• 18 Σεπτεμβρίου, 2023

Τις πταίει; Του …Daniel έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού – Σοβαρή καταγγελία Καρακώστα για εργολάβο

Τις πταίει; Του …Daniel έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού – Σοβαρή καταγγελία Καρακώστα για εργολάβο

Το ρηξικέλευθο άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη μας θύμισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού αφού οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ασχολήθηκαν κατά κύριο λόγο με το ποιος φταίει για την κατάσταση των γεφυριών και των δρόμων του Αλμυρού μετά το πέρασμα του κυκλώνα Daniel από την πόλη μας.

Ο κ. Εσερίδης, επικεφαλής της Δ.Π. Αλμυρός Ευθύνη και Δημιουργία έθεσε 5 ερωτήματα, α) γιατί φέρνετε ακόμα παρατάσεις έργων από τις καταστροφές του Ιανού; Β) γιατί αποφασίσατε να κάνετε μια μικρότερη γέφυρα και έτσι δημιουργήθηκε πρόβλημα; Γ) Τι θα γίνει με το 5ο Δημοτικό; Σας το είχαμε επισημάνει ότι κινδυνεύει η στατικότητά του. Δ) Γιατί δεν έγιναν εργασίες για την αποκατάσταση του βιολογικού; Ε) Γιατί έλειπε από τη σύσκεψη στον Βόλο ο Δήμαρχος Αλμυρού, όταν ήταν εκεί όλοι οι Δήμαρχοι;

Στις απαντήσεις του ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος απάντησε ότι βεβαίως και ήθελε να είναι στη σύσκεψη, αλλά δεν τον κάλεσαν. Σε επικοινωνία του με την Αντιπεριφερειάρχη κα Κολυνδρίνη, του απάντησε ότι και η ίδια έμαθε για τη σύσκεψη τελευταία στιγμή. «Ας απαντήσει η ίδια γιατί δεν με κάλεσαν», τόνισε. Για Ξηριά και βιολογικό είπε «με ποια ευκολία μιλάτε για αυτά τα έργα όταν ο Δήμος έχει έτοιμα μελέτες και όλα όσα χρειάζονται και η Περιφέρεια δεν καταφέρνει να εκτελέσει το έργο; Είναι ξεκάθαρο ότι τα αντιπλημμυρικά έργα, είναι έργα της Περιφέρεια. Εμείς στα ρέματα δεν επιτρέπεται να πατάμε… Στέλναμε συνέχεια έγγραφα και στην Περιφέρεια και στα Υπουργεία. Δημοπρατήθηκε το 1 εκατομμύριο και το μόνο που είδαμε ήταν μια τσάπα και ένα αγροτικό. Οι αγρότες ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται…

Σχετικά με την κακοκαιρία Daniel, ο κ. Σάββας Τσόγκας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλμυρού επεσήμανε ότι τα φαινόμενα επειδή επαναλαμβάνονται, πλέον δεν είναι ακραία φαινόμενα, αλλά φυσικά φαινόμενα.  Μετά τις πλημμύρες τις παλιές στη Σούρπη, δεν έγινε κανένα έργο. Έχουμε ένα κράτος επιλεκτικά ανίκανο. Έχουμε μια Περιφέρεια που μέχρι την Τετάρτη διαφήμιζε τα έργα της, ενώ η Θεσσαλία είχε πλημμυρίσει. Να γίνει έλεγχος της στατικότητας όλων των γεφυριών και των σχολείων. Ο Δήμος να πιέσει την Περιφέρεια. Να αποζημιωθούν οι πολίτες στο 100%.

Η κα Ζωή Ράππου επικεφαλής της Δ.Π. ζωή_αλλάζουμε ρώτησε τον κ. Δήμαρχο: Που τοποθετείτε τον εαυτό σας; Βεβαίως μερίδιο ευθύνης έχουμε όλοι, ως άτομα, αλλά εσείς ως Δήμαρχος που τοποθετείτε την ευθύνη σας; Επιπλέον, κάθε φορά μένουμε χωρίς νερό. Έχουμε προβεί σε σύνταξη υδρογεωλογικής μελέτης για τη διαχείριση των υδάτινων πότων; Υπάρχει εναλλακτική λύση υδροδότησης;

Ο Δήμαρχος Αλμυρού απάντησε σχετικά: Βεβαίως και δεν είμαι ικανοποιημένος με αυτά που ζούμε. Το θέμα είναι να τολμάμε και με αυταπάρνηση να θέτουμε τον εαυτό μας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θυσιάζουμε πολλά πράγματα για να είμαστε εδώ. Από το Κουρί ως το Κρόκιο έγιναν τομές από το νερό έως τρία μέτρα. Πως να βρεις το σωλήνα και τη βλάβη και να τη διορθώσεις; Πολύ γρήγορα και με αυταπάρνηση επιδιορθώσαμε τις βλάβες.

Ο Πρόεδρος Πλατάνου κ. Χριστοδούλου, ενημέρωσε το Συμβούλιο για την κατάσταση των ρεμάτων και των γεφυριών στον Πλάτανο, εξηγώντας ότι σε μια περίπτωση είχε γίνει καθαρισμός φέτος για πρώτη φορά και είναι καλύτερα τα πράγματα, αλλά σε άλλη τα «πέδιλα» της γέφυρας είναι στον αέρα. Ζήτησε την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής για τον έλεγχο των διαβάσεων.

Η κα Μυγιάκη, δημοτική σύμβουλος της Δ.Π. #ζωή_αλλάζουμε, ενημέρωση για την εξέταση της κατάστασης του υπόγειου ηλεκτρικού σταθμού που βρίσκεται στην πλατεία Αλμυρού. «Αν πλημμυρίσει θα έχει συσκότιση ο Αλμυρός για δύο μήνες» τόνισε.

Ο κ. Καρακώστας, δημοτικός σύμβουλος της Δ.Π. #ζωή_αλλάζουμε κατήγγειλε εργολάβο, ότι χρεώνει υλικά για έργο, όταν αντί να τα αγοράσει κάνει αμμοληψίες από ρέμα της περιοχής μας. Εκτός αυτού, ζητά επιπλέον 80.000 ευρώ στον αρχικό προϋπολογισμό του έργου. Αναμένουμε νεότερα για το θέμα, το οποίο όμως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Σε κάθε περίπτωση και για την καλύτερη δική σας διαμόρφωση γνώμης, υπενθυμίζουμε ότι αδαπάνως για τον Δήμο αναρτούμε σε απευθείας μετάδοση τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων στο κανάλι μας Laos online στο youtube. Μπορείτε είτε να επισκεφθείτε το κανάλι, είτε να σκανάρετε με το κινητό σας το qr code που δημοσιεύουμε.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Μαγνησίας -τον Ιούλιο του 2023- που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα…
Την Πέμπτη 25/7 η εξόφληση του ΕΛΓΑ για Daniel

Την Πέμπτη 25/7 η εξόφληση του ΕΛΓΑ για Daniel

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Τσιάρας και ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, αποφάσισαν την…
Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους δημότες ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου στον Αλμυρό,…