• 17 Αυγούστου, 2023

Κοπάνας: “O Δήμος Βόλου πρωτοστατεί στη στήριξη κι αποζημίωση των πυρόπληκτων” – Η καταγραφή για τη Ν. Αγχίαλο

Κοπάνας: “O Δήμος Βόλου πρωτοστατεί στη στήριξη κι αποζημίωση των πυρόπληκτων” – Η καταγραφή για τη Ν. Αγχίαλο

Από το Σέσκλο, ο αντιδήμαρχος Βόλου, Αργύρης Κοπάνας, μίλησε για το μέγεθος της ζημιάς, που προκάλεσαν οι πυρκαγιές, στην ευρύτερη περιοχή του Σέσκλου και της Νέας Αγχιάλου, βάσει των μέχρι σήμερα δηλώσεων των πληγέντων και των αυτοψιών. Επίσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής προκειμένου να διευκολυνθούν οι πληγέντες στην δήλωση και καταγραφή των ζημιών τους, ενώ υπογράμμισε το μεγάλο κύμα εθελοντισμού, προσφοράς και συμπαράστασης στους πληγέντες, που εκδηλώθηκε από την ίδια την κοινωνία των πολιτών και σε αγαστή συνεργασία με την δημοτική αρχή.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κοπάνας δήλωσε τα εξής: “Από την επόμενη ημέρα των πυρκαγιών επικεντρωθήκαμε στη διαδικασία δήλωσης και καταγραφής των ζημιών. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους υπαλλήλους του Δήμου Βόλου, που εργάζονται ακούραστα και πέρα από το κανονικό ωράριο τους για αυτό τον σκοπό, στο δημαρχείο της Νέας Αγχιάλου, στο δημαρχείο του Διμηνίου και στο κοινοτικό κατάστημα του Σέσκλου. Θέλουμε να διευκολύνουμε τους πληγέντες, ώστε να φθάσει σε αυτούς όσον το δυνατόν πιο γρήγορα η κρατική βοήθεια. Θέλουμε να αποζημιωθούν οι πληγέντες γρήγορα και επαρκώς. Προς αυτή την κατεύθυνση κατευθύνει τις προσπάθειές της και τις παρεμβάσεις της η δημοτική αρχή του Αχιλλέα Μπέου.

Στο Σέσκλο, έχουν γίνει στάχτη πάνω από 60.000 δέντρα, ελιές και αμυγδαλιές. Έχουν καεί ολοσχερώς και μερικώς 15 κτηνοτροφικές μονάδες. Έχουν καεί πάνω από 200 ζώα. Μέχρι σήμερα οι δηλώσεις των ζημιών από τους αγρότες και κτηνοτρόφους στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ φθάνουν τις 250.

Στη Νέα Αγχίαλο, μέχρι στιγμής, οι δηλώσεις για υλικές ζημιές σε κατοικίες είναι γύρω στις 450, ενώ οι δηλώσεις για ζημιές στις επιχειρήσεις 140.  Στην ανταποκρίτρια του ΕΛΓΑ οι δηλώσεις των ζημιών είναι 380. Έχουν καεί τουλάχιστον 3 κτηνοτροφικές μονάδες και 700 ζώα. Οι ζημιές είναι μεγάλες σε θερμοκήπια,  ελιές, αμυγδαλιές, αμπέλια ιδίως στην περιοχή κοντά στην αποθήκη των πυρομαχικών, στο Στούπι και στην Βελανιδιά.

Οι δηλώσεις ζημιών στον ΕΛΓΑ έλαβαν παράταση μέχρι τις 21  Αυγούστου, ενώ αυτή τη στιγμή κλιμάκια του ΕΛΓΑ διενεργούν αυτοψίες και προχωρούν σε εκτιμήσεις σε κτηνοτροφικές μονάδες και κλιμάκια της πολιτικής προστασίας σε κατοικίες και επιχειρήσεις, ενώ ήδη η πρώτη κρατική αρωγή φθάνει στους πληγέντες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου πολιτικής προστασίας arogi.gov. Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να υπογραμμίσω την καθοριστική συμβολή και την βοήθεια του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου.

Όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές  εκδηλώθηκε ένα κύμα εθελοντισμού, προσφοράς, αλληλεγγύης, συμπαράστασης στους πληγέντες. Ήδη, είναι σημαντικές οι δωρεές σε ζωοτροφές και σε υλικά για να ξαναστηθούν οι κτηνοτροφικές μονάδες, όπως λαμαρίνες, ξύλινοι στύλοι, οικίσκοι, ενώ μέσω του Δήμου Βόλου θα διανεμηθούν 300 τόνοι ζωοτροφών στους πληγέντες. Η ίδια η κοινωνία των πολιτών μαζί με την δημοτική αρχή ήμασταν και είμαστε στην πρώτη γραμμή. Ήμασταν και είμαστε δίπλα σε κάθε συνδημότη μας, που έχει ανάγκη. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Με ενότητα και αλληλεγγύη.”


Σχετικά Άρθρα

Καθησυχαστικά τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων που διενήργησε το ΠΕΔΥ Θεσσαλίας

Καθησυχαστικά τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων που διενήργησε το ΠΕΔΥ Θεσσαλίας

Τα θαλάσσια ύδατα στις ακτές του Δήμου Βόλου είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων της κείμενης νομοθεσίας…
Εικαστικές δημιουργίες στην πρόσοψη του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου

Εικαστικές δημιουργίες στην πρόσοψη του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου

Μια ευχάριστη έκπληξη επιφυλάσσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου στους μαθητές που…
Απαγόρευση κολύμβησης σε περιοχές του παραλιακού μετώπου του Παγασητικού

Απαγόρευση κολύμβησης σε περιοχές του παραλιακού μετώπου του Παγασητικού

Ο Δήμος Βόλου δια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού ενημερώνει για τα παρακάτω: Με Απόφαση του Κεντρικού Λιμενάρχη…