• 22 Αυγούστου, 2023

Η αδελφοποίηση Συλλόγων Κωφών και Κοκκωτών είναι γεγονός – Φωτο-ρεπορτάζ από την εκδήλωση

Η αδελφοποίηση Συλλόγων Κωφών και Κοκκωτών είναι γεγονός – Φωτο-ρεπορτάζ από την εκδήλωση

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Αλμυρού, της Μαγνήτων Κιβωτού και της ΕΚΠΟΛ και με τις τιμητικές παρουσίες του Μητροπολίτη κ.κ. Ιγνατίου και του κ. Γεώργιου Σούρλα πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση Συλλόγων Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Κωφών «Ο Στέφανος Κομμητάς» και του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Κοκκωτών «η Όθρυς», τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023.

Πριν την τελετή πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στο κενοτάφιο του λόγιου Στεφάνου Κομμητά, ενώ ο κ. Γιαννίτσης ξενάγησε τους επίσημους προσκεκλημένους στη πανέμορφη κεραμοσκέπαστη βασιλική τρίκλιτη βυζαντινή εκκλησία του χωριού, με το ολόγλυπτο επίχρυσο τέμπλο.

Οι πρόεδροι των Συλλόγων κ. Κωνσταντίνος Γιαννίτσης και κ. Ευστάθιος Πολυμέρου, κύριοι διοργανωτές της τελετής αδελφοποίησης ανέδειξαν στις ομιλίες τους τα κοινά στοιχεία που συνδέουν τους Κωφιώτες και Κοκκωτιανούς, αλλά και τους στόχους της κοινής τους πλέον πορείας. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τσούτσας ανέλαβε την ομιλία σχετικά με την αξία μιας πράξης αδελφοποίησης, αλλά και παρουσιάζοντας εντυπωσιακά λαογραφικά στοιχεία.

Απολαυστικές, «γεμάτες» και σύντομες οι ομιλίες, μετέδωσαν στους παρισταμένους με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη της αδελφοποίησης των Συλλόγων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μητρόπολίτης κ.κ. Ιγνάτιος, η Αντιπεριφερειάρχης κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Κωφών κ. Σούρλας.

Η Αντιδήμαρχος Αλμυρού κα Αρετή Μπέη διάβασε το κείμενο της αδελφοποίησης που συνυπέγραψαν ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιγνάτιος, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και οι δυο πρόεδροι.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η κα Μαρία Μπουκώρου.

Περήφανα και παραδοσιακά, έκλεισαν το κύριο μέρος της εκδήλωσης οι χορευτές του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «η Στάνη». Αξίζει να τονίσουμε ότι ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Σαρακατσαναίων ήταν εκεί και εργάστηκαν για κάθε λεπτομέρεια ώστε να απολαύσουμε την άρτια εμφάνιση του χορευτικού.

Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακή δημοτική μουσική και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, με την ορχήστρα του Δημήτρη Γιακόπουλου.

 

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο της εκδήλωσης, αλλά και βίντεο παλαιότερης εκπομπής στο οποίο παρουσιάζουμε στοιχεία για την εκκλησία των Κωφών, στο Στέφανο Κομμητά και το Σύλλογο Κωφών:

 


Σχετικά Άρθρα

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

  Δίχως αντίκρυσμα ήταν η νίκη για τον Πρωτεσίλαο στο Στεφανοβίκειο καθώς η ομάδα του Πτελεού…
Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική με βαριά εντός έδρας ήττα καθώς έχασε 2-8 από τη…
Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…