• 26 Ιουλίου, 2023

Γιόρτασαν τα ξωκκλήσια του Προφήτη Ηλία

Γιόρτασαν τα ξωκκλήσια του Προφήτη Ηλία

Οι κάτοικοι χωριών του Αλμυρού και της Νέας Αγχιάλου γιόρτασαν τα ξωκκλήσια του Προφήτη Ηλία.

 

Στο Τσατάλι, οι κάτοικοι των Κωφών, αλλά και πολλοί επισκέπτες, παρευρέθηκαν στον εορτασμό του Προφήτη Ηλία στο εκκλησάκι που υπάρχει μετά το μνημείο του C130. Ειδικότερα το βράδυ της Τετάρτης ήταν πολυάριθμοι οι πιστοί που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο εκκλησάκι αξίζει να έχει μεγάλη επισκεψιμότητα καθώς είναι καλοδιατηρημένο και υπάρχουν οι υποδομές για να περάσει κανείς και να περάσει μερικές ώρες, ενώ πριν τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία, χωριανοί από τους Κωφούς φροντίζουν για τη συντήρησή του, καθαρίζουν τον χώρο, ανανεώνουν τα βαψίματα, κάνουν διάφορες παρεμβάσεις εξωραϊσμού.

 

Σε ένα υπέροχο τοπίο στους πρόποδες της Όθρυος εορτάστηκε με λαμπρότητα ο Προφήτης Ηλίας. Στο εκκλησάκι που φροντίζουν οι κάτοικοι του Ανθοτόπου και της Νεράιδας, βρέθηκαν δεκάδες πιστοί για τη Θεία Λειτουργία.

 

Οι Οξυώτες στη Ν. Αγχίαλο

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 11ο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία από τον σύλλογο εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου «Η Οξυά». Εκατοντάδες ήταν για ακόμη μία φορά οι κάτοικοι της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου όπως μπορείτε να δείτε στη χαρακτηριστική φωτογραφία. Η πρόεδρος Βασιλική Λύτρα ευχαρίστησε όλους του εθελοντές που βοήθησαν ώστε αυτό το πανηγύρι να γίνει πραγματικότητα και το πλήθος κόσμου που εδώ δυναμικό «παρών», επισημαίνοντας πως η διατήρηση της παράδοσης αποτελεί πάντα πρωταρχικό μέλημα του συλλόγου.


Σχετικά Άρθρα

Έφτασε στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου η πρώτη φετινή πτήση

Έφτασε στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου η πρώτη φετινή πτήση

Με την άφιξη της Eurowings από το Ντύσσελντορφ ξεκίνησε το πρόγραμμα αεροπορικών συνδέσεων του Κεντρικού Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου.…
H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

Μερικές φορές στην πλούσια ελληνική γλώσσα, ένας τόνος αλλάζει τελείως το νόημα μιας λέξης. Το γήπεδο…
Φωτορεπορτάζ: Οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου  γιόρτασαν την ημέρα της μητέρας

Φωτορεπορτάζ: Οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου γιόρτασαν την ημέρα της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας αποτέλεσε προσφάτως την αφορμή για να συγκεντρωθούν οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου…