• 19 Αυγούστου, 2023

Ανοίγει τις πύλες του το παζάρι – Το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς

Ανοίγει τις πύλες του το παζάρι – Το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς

Συνεχίζονται οι εγγραφές εμπόρων – Πάνω από το 95% η πληρότητα

Το παζάρι του Αλμυρού που περιμένουν με ανυπομονησία κάτοικοι, επισκέπτες κι έμποροι ετοιμάζεται να ανοίξει πύλες του… Ήδη, οι πρώτοι επαγγελματίες έχουν ενημερώσει πως θα έρθουν στην πόλη μέσα στο Σαββατοκύριακο προκειμένου να εγκατασταθούν, ενώ την Τρίτη 22 του μηνός θα γίνει η ανεπίσημη έναρξη όπως πάντα μετά την προσκυνηματική εξόρμηση στην Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε γράψει στον «Λαό» για πληρότητα 90% όσον αφορά στα 439 διαθέσιμα παραπήγματα για εμπόρους και επαγγελματίες της εστίασης. Το ποσοστό ανέβηκε τις ημέρες που μεσολάβησαν και είναι ελάχιστες οι κενές θέσεις, ενώ σημειώνουμε ότι έμποροι έχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης στο παζάρι και κατά τη διάρκειά του.

Καινούργιοι επιχειρηματίες, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση αλλά και τη γενικότερη κρίση που περνά ο θεσμός των εμποροπανηγύρεων, εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετοχή στον Αλμυρό. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι καινούργιοι έμποροι είναι από την Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα, τις περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ κάποιοι «μόνιμοι» από μακρινά μέρη θα έρθουν και φέτος από το Μέτσοβο και την Κομοτηνή.

Για δεύτερη χρονιά, ο Δήμος Αλμυρού θα δώσει συνέχεια στην αγαστή συνεργασία με τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ώστε να υπάρχουν διασώστες στον χώρο, χημικές τουαλέτες θα τοποθετηθούν περιμετρικά του παζαριού, ενώ αυτές της λαϊκής θα είναι προσβάσιμες τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους επαγγελματίες-εργαζόμενους.

Ο δρόμος μπροστά από το παλιό πυροσβεστικό κλιμάκιο δεν θα έχει παράγκες αλλά θα φωτίζεται για λόγους ασφαλείας, ενώ επί ποδός θα βρίσκονται οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των ημερών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για πρώτη χρονιά φέτος απευθύνθηκε κάλεσμα στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αλμυρού με έκπτωση 40%, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο, και ορισμένα ανταποκρίθηκαν θετικά, εγκαινιάζοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο μία αξιέπαινη πρωτοβουλία και μία συνεργασία που πρέπει να συνεχιστεί…

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς

Την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάζει η Εκκλησία μας με επίκεντρο όπως κάθε χρόνο την παλαιά Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς.

Παραμονή της εορτής, την Τρίτη 22 Αυγούστου και ώρα 19:30 θα τελεστεί Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, θα ψαλούν τα Εγκώμια της Θεοτόκου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας μας.

Ανήμερα της εορτής την Τετάρτη 23 Αυγούστου το πρωί στις 07:00, θα τελεστεί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη μας


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
Ανοίγει το παζάρι του Βελεστίνου – Δεν θα λειτουργήσει λούνα παρκ

Ανοίγει το παζάρι του Βελεστίνου – Δεν θα λειτουργήσει λούνα παρκ

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 ξεκινά η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου, η οποία θα διαρκέσει έως…
Δήμος Αλμυρού: Ζητούμε σεβασμό στους κοινωνικούς κανόνες συμβίωσης – Αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής

Δήμος Αλμυρού: Ζητούμε σεβασμό στους κοινωνικούς κανόνες συμβίωσης – Αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, μετά από τις αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής…