• 1 Αυγούστου, 2023

Συνέντευξη του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα μετά τις πυρκαγιές

Συνέντευξη του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα μετά τις πυρκαγιές

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας, με κλειστή φωνή από τους καπνούς των πυρκαγιών και της ταλαιπωρίας των ημερών, μας περιέγραψε την κατάσταση στο Βελεστίνο, τον Άγιο Γεώργιο, την Κοκκίνα, όπως είναι σήμερα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Στη συνέντευξή του στη Βιβή Τσιντσίνη, παρουσιάζει το μεγάλο εθελοντικό έργο πολιτών, επαγγελματιών, της ΕΒΟΛ που δώρισε 24 τόνους ζωοτροφές, τη συνδρομή της αστυνομίας, πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας, του κέντρου υγείας, των υπαλλήλων του Δήμου και δίνει πληροφορίες προς τους πολίτες που πρέπει να δηλώσουν τις ζημιές στις ιδιοκτησίες τους και στα ζώα που κάηκαν στην πύρινη λαίλαπα.

«Η κορυφαία απώλεια ήταν του συνδημότη μας…» τόνισε ο κ. Νασίκας…

Περιέγραψε πως ξέφυγε η φωτιά στους δυνατούς ανέμους, αλλά και πως σώθηκε το χωριό του Αγίου Γεωργίου. «Θάβουμε τα νεκρά ζώα, με τις υποδείξεις της κτηνοτροφικής υπηρεσίας… καταγράφουμε όλες τις ζημίες και αναμένουμε χρηματοδότηση για ζωοτροφές και υλικά ανακατασκευής των ποιμνιοστασίων… απ’ όσο καταλάβαμε θα τα παραλάβουμε εμείς και θα γίνει διανομή με κάποιον τρόπο. Από την πρώτη στιγμή κηρύξαμε τις περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αυτό θα μας βοηθήσει στο μέλλον για την αποκατάσταση και αποζημίωση των πολιτών… καταστράφηκαν κόποι δεκαετιών… πολλές ζημιές είχαν και δενδροκαλλιεργητές. Δημότες του Αλμυρού επικοινώνησαν μαζί μας, ώστε και εκείνοι να μας προσφέρουν ζωοτροφές για τους κτηνοτρόφους του Ρήγα Φεραίου που το έχουν ανάγκη».

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχήθηκε για έναν καλύτερο μήνα, για έναν εύκολο Αύγουστο.

Περισσότερα θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:


Σχετικά Άρθρα

Διπλό δυνατό μεταγραφικό χτύπημα από τον Ρήγα!

Διπλό δυνατό μεταγραφικό χτύπημα από τον Ρήγα!

Δύο παίκτες που πέρυσι ήταν βασικοί στην Ανθούπολη, πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Λάρισας απέκτησε ο Ρήγας…
Σε λειτουργία 4 αντλιοστάσια στις παραλίμνιες περιοχές – Ανακοίνωση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου

Σε λειτουργία 4 αντλιοστάσια στις παραλίμνιες περιοχές – Ανακοίνωση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 8/7…