• 22 Αυγούστου, 2023

Πανσέληνος στον αρχαιολογικό χώρο – Εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ν. Αγχιάλου

Πανσέληνος στον αρχαιολογικό χώρο – Εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ν. Αγχιάλου

Μουσική βραδιά υπό τος φως του ολόγιομου φεγγαριού στον αρχαιολογικό χώρο διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Αγχιάλου. Συγκεκριμένα, στις 30 Αυγούστου και ώρα 21:00, λίγο πριν σημειωθεί η δεύτερη πανσέληνος του Αυγούστου, η λεγόμενη μπλε σελήνη, ο Σύλλογος Γυναικών σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας ανοίγουν τον αρχαιολογικό χώρο της Βασιλικής Αγίου Δημητρίου με ένα μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην πανσέληνο.

Στο πιάνο θα είναι ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας κος Χρήστος Κτιστάκης και στο τραγούδι ο Αγχιαλίτης τραγουδιστής, καλλιτέχνης Γιώργος Αποστολόπουλος.

Πρόκειται για την καθιερωμένη ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών Νέας Αγχιάλου στον συγκεκριμένο χώρο, με ελεύθερη είσοδο για όλους όσοι θελήσουν να απολαύσουν την πανσέληνο με τη συνοδεία μουσικών ακουσμάτων.

Ο Χρήστος Κτιστάκης γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Δ.Ω.Λ. όπου απέκτησε με άριστα τα πτυχία: αρμονίας, ενοργάνωσης, αντίστιξης, φούγκας, και δίπλωμα σύνθεσης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο μουσικής και θεάτρου στη Γερμανία, όπου περάτωσε με άριστα το σολιστικό και μεταπτυχιακό ειδίκευσης πιάνου και μεταπτυχιακό διεύθυνσης ορχήστρας.

Στην καλλιτεχνική του πορεία έχει διακριθεί ως πιανίστας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει εμφανιστεί ως σολίστ ή με μουσική δωματίου στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς επίσης στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδία. Κατά την διάρκεια των σπουδών του παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων για πιάνο και διεύθυνση ορχήστρας, διηύθυνε τη μικτή χορωδία του Schafbrucke από το 1992 έως το 1998, την παιδική χορωδία του Bischmisheim από το 1995 έως το 1998 και ίδρυσε το 1996 την Polyphonia Vocale με έργα κυρίως a cappela. Έγραψε σκηνική μουσική για 25 θεατρικά έργα και musicals στην Ελλάδα και στην Γερμανία.

Είναι μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας από το έτος 2000, της Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Τυρνάβου από το έτος 2002, του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας από το έτος 2006, καλλιτεχνικός διευθυντής της Μουσικής Σχολής Δήμου Τυρνάβου από το 2007- 2011 καλλιτεχνικός διευθυντής της Μουσικής Σχολής Δήμου Τεμπών από τον Σεπτέμβριο του 2012 και από τον Σεπτέμβριο του 2016 μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας και μικτής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης. Έχει διευθύνει πάνω από 200 συναυλίες συμφωνικού ρεπερτορίου, όπερες, ορατόρια, οπερέτες, μπαλέτο, μιούζικαλ, συναυλίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για σχολεία και έχει συνεργαστεί με αξιόλογους σολίστες της Ελλάδας.


Σχετικά Άρθρα

H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

Μερικές φορές στην πλούσια ελληνική γλώσσα, ένας τόνος αλλάζει τελείως το νόημα μιας λέξης. Το γήπεδο…
Φωτορεπορτάζ: Οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου  γιόρτασαν την ημέρα της μητέρας

Φωτορεπορτάζ: Οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου γιόρτασαν την ημέρα της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας αποτέλεσε προσφάτως την αφορμή για να συγκεντρωθούν οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου…
Άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο 5×5 της Ν. Αγχιάλου!

Άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο 5×5 της Ν. Αγχιάλου!

Ένα έργο που περιμένουν εδώ κι αρκετό καιρό οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου άρχισε να υλοποιείται…