• 8 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Ζέττα Μακρή σε σχολικές μονάδες στις πληγείσες περιοχές της Μαγνησίας

Η Ζέττα Μακρή σε σχολικές μονάδες στις πληγείσες περιοχές της Μαγνησίας

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Πολύζο, επισκέφτηκε προσβάσιμες σχολικές μονάδες στους πληγέντες από τη θεομηνία Δήμους Βόλου, Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου καθώς και τα ελάχιστα σχολεία με δυνατότητα πρόσβασης του Δήμου Ν. Πηλίου, προκειμένου να ενημερώσει τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

Στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου η πρόσβαση ήταν αδύνατη ενώ και για την κατάσταση των σχολικών κτηρίων στα νησιά των Βορείων Σποράδων η Υφυπουργός Παιδείας ενημερώνεται από τους Δημάρχους, καθώς η επισκευή και η συντήρηση των σχολικών κτηρίων είναι στο πεδίο ευθύνης και αρμοδιότητας των Δήμων και των τεχνικών υπηρεσιών τους.

Η κα Μακρή, που, από το πρώτο λεπτό της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων, είναι σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στη Μαγνησία, βρέθηκε στα προσβάσιμα σχολεία της περιοχής για να διαπιστώσει και η ίδια, μέσα από την αποκαρδιωτική εικόνα, το πρωτόγνωρο μέγεθος αυτής της ανυπολόγιστης καταστροφής.

Με το πρώτο κουδούνι να πρόκειται να ηχήσει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου για μαθητές και εκπαιδευτικούς, η Υφυπουργός Παιδείας έκρινε ως επιβεβλημένη την αυτοψία στις σχολικές μονάδες των περιοχών που επλήγησαν από το ανελέητο σφυροκόπημα της κακοκαιρίας, συζήτησε με τους Δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες και αναμένει τις εισηγήσεις τους σχετικά με την ασφαλή έναρξη λειτουργίας των σχολείων και την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε αυτά.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Η Ζ. Μακρή επισκέπτεται σχολεία του Βόλου και παραλαμβάνει σχολικά είδη 

Η Ζ. Μακρή επισκέπτεται σχολεία του Βόλου και παραλαμβάνει σχολικά είδη 

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε σχολικές…
Η Ζ. Μακρή στα σχολεία του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου 

Η Ζ. Μακρή στα σχολεία του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου 

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή πραγματοποίησε αυτοψίες…
Ζ. Μακρή: Ανοίγουν την Δευτέρα τα σχολεία στη Θεσσαλία

Ζ. Μακρή: Ανοίγουν την Δευτέρα τα σχολεία στη Θεσσαλία

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ σήμερα το πρωί, ανέφερε πως…