• 2 Αυγούστου, 2023

Los Almiros, ο τελευταίος χορός – Το πρόγραμμα – «Γνωριμία» με τα συγκροτήματα

Los Almiros, ο τελευταίος χορός – Το πρόγραμμα – «Γνωριμία» με τα συγκροτήματα

Το μεγάλο μουσικό φεστιβάλ της περιοχής μας, το Los Almiros Rock Festival επιστρέφει για τελευταία φορά… Σήμερα 2 Αυγούστου είναι η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ και διαρκεί έως και 5 Αυγούστου έξω από το Δάσος Κουρί.

Ο φετινός, τελευταίος όπως ανακοινώθηκε, χορός για το Los Almiros γίνεται και με τη συνεργασία του Δήμου Αλμυρού,  αλλά αυτή τη φορά στον εξωτερικό χώρο.

Πέντε συγκροτήματα την πρώτη μέρα και από 7 συγκροτήματα για κάθε μέρα που ακολουθεί αναμένεται να ξεσηκώσουν όλους όσους θα παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ, από τη Μαγνησία, την Ελλάδα και το εξωτερικό! Και φέτος περιμένουμε δεκάδες χιλιάδες κόσμου, στο Φεστιβάλ που ξεκίνησε από μια παρέα και η φήμη του πήρε διεθνείς διαστάσεις, ενώ τα μπλουζάκια, καπέλα και αναμνηστικά των συναυλιών, είναι περιζήτητα… Σε ταξίδι μας, μας ζήτησαν να τους δώσουμε μπλουζάκι που φορούσαμε για να το αγοράσουν… Ενδεικτικό της ωραίας τρέλλας που ακολουθεί το Φεστιβάλ…

 

Πληροφορίες στη σελίδα του LAF: https://www.facebook.com/events/960652588302381/?active_tab=discussion

 

Το πλούσιο πρόγραμμα των καλλιτεχνών και με πολλά side events:
Τετάρτη 2 Αυγούστου: Caracatu, ΣΥΡΛΟΥΛΟΥ, Los Fastidios – Βουκολική Διαταραχή (κεντρική πλατεία Αλμυρού), BLEND MISHKIN
Πέμπτη 3 Αυγούστου: DUB FX – Nightstaker – Fundracar – Soviet Soviet – Βέβηλος – Black Rainbows – Screaming Dead Balloons (Κουρί)
Παρασκευή 4 Αυγούστου: Γιάννης Αγγελάκας & 100c – 1000MODS – ΒήταΠεις – Ομίχλη – Πεθαίνουν στο τέλος – SKG DUB Alliance – The Vocults (Κουρί)
Σάββατο 5 Αυγούστου: Villagers of Ioannina City – Colour Haze – Bad Movies – The O’Reillys & the Paddyhats – Κοινή Θνητοί – Mr. Highway Band – Fuel Eater. (Κουρί)
Παράλληλες δραστηριότητες με μουσικούς του δρόμου, Skatepark και 3 on 3 τουρνουά μπάσκετ.

Λίγα λόγια για τα περισσότερα συγκροτήματα και τους καλλιτέχνες, όπως δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα του Ιουνίου… (πηγές επίσημα site και Wikipedia)

Οι Los Fastidios είναι ιταλική μπάντα που δημιουργήθηκε το 1991, τα τραγούδια της οποίας διαπραγματεύονται καταστάσεις της καθημερινής μας ζωής, προωθώντας την ισότητα, τον σοσιαλισμό και κάθε μορφή πάλης κατά των διακρίσεων. Η Βουκολική Διαταραχή προσφέρει μια …παραδοσιακό-ρεμπέΛικη διαταραγμένη χοροεσπερίδα μέχρι εξαντλήσεως των τραγουδιστικών αποθεμάτων, παιγμένη Ροκ και ενορχηστρωμένη ΒαλκανοΒουκολικά, που ενώνει τις κατά τόπους παραδόσεις, συγκεράζει μελωδίες και ρυθμούς με μια διάθεση για πειραματισμό, διαμορφώνει έντονα ηχητικά τοπία και με επιλεγμένες πιατέλες τραγουδιών, με πλούσια λαογραφική γέμιση, δεν αφήνει καμία και κανέναν νηστικό και ακούνητο και προ(σ)καλεί επίδοξους πρωτοχορευτές να σύρουν τον κύκλο.

Οι Nightstaker είναι συγκρότημα που γεννήθηκε στην Ελλάδα στα τέλη του 1989 από τον τραγουδιστή (και τότε ντράμερ) Argy και κατάφεραν να συνδυάσουν τις βαριές ροκ επιρροές τους με funky ρυθμούς και grungy μελωδίες για να δημιουργήσουν ένα εντελώς νέο είδος. Μουσικές που προκαλούν δονήσεις, με τον ανατρεπτικό -πολλές φορές προκλητικό στίχο-,  χωρίς να σνομπάρουν κανένα είδος μουσικής από τους Fundracar με τετράγωνο μπάσο-δυναμίτη, βουκολικά πνευστά και rave syths που δημιουργούν ένα psych reggae παραλήρημα που σε συνδυασμό με την Punk αισθητική και ενέργεια της μπάντας απογειώνουν τους θεατές στα live!

Από την Ιταλία θα μας έρθουν οι Soviet Soviet, τριμελής post-punk μπάντα από το Πέζαρο, ενώ πάνω από 20 χρόνια μουσικής πορείας έχει συμπληρώσει το θρυλικό μέλος των Βαβυλώνα, ο Βέβηλος πάντα ένας γνήσιος εκφραστής της Hip Hop κουλτούρας σε όποια εκδοχή και να είχε αυτή στη χώρα μας. Ρωμαίοι οι Black Rainbows, ο ήχος τους ανάμεσα στο κλασικό stoner fuzz του στυλ της δεκαετίας του ’90 και την ψυχεδέλεια του deep-cosmos. Από τη Λάρισα οι Screaming Dead Balloons, με ψυχεδελική «φασαρία» χωρίς όρια, βασισμένη σε παλιές φόρμες ροκ οι οποίες έγιναν πιο noise.

Για τον Γιάννη Αγγελάκα, οι συστάσεις περιττεύουν… Γεννημένος το 1959, είναι τραγουδιστής, μουσικός και ποιητής που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Τρύπες, από το 1983 ως το 2001. Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, ακολούθησε σόλο μουσική καριέρα, κυκλοφορώντας προσωπικούς δίσκους σε συνεργασία με πληθώρα άλλων καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων και συνεχίζοντας να είναι ενεργός στην ελληνική μουσική σκηνή μέχρι και σήμερα. Οι 1000mods είναι ελληνικό ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2006 στο Χιλιομόδι Κορινθίας και κινούνται στο χώρο του stoner rock με βασικές επιρροές τους Black Sabbath, Colour Haze, Kyuss και MC5.

Χιπ-χοπ συγκρότημα από την Αθήνα οι ΒήταΠεις αποτελούμενο από δύο mc’s, έναν μουσικό παραγωγό και έναν μπασίστα, στο στυλ της street Punk κινείται η Ομίχλη, ελληνική μπάντα που δημιουργήθηκε το 1995 στην Θεσσαλονίκη και κάποιοι στίχοι της είναι πολιτικοποιημένοι, πολλοί μιλούν για το ποδόσφαιρο και την ενότητα (των πανκ και των σκίνχεντ). Το συγκρότημα με το ιδιαίτερο όνομα ”Πεθαίνουν Στο Τέλος” έκανε την εμφάνισή του προς τα τέλη του 2018, punk rock με ελληνικό στίχο που έχει έδρα την Αθήνα. Θεσσαλονικείς οι SKG DUB Alliance όπως μαρτυρά ο κωδικός του αεροδρομίου μπροστά στο όνομά τους, είναι τρία άτομα που τους ενώνει η αγάπη τους για την bass κουλτούρα. Ανερχόμενο χιπ-χοπ δίδυμο οι The VoCults, ντόπιοι καθώς μας έρχονται από τον Βόλο.

Οι Villagers of Ioannina City (γνωστοί επίσης ως VIC) ανήκουν στην πειραματική ροκ μουσική σκηνή, σχηματίστηκαν το 2007 και κυκλοφόρησαν το πρώτο του άλμπουμ το 2014, με τίτλο «Riza» και έχουν «επισκεφθεί» το φεστιβάλ και στο παρελθόν. Ο ήχος τους αποτελεί συνδυασμό του stoner και ψυχεδελικού rock με την ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική. Από το 2009 και έπειτα, συμπεριλήφθηκε στον ήχο τους το κλαρίνο, το οποίο αποτελεί βασικό κομμάτι και σόλο όργανο του συγκροτήματος. Γερμανικό χρώμα στο φεστιβάλ θα δώσουν οι Colour Haze από το Μόναχο, η μουσική των οποίων χαρακτηρίζεται για το κράμα blues rock με ψυχεδελικό ροκ. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, αποτελούν ένα από τα παλιότερα και γνωστότερα συγκροτήματα στη Γερμανία σε αυτό το είδος.

Οι Bad Movies από τη Θεσσαλονίκη παίζουν punk rock από το 2004 με αγγλόφωνο στίχο σε παλιότερα τραγούδια τους αλλά κι ελληνόφωνο σε πιο πρόσφατα. Δεύτερη γερμανική παρουσία το επταμελές συγκρότημα The O’Reillys & the Paddyhats που μεταφέρει στη σκηνή τον παραδοσιακό ιρλανδικό πανκ ήχο, irish folk punk και σημειώνουμε πως έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Οι Κοινοί Θνητοί ξεκίνησαν από το Αλιβέρι της Εύβοιας κι όπως λένε, η μουσική τους δεν ανήκει σε ένα συγκεκριμένο είδος και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από τα όργανα που χρησιμοποιούν και τους ρυθμούς στους οποίους βασίζονται καθώς είναι μια μίξη από rock, hip hop, και ελληνική παραδοσιακή μουσική. Η στιχουργική τους στο μεγαλύτερο μέρος της έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα και δημιουργεί κοινωνικό προβληματισμό.

Οι Mr. Highway Band με έδρα την Αθήνα, έχουν διακρίσεις σε διαγωνισμούς, διοργανώνουν κάθε χρόνο το δικός τους φεστιβάλ, συνεργάστηκαν κι εμφανίστηκαν με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες, ενώ κινούνται στον ευρύτερο χώρο του rock και με τη μοναδική ικανότητά τους να ενσωματώνουν δημιουργικά τις ποικίλες επιρροές τους (blues, country, americana κ.α.). Τέλος, οι Fuel Eater συμπλήρωσαν έντεκα χρόνια ζωής. Πατρινοί με Heavy/Doom/Grunge ροκ μουσική σύντομα θα κυκλοφορήσουν το τρίτο τους άλμπουμ.

 


Σχετικά Άρθρα

Αιμοδοσία στον Αλμυρό στις 10 Μαΐου

Αιμοδοσία στον Αλμυρό στις 10 Μαΐου

Η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου θα βρίσκεται το πρωί της Παρασκευής 10 Μαΐου…
Σύλληψη οδηγού στον Αλμυρό

Σύλληψη οδηγού στον Αλμυρό

Ένας 57χρονος άνδρας συνελήφθη τις απογευματινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα ύστερα από τροχαίο ατύχημα στην…
Μισό εκατομμύριο ο προϋπολογισμός για το ανοικτό θέατρο στα Πλατάνια

Μισό εκατομμύριο ο προϋπολογισμός για το ανοικτό θέατρο στα Πλατάνια

Ηλεκτρονικό διαγωνισμό προκήρυξε ο Δήμος Αλμυρού για την κατασκευή ανοικτού θεάτρου στη θέση «Πλατάνια» Αλμυρού. Πρόκειται…