• 4 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΠΑΛ Βελεστίνου: Μέχρι Τρίτη 5/9 οι εγγραφές, ανανεώσεις εγγραφής και μετεγγραφές

ΕΠΑΛ Βελεστίνου: Μέχρι Τρίτη 5/9 οι εγγραφές, ανανεώσεις εγγραφής και μετεγγραφές

Από το ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου γίνεται γνωστό ότι έχει ξεκινήσει η Β΄ φάση κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής για το σχολικό έτος 2023-2024. Η προθεσμία λήγει την Τρίτη 05-09-2023 και ώρα 23:59.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα είναι δυνατή η υποβολή νέων αιτήσεων εγγραφής (με χειρόγραφο ή ηλεκτρονικό τρόπο, κατά περίπτωση), η τροποποίηση ή/και η διαγραφή τους, η αποθήκευση ή/και εκτύπωσή τους, καθώς και η ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών, όπου αυτό απαιτείται.

Ειδικότερα:

  1. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι μαθητές/τριες που επιθυμούν να φοιτήσουν στην Α’ και Β΄ τάξη του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου κατά το σχολικό έτος 2023-2024, να υποβάλλουν στο σχολείο κατ’ εξαίρεση χειρόγραφη αίτηση εγγραφής (εκτός, δηλαδή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-εγγραφές) για τις εναπομείνασες κενές θέσεις και σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 95428/ΓΔ4 /31-08-2023 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.
  • Οι κενές θέσεις στην Α΄ τάξη Π.ΕΠΑ.Λ. καλύπτονται από ενδιαφερόμενους/ες μαθητές/τριες οι οποίοι/ες έχουν δικαίωμα εγγραφής/μετεγγραφής στην τάξη αυτή, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και βάσει του βαθμού απολυτηρίου Γυμνασίου ή άλλου ισότιμου τίτλου.
  • Δικαίωμα εγγραφής/μετεγγραφής σε κενές θέσεις στη Β΄ τάξη Π.ΕΠΑ.Λ. έχουν οι μαθητές/τριες και απόφοιτοι/ες που ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες, με την ακόλουθη σειρά προτεραιότητας:

α. Προαχθέντες/είσες μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του οικείου Π.ΕΠΑ.Λ.

β. Προαχθέντες/είσες μαθητές/τριες της Α΄ τάξης άλλου Π.ΕΠΑ.Λ.

γ. Προαχθέντες/είσες μαθητές/τριες της Α΄ τάξης ΕΠΑ.Λ.

δ. Προαχθέντες/είσες μαθητές/τριες της Α΄ τάξης ΓΕ.Λ.

(Κριτήριο για την επιλογή όλων των ανωτέρω κατηγοριών αποτελεί ο βαθμός προαγωγής της Α΄ τάξης.)

ε. Κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμου τίτλου μόνο για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας

στ. Κάτοχοι πτυχίου ειδικότητας ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμου τίτλο Κριτήριο για την επιλογή των ανωτέρω δύο κατηγοριών αποτελεί ο βαθμός απολυτηρίου/πτυχίου ειδικότητας, αντίστοιχα.

  1. Καλούνται οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να φοιτήσουν στη Γ΄ τάξη του ΕΠΑΛ και δεν έχουν ήδη υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής να προβούν στην εγγραφή τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «e-εγγραφές» (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/).

Τέλος, για τους/τις μαθητές/τριες οι οποίοι/ες έχουν ήδη εγγραφεί σε ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. κατόπιν της διαδικασίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, η χειρόγραφη αίτηση εγγραφής σε κενές θέσεις Π.ΕΠΑ.Λ. τον Σεπτέμβριο θεωρείται παράλληλα και αίτηση μετεγγραφής στο Π.ΕΠΑ.Λ. επιλογής τους. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών, καταθέτουν Υπεύθυνη Δήλωση στον Διευθυντή του Π.ΕΠΑ.Λ., με την οποία γνωστοποιείται η σχολική μονάδα στην οποία είναι ήδη εγγεγραμμένος/η ο/η μαθητής /τρια.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο σχολείο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Ο Διευθυντής
Βάιος Λιαπόπουλος ΠΕ82, MSc

Σχετικά Άρθρα

Οι ώρες των Αγιασμών στα σχολεία Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ν. Αγχιάλου

Οι ώρες των Αγιασμών στα σχολεία Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ν. Αγχιάλου

Δείτε παρακάτω τις ώρες που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25/9 ο Αγιασμός των σχολείων στους Δήμους…
Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου ο Νίκος Χαυτούρας υποψήφιος Περιφ. Σύμβουλος με τον συνδυασμό ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ της Ελευθερίας Τζανακούλη

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου ο Νίκος Χαυτούρας υποψήφιος Περιφ. Σύμβουλος με τον συνδυασμό ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ της…

Με την υποψήφια Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Ελευθερία Τζανακούλη επικεφαλής του ψηφοδελτίου ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ, καθώς και με μέλη…
Στον Αλμυρό ο επίσημος Αγιασμός της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης και τα εγκαίνια του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ.

Στον Αλμυρό ο επίσημος Αγιασμός της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης και τα εγκαίνια του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενημερώνει ότι ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα…