• 26 Αυγούστου, 2023

Ποιοι διεκδικούν τον Δημαρχιακό θώκο στον Αλμυρό; Δηλώσεις των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων

Ποιοι διεκδικούν τον Δημαρχιακό θώκο στον Αλμυρό; Δηλώσεις των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων

Οδεύουμε προς την τελική προθεσμία για την υποβολή των ψηφοδελτίων του Αλμυρού, αφού μαζί με τον Αύγουστο και το …παζάρι, εκπνέει και αυτή.

Ο νυν και προηγούμενος Δήμαρχος, η κα Ράππου, ο κ. Τσόγκας, απάντησαν στις ερωτήσεις μας, ότι κατέρχονται στις εκλογές και μας έδωσαν τις δηλώσεις τους, ενώ δεν κατέστη δυνατόν, για τον κ. Γεώργιο Ζώγα να μας απαντήσει την μέρα έκδοσης (Παρασκευή). Σε κάθε περίπτωση αξίζει να αναφέρουμε ότι στη σελίδα του στο facebook, προ τριών ημερών αναφέρει μεταξύ άλλων «Η παράταξή μας “Αλμυρός σε Εκκίνηση” και ο ίδιος προσωπικά ως επικεφαλής, θα συνεχίσουμε με όσους και όσες δεν ενδίδουν σε πιέσεις, απειλές και υποσχέσεις και θέλουν να συμβάλλουν για ν΄ αλλάξει ο τόπος μας προς το καλύτερο. Αυτοί εξάλλου είναι και οι άνθρωποι στους οποίους μπορεί να ελπίζει ο Δήμος Αλμυρού ώστε ν’ αλλάξει πραγματικά σελίδα και είμαι πολύ περήφανος που συμπορεύονται μαζί μου.»

Δήλωση Δημάρχου κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Δημοτική Πρωτοβουλία»:

Στις επερχόμενες εκλογές θα είμαι παρών ως υποψήφιος Δήμαρχος με την ανανεωμένη δημοτική παράταξη «Δημοτική Πρωτοβουλία». Γιατί ξανά; Γιατί αποδείξαμε ότι μπορούμε να Συνεργαστούμε, να Διαχειριστούμε, να βρούμε Λύσεις παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες. Υλοποιήσαμε, Σχεδιάσαμε, Εξασφαλίσαμε Χρηματοδοτήσεις αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία.

Ενδεικτικά, δρομολογήθηκαν επί θητείας μας και θέλουμε να ολοκληρώσουμε εμβληματικά έργα, όπως Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Ύδρευση με τελικό στόχο ένα ενιαίο δίκτυο, Εκσυγχρονισμός Συστήματος Αποχετεύσεων, Μείωση Κόστους Ενέργειας, με δύο μεγάλα έργα για τη ΔΕΥΑ που αφορούν τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας, Αλιευτικό Καταφύγιο Αγίου Ιωάννη, Ανάπλαση Ξηριά, Λιμνοδεξάμενη Ξεριά, Επαναλειτουργία Μαυρομάτι.

Στηρίξαμε τον Αγροτικό Τομέα όχι μόνο με Υποδομές αλλά και με την Έρευνα βοηθώντας την πιστοποίηση προϊόντων, την ανάδειξη της αξίας της τοπικής παραγωγής ελιάς.

Για πρώτη φορά στηρίξαμε έμπρακτα την παιδεία με κοινωνικές και βιωματικές δράσεις, υπογράψαμε μνημόνια συνεργασίας με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ένα «Αειφόρο Σχολείο», με την Πρόταση Ζωής για Σχολές Γονέων και Κηδεμόνων. Ετοιμάσαμε Τρία (3) Νέα Σχολικά Κτίρια (1ο& 5ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού, Νηπιαγωγείο Σούρπης). Προβήκαμε σε διαφορετικές δράσεις πολιτισμού παρότι μόνο δύο χρόνια μπορέσαμε να λειτουργήσουμε εξαιτίας των συνθηκών Covid-19. Εγκαινιάσαμε το χώρο της Άλου ως Χώρο Πολιτισμού, συνεργαστήκαμε με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τις ανασκαφές στην περιοχή μας, ανακατασκευάσαμε το Κτίριο στα Ζερέλια και είναι πλέον Επισκέψιμο στο κοινό και στα σχολεία.

Μιλήσαμε ανοιχτά, συνεργαστήκαμε με φορείς και πραγματοποιήσαμε ενημερωτικές ημερίδες που για πρώτη φορά έλαβαν χώρα από Δημοτική Αρχή στο Δήμο Αλμυρού για τις Εξαρτήσεις, την Ισότητα των Φύλων, την Κακοποίηση, την Έμφυλη Βία.

Επενδύσαμε στο περιβάλλον με έργα σημαντικά, χρηματοδοτήσεις εξασφαλισμένες και με την Επαναφορά της Ανακύκλωσης.

Διαθέτουμε γνώση και ικανότητα, πρόγραμμα και οργάνωση.

Στην ομάδα μας προστίθενται καινούργιοι άνθρωποι, με αληθινό ενδιαφέρον από όλους τους χώρους και τις ηλικιακές ομάδες, για να συνδράμουν στο έργο που ξεκινήσαμε, να το ολοκληρώσουμε, να συνεχίσουμε.

Άνθρωποι Αυτοδιοικητικοί, Ενεργοί Κοινωνικά, άτομα που αποφάσισαν ότι θέλουν να μετέχουν στην προσπάθεια για ένα καλύτερο Δήμο, ένα Δήμο που ανήκει στους ανθρώπους του, στους πολίτες του, στις ανάγκες του. Για μία Αυτοδιοίκηση Σύγχρονη κοντά στα μηνύματα της εποχής. Ενωμένοι Συνεχίζουμε… Για όσα Χτίσαμε και για όσα θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε…

 

Δήλωση του κ. Δημήτρη Εσερίδη, πρώην Δημάρχου, επικεφαλής της ΔΠ «Αλμυρός Ευθύνη και Δημιουργία»:

Το ψηφοδέλτιό μας συμπληρώνεται με τον ανώτερο αριθμό που θα μπορούσε να υπάρξει και απαρτίζεται σε ένα ποσοστό 80-90% από νέα πρόσωπα και νέους σε ηλικία ανθρώπους με όρεξη για δουλειά. Κατερχόμαστε λοιπόν με νέα δυναμική αλλά και την εμπειρία και στήριξη των παλιών συμβούλων. Συντοπίτες μας που έχουν υπηρετήσει επί σειρά ετών τον Δήμο μας και μαζί παραδώσαμε σημαντικό έργο.

Ευχαριστώ όλους που με στήριξαν, με πίστεψαν και συστρατεύτηκαν μαζί μου, ακόμη μια φορά. Το ψηφοδέλτιό μας Αλμυρός Ευθύνη και Δημιουργία θα είναι και ο νικητής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν είμαστε τυχαίοι στον πολιτικό στίβο. Έχουμε εξυπηρετήσει τους Δημότες και η πορεία μας έχει καταγραφεί με πολλά έργα. Δεν είμαστε ούτε …αλεξιπτωτιστές, ούτε τυχαίοι.

 

Δήλωση της κας Ζωής Ράππου, επικεφαλής της ΔΠ #ζωή_αλλάζουμε:

Το ψηφοδέλτιό μας είναι έτοιμο, αλλά κυρίως ποιοτικό.

Η Δημοτική Παράταξη #ζωή_αλλάζουμε, έρχεται για να φέρει «οξυγόνο», ελπίδα ανάπτυξης, ποιότητα ζωής, στον Αλμυριώτη και την Αλμυριώτισσα. Κοιτάμε δυναμικά μπροστά και ψηλά.

Δεν μας ενδιαφέρει η οξύτητα και η τοξικότητα, τα ψεύδη και οι ανυπόστατες φήμες. Συνεχίζουμε ως ομάδα, με γόνιμες συνεργασίες και νοιαζόμαστε μόνο για το πώς θα λύσουμε τα προβλήματά του τόπου μας.

Έχουμε προτάσεις εμπεριστατωμένες, καλά μελετημένες. Θέτουμε αδιαπραγμάτευτα στο επίκεντρο της πολιτικής του δήμου τον άνθρωπο και τις ανάγκες του… Το 2023 απελευθερώνουμε τη δύναμη της πόλης μας και δημιουργούμε μαζί τα καλύτερα! Η πόλη έχει ανάγκη από τη συμμετοχή όλων μας.

Σας καλούμε να συνταχθείτε με την Δημοτική Παράταξη #ζωή_αλλάζουμε στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Μαζί θα δώσουμε και πάλι #ζωή_στον_Αλμυρό!

 

Δήλωση κ. Σάββα Τσόγκα, επικεφαλής της Δ.Π. «Λαϊκή Συσπείρωση»:

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΜΥΡΟΥ και σε αυτές τις εκλογές θα διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών. Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η μόνη δύναμη που κάνει αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών -λαϊκών συμφερόντων αφού οι άλλες παρατάξεις, δεν ασκούν αντιπολίτευση επί της ουσίας, δεν εκφράζουν διαφωνίες για τη στρατηγική που ακολουθείται όπως για παράδειγμα είναι η στάση των παρατάξεων απέναντι στη δημοτική αρχή, που δεν διαφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών, τις ΑΠΕ, τη διαχείριση των απορριμμάτων κ.ά. αλλά δεν “εμπιστεύονται” ως προς την εφαρμογή και τη διαχείριση την τωρινή δημοτική αρχή, για αυτό όσο περισσότεροι δημοτικοί Σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση τόσο περισσότερο θα ακουστεί η φωνή των δημοτών στο Δημοτικό Συμβούλιο, με μαχητική αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.


Σχετικά Άρθρα

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…
Χατζηιερεμίας Ελ. Συντηρητικοί: «Η βάση των Ελλήνων είναι ο συντηρητισμός, να δούμε τις αξίες, τις αρχές, τις παραδόσεις μας»

Χατζηιερεμίας Ελ. Συντηρητικοί: «Η βάση των Ελλήνων είναι ο συντηρητισμός, να δούμε τις αξίες, τις αρχές,…

Συνέντευξη με τον Ελευθέριο Χατζηιερεμία, αρχηγό του κόμματος «Συντηρητικοί» με καταγωγή από τον Μαυρόλοφο Ιδιαίτερο χαρακτήρα…
Πρόσκληση στην εκδήλωση ΝΔ Αλμυρού: «Η Επόμενη Μέρα για τη Θεσσαλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση»

Πρόσκληση στην εκδήλωση ΝΔ Αλμυρού: «Η Επόμενη Μέρα για τη Θεσσαλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση»

 Η ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας της Μαγνησίας και η Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας στον Αλμυρό διοργανώνει εκδήλωση…