταιρισμού και την ανάγκη περαιτέρω δικτύωσης προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

Η κεντρική κυβέρνηση και οι αυτοδιοικητικοί φορείς οφείλουν να ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο τον θεσμό του συνεταιρισμού, είτε δημιουργώντας καλύτερα οικονομικά κίνητρα είτε συμβάλλοντας στην δικτύωση των συνεταιρισμών και εκπαιδεύοντας τους συνεταιριστές σε νέες μεθόδους διοίκησης και παραγωγής.

Θα είμαι δίπλα στον συνεταιρισμό είτε με την επαγγελματική μου ιδιότητα ως επιχειρηματικού και επενδυτικού συμβούλου είτε με όποια άλλη θεσμική ιδιότητα  ιδιότητα.


Σχετικά Άρθρα

Αλμυρός: Δήλωση εξαφάνισης 49χρονου

Αλμυρός: Δήλωση εξαφάνισης 49χρονου

Ένας 49χρονος από τον Πτελεό, ο οποίος διέμενε μόνος στη Λεύκη, δεν έχει δώσει σημάδια ζωής…
Καλλιέργεια ελιάς και τουρισμός, το δίπτυχο ανάπτυξης της Δ.Ε. Πτελεού – Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Κώστα Μπουκοβάλα

Καλλιέργεια ελιάς και τουρισμός, το δίπτυχο ανάπτυξης της Δ.Ε. Πτελεού – Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Κώστα Μπουκοβάλα

Η βροχόπτωση στις 19-20 Απριλίου προκάλεσε ζημιές στην αγροτική οδοποιία της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού και το…
Οι γυναίκες του Πτελεού αγαπούν να βλέπουν ποδόσφαιρο!

Οι γυναίκες του Πτελεού αγαπούν να βλέπουν ποδόσφαιρο!

Στα παιχνίδια του Πρωτεσίλαου που παρακολουθήσαμε τη φετινή σεζόν στο γήπεδο του Πτελεού, μάς έκανε εντύπωση…