• 1 Αυγούστου, 2023

Ζ. Ράππου: Εθελοντισμός, προσφορά ή εκμετάλλευση; Κα(η)μένες προσπάθειες – Καμένες υποψηφιότητες

Ζ. Ράππου: Εθελοντισμός, προσφορά ή εκμετάλλευση; Κα(η)μένες προσπάθειες – Καμένες υποψηφιότητες

Εθελοντισμός και προσωπικό συμφέρον δυο έννοιες ασυμβίβαστες.

Θλιβερή εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά αιρετών την ώρα που μαίνονταν η φωτιά.

Ακατανόητες και ανεύθυνες επικοινωνιακές ενέργειες με προφανή σκοπό και απελπισμένο στόχο την ατομική προβολή τους 68 ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Διακαής πόθος τους είναι να βρουν καινούριους ανυποψίαστους «συνεργάτες» στον προεκλογικό πυρετό των ημερών.

Χορτάσαμε από συνεντεύξεις και φωτογραφίες υποψηφίων στις καμένες εκτάσεις με τα ανάλογα σχόλια περί ήθους, την ώρα που η πύρινη λαίλαπα έπαιρνε ζωές και κατέστρεφε οικισμούς και περιουσίες.

Αυτοί, λοιπόν, χωρίς ίχνος ντροπής θα απαιτήσουν  τη συμμετοχή σας,  την ψήφο σας, τη συνεργασία σας.

Προβληματιστείτε έμπρακτα αυτή τη φορά και όχι θεωρητικά πριν δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτούς τους υπερήρωες «εθελοντές».

Εξηγήστε τους με απλά μαθήματα παιδείας πως

Η γνήσια εθελοντική προσφορά δεν αυτοπροβάλλεται, δεν φωνασκεί, δεν επιδεικνύεται, γιατί έτσι χάνει την ανιδιοτέλειά της και εκείνοι την αξιοπρέπειά τους.

 

Ενώ θα έπρεπε να αποτελούν πρότυπα προς μίμηση για τους νέους που τόσο διαφημίζουν δυστυχώς γίνονται πρότυπα προς αποφυγή.

 

 

Στον απόηχο πια της καταστροφικής πυρκαγιάς και όχι την ώρα που η φωτιά μαίνονταν  μπορούμε να διατυπώσουμε κάποιες σκέψεις.

Είχαμε την ατυχία να ζήσουμε από κοντά για 2η φορά σε διάστημα 3 ετών τις διαχειριστικές «ικανότητες» της δημοτικής αρχής εν μέσω κρίσης.

Ανικανότητα και απουσία προετοιμασίας συντιθέμενα οδήγησαν στη θλιβερή εικόνα που αντικρίζουμε τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας.

Εκ του αποτελέσματος η δημοτική αρχή απέτυχε για ακόμη μια φορά να διαχειριστεί μια ακραία μορφή κλιματικής κρίσης και αυτή τη φορά με τραγικό κόστος.

Ασφαλώς και είμαστε αδύναμοι να αποτρέψουμε μια φυσική καταστροφή. Μπορούμε όμως να προβλέψουμε και να προετοιμαστούμε γι αυτή.

Χωρίς σχέδιο και οργάνωση με σπασμωδικές κινήσεις δημιουργήθηκαν περισσότερα προβλήματα από ότι λύθηκαν.

Αναρωτιόμαστε…

  • υπήρξε οργανωμένη πολιτική προστασία
  • τηρήθηκε το σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ 2 (οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των πολιτών από την περιοχή που τεκμηριωμένα εκτιμάται ότι απειλείται από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή).
  • τηρήθηκε η νομοθεσία για την αντιπυρική προστασία, η μη τήρηση της οποίας αποτελεί κακούργημα για αιρετούς και υπηρεσιακούς

Είναι βέβαιο πως όχι, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων στο Χοροστάσι στον τοπικό Τύπο.

Είναι λυπηρό που εν μέσω απειλής της ζωής μας και της περιουσίας μας για 2η φορά πια εμπεδώσαμε τελικά τι δεν είναι ικανή η δημοτική αρχή  να κάνει.

Αντιθέτως, αξίζουν συγχαρητήρια οι προσπάθειες των πυροσβεστών, δημοτικών υπαλλήλων και εθελοντών,  που αφιερώθηκαν με ζήλο στην κατάσβεση της φωτιάς και  προσπαθούσαν να καλύψουν τα κενά της διοίκησης.

Για την ολιγωρία, την ανικανότητα και την έλλειψη πρόληψης σε ακραία φαινόμενα που όλο και πιο συχνά θα εμφανίζονται φταίτε μόνο εσείς.

Εάν επανεκλεγείτε, τότε θα φταίμε μόνο εμείς. Εάν συμβεί αυτό, αυτή τη φορά πραγματικά ο τόπος μας θα αφανιστεί από την τοξικότητα, τον διχαστικό λόγο και την αδράνεια.

Όσο γι’ αυτούς που επιχειρούν να σώσουν τα καμένα… Αν κοιτάξουν στα πόδια τους θα δουν την καμένη γη που στηρίζουν την υποψηφιότητά τους.


Σχετικά Άρθρα

# ζωή_αλλάζουμε: Αξιοπρεπής και καθαρός αγώνας κομίζοντας πολιτικό ήθος

# ζωή_αλλάζουμε: Αξιοπρεπής και καθαρός αγώνας κομίζοντας πολιτικό ήθος

Ευχαριστώ θερμά τους άξιους συνεργάτες μου για την τιμή που μου έκαναν να συνταχτούν μαζί μου…
Ζωή Ράππου στην κεντρική ομιλία: Δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα απ’ άκρη σ΄ άκρη σε όλο το δήμο μας ότι αποφασίζουμε από τις 8 Οκτωβρίου να αλλάξουμε τη ζωή μας και την πόλη μας

Ζωή Ράππου στην κεντρική ομιλία: Δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα απ’ άκρη σ΄ άκρη σε όλο το…

Ακολουθεί σε βίντεο και κείμενο η ομιλία κας Ζωής Ράππου, επικεφαλής της Δημοτικής  Παράταξης #ζωή_αλλάζουμε, την…
Ιωάννης Βαλωμένος: Αγνοούνται συστηματικά τα τεχνικά προγράμματα των Κοινοτήτων – Χρειάζεται αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του Δήμου

Ιωάννης Βαλωμένος: Αγνοούνται συστηματικά τα τεχνικά προγράμματα των Κοινοτήτων – Χρειάζεται αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του…

Ονομάζομαι Βαλωμένος Ιωάννης. Μεγάλωσα και διαμένω στους Αγίους Θεοδώρους όπου και εργάζομαι στην παραγωγή ελιάς και…