• 11 Σεπτεμβρίου, 2023

Αλμυριώτες κι Αγχιαλίτες στην ακαδημία της ΠΑΕ Βόλος

Αλμυριώτες κι Αγχιαλίτες στην ακαδημία της ΠΑΕ Βόλος

Πέντε ταλεντάκια του Αλμυρού και τέσσερα από τη Ν. Αγχίαλο προπονούνται κι αγωνίζονται με την ομάδα του Βόλου

Η ΠΑΕ Βόλος εκπροσωπεί την Μαγνησία τα τελευταία χρόνια στη Σούπερ Λιγκ και το κάνει επάξια, έχει δημιουργήσει μία ομάδα που κάθε χρόνο είναι καλύτερη, ιδιαίτερα ανταγωνιστική που καθιερώνεται στις δυνάμεις της κατηγορίας! Παράλληλα όμως με την ομάδα που πέρυσι συμμετείχε για πρώτη φορά στα πλέι οφ, δηλαδή βρέθηκε στην πρώτη εξάδα, μεγάλη έμφαση δίνεται στα τμήματα ακαδημίας.

Σ’ αυτά τα τελευταία χρόνια ανήκουν και αρκετά παιδιά από τον Αλμυρό και τη Νέα Αγχίαλο. Καταρχάς αναφέρουμε ότι ο Χρήστος Κίτσιος, Αγχιαλίτης επιχειρηματίας, ανέλαβε από φέτος επικεφαλής της ακαδημίας και είναι αυτός που έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος στα μικρότερα ηλικιακά τμήματα.

Σχετικά με τις αλμυριώτικες παρουσίες, αυτές είναι πέντε! Στην ομάδα Κ15 από τον Ιανουάριο παίζουν οι Σταύρος Καραγεωργόπουλος αριστερός μπακ/χαφ, Νίκος Γκρίνιας κεντρικός αμυντικός, Φίλιππος Μπαγλατζής επιθετικός, ενώ από φέτος εντάχθηκε στο δυναμικό και ο Βασίλης Τσιάτσιος, τερματοφύλακας. Όλοι είναι γεννηθέντες το 2009, εκτός από τον Μπαγλατζή ο οποίος είναι έναν χρόνο μικρότερος. Επίσης, όπως έχουμε ήδη γράψει στον «Λαό», στην ομάδα Κ17 της ΠΑΕ Βόλος πήρε μεταγραφή ο Δημήτρης Θωμαΐδης, πρώην αριστερός μπακ/χαφ του Άθλου και πέρυσι των Μυρμηδόνων.

Από αριστερά προς τα δεξιά οι Φίλιππος Μπαγλατζής, Νίκος Γκρίνιας, Σταύρος Καραγεωργόπουλος, Βασίλης Τσιάτσιος

 

Όσον αφορά στα παιδιά από τη Νέα Αγχίαλο, αυτά είναι τέσσερα. Οι Αλέξανδρος Γκαραβέλας και Γιώργος Κρομμύδας από το καλοκαίρι του 2022 φορούν τα κυανέρυθρα και μάλιστα διακρίνονται με την ομάδα Κ17, ο Δημήτρης Σχώρης επίσης από πέρυσι είναι βασικό στέλεχος στην Κ15, ενώ φέτος αποκτήθηκε ο κεντρικός μέσος Απόστολος Κουφογάζος.

Τα παιδιά της Ν. Αγχιάλου στην ΠΑΕ Βόλος. Από αριστερά Κρομμύδας, Γκαραβέλας, Κουφογάζος, Σχώρης

 

Η ΠΑΕ Βόλος οργανώνει τα τμήματα υποδομής της ώστε να εκπαιδεύσει από μικρή ηλικία τα ταλέντα του νομού και μελλοντικά να βγάλει Μαγνησιώτες που θα παίξουν στην πρώτη ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Διαδικασία όχι εύκολη αλλά ιδιαίτερα σημαντική για κάθε ΠΑΕ… κι απ’ αυτό το αθλητικό «παιδομάζωμα» λίγοι θα γίνουν επαγγελματίες, κάποιοι θα παίξουν στο τοπικό ερασιτεχνικό, αλλά ποιος ξέρει; Ανάμεσά τους ίσως βρίσκεται ο νέος Λαγός, ο νέος Λημνιός, ο νέος Κωνσταντέλιας…


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
Εικαστικές δημιουργίες στην πρόσοψη του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου

Εικαστικές δημιουργίες στην πρόσοψη του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου

Μια ευχάριστη έκπληξη επιφυλάσσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου στους μαθητές που…
Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Η προπονήτρια που συνέδεσε το όνομά της με τον στίβο του Αλμυρού για σχεδόν δύο δεκαετίες,…