• 26 Ιουλίου, 2023

Στις φλόγες η sovel – Προς τη Σούρπη νέο μέτωπο της φωτιάς – Δύσκολη νύχτα για τη Μαγνησία

Στις φλόγες η sovel – Προς τη Σούρπη νέο μέτωπο της φωτιάς – Δύσκολη νύχτα για τη Μαγνησία

Η …τρελή φωτιά του Πλατάνου, από τα όρια του Αλμυρού μέχρι και τη θάλασσα… δεν ξεδίψασε τη μανία της… Σε νέο μέτωπο, περνά τα έλη και προχωρά προς τη Σούρπη. Η νύχτα θα είναι δύσκολη για τη Μαγνησία. Τα μέτωπα της φωτιάς είναι μεγάλα και οι ζημιές σοβαρές.

Το εργοστάσιο της Sovel τυλίχθηκε στις φλόγες, με πυκνούς καπνούς να πνίγουν την περιοχή. Και αυτό το μέτωπο, της sovel είναι σε εξέλιξη. Δυο ελικόπτερα επιχειρούσαν μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας. Οι πυροσβέστες, διασώστες, εθελοντές, αστυνομικοί, Δημοτικοί Υπάλληλοι, με αυτοθυσία και ακούραστοι συνδράμουν με κάθε τρόπο. Δεν έχουμε εικόνα για την έκταση των ζημιών στις εγκαταστάσεις της Sovel, αλλά είναι σίγουρα μεγάλες. Διέρρευσε στο διαδίκτυο ότι συνελήφθη εμπρηστής, ενώ μάρτυρες είδαν συγκεκριμένο άτομο και στις δυο φωτιές και μάλιστα στην αναζωπύρωση του Πλατάνου, να βγαίνει μέσα από το νέο μέτωπο. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να επιβεβαιωθούν οι πληφορίες.

Ο Δήμος Αλμυρού με ανακοίνωσή του ζητά την εκκένωση της περιοχής του Πλατάνου “Χοροστάσι”, της ΑΕΙΦΟΡΟΥ και SOVEL.

Ο φακός μας βρέθηκε στα μέτωπα του Αλμυρού και στις αναζωπυρώσεις του. Στο facebook μπορείτε να βρείτε πολλά live από την κάλυψη της πυρκαγιάς.

Εκτός της γυναίκας που κάηκε στο τροχόσπιτό της στο Χοροστάσι Πλατάνου, θρηνούμε ακόμη μια ζωή, ενός κτηνοτρόφου από τον Άγιο Γεώργιο Φερών. Αυτές είναι και οι σοβαρότερες απώλειες.

Στο μέτωπο του Κροκίου, φαίνεται πως είναι όλα υπό έλεγχο, ενώ παραμένουν δυνάμεις για την πλήρη πυρόσβεση. Στην τρίτη μεγάλη αναζωπύρωση οι φλόγες έφτασαν μέχρι το Κτήμα Παπαθανασίου Τιμπλαλέξη, το οποίο και έσωσαν την τελευταία στιγμή κάτοικοι του Κροκίου και έπειτα και ενισχύσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δρυμώνος.

Ο Δήμος Βόλους με ανακοίνωσή του ενημερώνει: Η κατάσταση με τις πυρκαγιές δυστυχώς παραμένει ανεξέλεγκτη. Παρακαλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, έχοντες σοβαρά υπόψη τους ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους (αναπνευστικά προβλήματα) λόγω της επικινδυνότητας και τοξικότητας πολλών υλικών που καίγονται σε εργοστάσια, βιοτεχνίες και χώρους ταφής απορριμμάτων.

Με το πρώτο φως της ημέρας θα έχουμε νεότερα ρεπορτάζ από όλα τα μέτωπα.


Σχετικά Άρθρα

Διδακτική επίσκεψη μαθητών του τομέα μηχανολογίας στη SOVEL

Διδακτική επίσκεψη μαθητών του τομέα μηχανολογίας στη SOVEL

Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, μαθητές της Γ τάξης ειδικότητας Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών, επισκέφθηκαν…
Εορτασμός Αγίου Αθανασίου στον Πλάτανο / εικόνες-βίντεο

Εορτασμός Αγίου Αθανασίου στον Πλάτανο / εικόνες-βίντεο

Το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πλατάνου…
ΣΙΔΕΝΟΡ – SOVEL έμπρακτα δίπλα στους πληγέντες – Ανακοίνωση

ΣΙΔΕΝΟΡ – SOVEL έμπρακτα δίπλα στους πληγέντες – Ανακοίνωση

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της SOVEL σχετικά με εθελοντική της δράση για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών:  …