• 20 Ιουλίου, 2023

Επιστολές αναγνωστών στον “Λαό” για Αχίλλειο, Πτελεό, Νηές

Επιστολές αναγνωστών στον “Λαό” για Αχίλλειο, Πτελεό, Νηές

Αχίλλειο – Κίνδυνος πυρκαγιάς από κλαδιά και σκουπίδια σε ιδιωτικούς χώρους
Παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε τη φωτογραφία, όπου καταγράφει μια ανοιχτή χωματερή στο κέντρο του Αχιλλείου σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια ξερά κλαδιά σε ιδιωτικό οικόπεδο και πολλά άλλα ακαθάριστα. Έρχονται καύσωνες. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν υποχρέωση να καθαρίσουν τα οικόπεδα εντός οικισμού. Ποιος θα επιβάλλει το νόμος; Ο ΔΗΜΟΣ; Η μήπως πρέπει να επέμβει ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ. Ποιος θα μας σώσει από τους ανεγκέφαλους; Γιατί άμα καούμε θα ψάχνουμε να βρούμε κατόπιν εορτής τους υπεύθυνους.

 

Επικίνδυνη χωματερή στον Πτελεό – «Αγνοούν καταγγελίες πολιτών»
Είχαμε ζητήσει τη δημοσίευση (και όντως δημοσιεύσατε) και παλιότερα επιστολή μου για το θέμα της παράνομης χωματερής στην περιοχή του Βιολογικού στον Πτελεό… Παρά τις συνεχιζόμενες οχλήσεις μας και την καταγγελία στο τμήμα Περιβάλλοντος, οι υπεύθυνοι του Δήμου μας αγνοούν… Σας στέλνω σημερινές φωτογραφίες για να δείτε το χάλι που επικρατεί… Έχουν γίνει καταγγελίες από ιδιοκτήτες με γειτνιάζοντα οικόπεδα. Φαίνεται πως παρά τις συνεχιζόμενες συστάσεις του τμήματος Περιβάλλοντος της ΔΑΟΚ ο Δήμος δεν λαμβάνει μέτρα. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας και της προστασίας της περιουσίας μας. Σας παρακαλώ κοινοποιήστε το θέμα μήπως κάποιοι θορυβηθούν… Ευχαριστώ πολύ!!!

Δημοσιεύουμε επίσης την πρόσφατη επιστολή του κατοίκου Πτελεού προς τον Δήμο Αλμυρού, στην οποία αναφέρονται τα εξής: Σε συνέχεια του διαβιβαστικού της υπηρεσίας του τμήματος Περιβάλλοντος προς τον Δήμο σας και το αρμόδιο τμήμα καθαριότητας και παρά τις επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές επικοινωνίες μας για την εξέλιξη του θέματος  η κατάσταση όχι μόνο δεν διορθώθηκε αλλά έγινε χειρότερη.

Στο διαβιβαστικό σας είχε ζητηθεί  να μαζέψετε τα σκουπίδια και να περιφράξετε τον χώρο. Η υπηρεσία σας μόνο ήρθε τα μάζεψε και δεν περιέφραξε τον χώρο, με συνέπεια το πρόβλημα μετά από λίγο καιρό να κορυφωθεί και την συγκεκριμένη περίοδο του καλοκαιριού επειδή έχουν έρθει πολλοί παραθεριστές ο χώρος έχει γεμίσει και τα σκουπίδια έχουν μεταφερθεί και στο γειτονικό ελαιοπερίβολο μου. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πιθανός, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος τεράστια και η ζημιά που υφίσταται το ελαιοπερίβολο μου ανεπανόρθωτη. Η αδιαφορία σας είναι επιδεικτική, η εκτέλεση των καθηκόντων σας πλημμελή, η στάση σας είναι επικίνδυνη για την δημόσια υγεία, το περιβάλλον, την φύση και τον πολίτη. Θα σας παρακαλέσω για άμεση αντιμετώπιση και λύση του θέματος. Σας επισυνάπτω σχετικές φωτογραφίες.

 

Πεθαίνουμε από τη σκόνη!
«Το ζούμε αυτό χειμώνα καλοκαίρι..! Πεθαίνουμε από την σκόνη…» περιγράφει συμπολίτης μας, παραπονούμενος για την κατάσταση στο parking του Δήμου Αλμυρού, κάτω από τον Άγιο Δημήτριο. Στο parking δεν έχει γίνει καμία εργασία για ασφαλτόστρωση διαγραμμίσεις κτλ… αλλά είναι «στρωμένο» με χώμα, το οποίο με τον πρώτο αέρα, πνίγει την ατμόσφαιρα, όπως φαίνεται και στο βίντεο που επισυνάπτει ο συμπολίτης μας στο αίτημα της δημοσίευσης. Τέλος, επισημαίνει ότι έχει ενημερώσει τη Δημοτική Αρχή και ότι έκτοτε δεν έχει γίνει καμία ενέργεια.

 

 

Έργα εμποδίζουν τη διέλευση αυτοκινήτων και πεζών στη στροφή για Νηές
Συμπολίτες μας επικοινώνησαν μαζί μας, ώστε να ζητήσουν να δημοσιοποιηθεί η κατάσταση της οδικής οδού που συνδέει το δρόμο από τη Σούρπη για τις Νηές. Στο σταυροδρόμι γίνονται έργα ύδρευσης (ή μάλλον έγιναν, αλλά δεν αποκαταστάθηκε το οδικό τμήμα). Τα απομεινάρια του έργου, κρατούν κλειστό το μισό του οδοστρώματος και εμποδίζει τη διέλευση και ορατότητα των οδηγών. Οι καταγγέλλοντες αναφέρουν, ότι έχουν ενημερώσει εδώ και μέρες τις Αρχές και ζητούν την άμεση αποκατάσταση.

Σε επικοινωνία μας για το παραπάνω θέμα με τον Αντιδήμαρχο κ. Λεωνίδα Βούλγαρη μας πληροφόρησε, ότι όντως έμεινε κάποιες μέρες το εμπόδιο αυτό, μετά από εργασίες για το έργο αποχέτευσης της Σούρπης και συνέχισε «Έπρεπε να μείνει ανοικτό για να επιβεβαιώσουμε πρώτα τη σωστή λειτουργία. Αφού έγινε αυτό, την Παρασκευή 14 Ιουλίου, τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας καθαριότητας προχώρησαν σε αποκαταστάσεις.»

 

Έχουν πάρει χρήματα για την αγροτική οδοποιία – Που είναι όμως τα έργα;
Ιδιοκτήτης παραθεριστικής κατοικίας στο Λουτρό Πτελεού, εκπροσωπώντας τον οικιστές της περιοχής, ζήτησε να δημοσιεύσουμε ένα χρονίζων πρόβλημα. Σχετικά αναφέρει: εδώ και χρόνια δημιουργούνται προβλήματα διέλευσης «στον δρόμο του βιολογικού», από νερό που κλείνει μέρος του δρόμου, βάτα, αλλά και ημιτελείς εργασίες του Δήμου. Πριν ένα περίπου μήνα, πέρασε γκρέιντερ και καθάρισε χόρτα και κλαδιά, τα οποία εναπόθεσαν μπροστά στις κατοικίες μας και μέχρι σήμερα δεν τα έχουν απομακρύνει. Αντίστροφα τα βάτα δεν τα έκοψαν. Αλήθεια, τι έργα έχουν γίνει με τα χρήματα που πήρε ο Δήμος για την αγροτική οδοποιία; Κινδυνεύουν οι ιδιοκτησίες μας σε περίπτωση φωτιάς, αλλά δυσχεραίνεται και η καθημερινή μας μετακίνηση.

 


Σχετικά Άρθρα

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Πανεπιστήμιο και Δήμοι εξετάζουν τη δημιουργία διαδημοτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας τύπου «hop on – hop off» –…
Ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού προς τους δημότες

Ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού προς τους δημότες

Τη δυνατότητα παροχής ψηφιακών υπηρεσιών στους δημότες του έχει πλέον ο Δήμος Αλμυρού. Με την υποστήριξη…
Δημοπρατήθηκαν τρία μεγάλα έργα στον Δήμο Αλμυρού

Δημοπρατήθηκαν τρία μεγάλα έργα στον Δήμο Αλμυρού

Η Δημοτική Αρχή, με δελτίο Τύπου της, αναφέρεται στη δημοπράτησητριών μεγάλων έργων στον Δήμο Αλμυρού τα…