• 5 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Άκης Στάμος στην εκπομπή Laos Online μιλά για τις πρόσφατες πυρκαγιές, την υποψηφιότητά του, τους Gen Z

Ο Άκης Στάμος στην εκπομπή Laos Online μιλά για τις πρόσφατες πυρκαγιές, την υποψηφιότητά του, τους Gen Z

Στο νέο κύκλο εκπομπών Laos Online, ήταν καλεσμένος μας ο κ. Άκης Στάμος, επιχειρηματίας, ασφαλιστικός διαμεσολαβητής και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού «συμμαχία υπέρ των πολιτών».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα γυρίσματα της εκπομπής έγιναν το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθούν τα κύρια αποσπάσματα της εκπομπής σε κείμενο, αλλά και το βίντεο της εκπομπής.

Μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές, σχολιάστηκε πολύ η συμμετοχή σας κατά την καταγραφή ζημιών. Θα θέλαμε να μας πείτε πως βιώσατε εσείς τις καταστάσεις και τελικά γιατί συμμετείχατε στην καταγραφή.

Καταρχήν μιλάμε για τον τόπο που ζω και μεγάλωσα. Για τον τόπο που ζουν οι δικοί μου άνθρωποι, οι φίλοι μου. Βιώσαμε πυρκαγιά, τις εκρήξεις, σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Θεωρώ λοιπόν αδιανόητο να νιώσω την ανάγκη τους με όσα συνέβαιναν και από την πλευρά μου να σκέφτομαι εάν θα μου κοστίσει πολιτικά… Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε την απώλεια ζωής, όλοι ήμασταν έξω και βοηθούσαμε. Την επόμενη μέρα… χωρίς να έχουμε κοιμηθεί την προηγούμενη νύχτα… είχαμε τα κλιμάκια της πολιτικής προστασίας για τις καταγραφές. Εκεί οι άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν γνώση της περιοχής, χρειαζόντουσαν ανθρώπους να τους δείξουν τους δρόμους, τις περιοχές. Δεν μπορούσα παρά να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεσή τους, να τους πάω πόρτα-πόρτα, επιχείρηση-επιχείρηση, σπίτι-σπίτι, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Είμαι χρόνια στα ασφαλιστικά και η εμπειρία που έχω στη διαχείριση κρίσεων με βοήθησε να έχω την ψυχραιμία να σταθώ εκεί και να κάνω αυτό που έπρεπε. Δεν είναι όλα πολιτικό κόστους. Ειδικά όταν πρέπει να κάνουμε κάτι για τους δικούς μας ανθρώπους οφείλουμε να είμαστε εκεί χωρίς να το σκεφτόμαστε. Έτσι είμαι και έτσι θα ‘μια.

 

Γιατί λοιπόν οι Μαγνησιώτες να ψηφίσουν Άκη Στάμο;

Από πολύ νεαρή ηλικία έχω μια ιδιαίτερη αγάπη για την ενασχόληση με τα κοινά. Σε ηλικία 21 ετών ήμουν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον τότε Δήμο Νέας Αγχιάλου. Συνέχισα τη συμμετοχή σε συλλόγους, ήμουν 11 χρόνια πρόεδρος στον Πύρασομ διετέλεσα επιμελητηριακός σύλλογος. Έχω μια πορεία που ξεκινάει σχεδόν 20 χρόνια πίσω θεωρώ ότι έχω την ικανότητα και την εμπειρία να βοηθήσω στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

 

Επέλεξες τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού… Ένα ψηφοδέλτιο ίσως άδικο για τη Νοτιοδυτική Μαγνησία, δηλαδή με πολλούς υποψηφίους από την περιοχή μας. Έχει φθαρεί μετά τις θητείες η «συμμαχία υπέρ των πολιτών»; Γιατί επέλεξες αυτό το ψηφοδέλτιο;

Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σ’ αυτό το ψηφοδέλτιο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη για την εμπιστοσύνη τους. Είναι πολύ σημαντικό να είναι δυνατό το ψηφοδέλτιο και μόνο καλό αποτέλεσμα μπορεί να έχει ο υγιής ανταγωνισμός για τον τόπο μας. Ο Περιφερειάρχης είναι κάθε χρόνος που περνάει και καλύτερος. Δεν έχει φθαρεί. Αντιθέτως έχει την πλήρη επίγνωση του κάθε θέματος… Δεν γίνονται όλα τέλεια. Ο Περιφερειάρχης έχει δείξει άμεσα αντανακλαστικά και σε συνεργασία με το κράτος έδωσε λύσεις άμεσες, όπως με τον Ιανό… Ο Κώστας Αγοραστός είναι εργασιομανής. Δεν περιμένει να του χτυπήσουν την πόρτα τα προβλήματα. Βγαίνει στον δρόμο, μιλάει με τους πολίτες, απ’ άκρη, σ’ άκρη στη Θεσσαλία και δίνει λύσεις. Δική μας δουλειά είναι να φέρουμε τα προβλήματα στο γραφείο του και στην επιστημονική ομάδα και να φέρουμε λύσεις.

 

Θεωρείς τον εαυτό σου σύγχρονο άνθρωπο; Τι θα έλεγες στους νέους της GenZ.

…Εάν θεωρείς σύγχρονο άνθρωπο αυτόν που ενδιαφέρεται και προσπαθεί να δώσει λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα… Ναι, θεωρώ τον εαυτό μου σύγχρονο άνθρωπο. Όσο για τη νέα γενιά… Έχει κουραστεί να ακούει… Εγώ θέλω να μιλήσω μαζί τους και να ακούσω τις σκέψεις τους, για τα προβλήματά τους, τις ανησυχίες τους. Έχουν κουραστεί μόνο να ακούν… Το προσπαθώ καθημερινά. Εξάλλου γίνεται και μέσα από την ενασχόλησή μου από το ποδόσφαιρο. Πρέπει να τους δώσουμε φωνή.

Πριν κλείσουμε τη συζήτησή μας θα ήθελα να σταθώ στο εξής, η ενασχόληση με τα κοινά είναι μια συνέχεια. Έχω μια πορεία μέχρι τώρα στον χώρο, θα την έχω και μετά τις εκλογές. Θα είμαι εδώ να σταθώ δίπλα στους συμπολίτες μας από όποια θέση και να διεκδικήσω το καλύτερο για όλους. Είναι καιρός για πράξεις.


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…
Αγώνες αναρρίχησης στον Αλμυρό: οι μικροί αθλητές σε δράση!

Αγώνες αναρρίχησης στον Αλμυρό: οι μικροί αθλητές σε δράση!

Για ακόμη μία φορά, ο Αλμυρός είναι στο επίκεντρο της αγωνιστικής αναρρίχησης καθώς αυτό το διήμερο…