• 18 Ιουλίου, 2023

Β. Χατζηκυριάκος: Έμπρακτη Στήριξη στον Αγροτοκτηνοτροφικό Τομέα – Τα σημαντικότερα έργα και παρεμβάσεις που υλοποιήσαμε

Β. Χατζηκυριάκος: Έμπρακτη Στήριξη στον Αγροτοκτηνοτροφικό Τομέα – Τα σημαντικότερα έργα και παρεμβάσεις που υλοποιήσαμε

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Ενωτική Δημοτική Πρωτοβουλία»:

Στην τετραετία αυτή η ενίσχυση αγροτών και κτηνοτρόφων αποτέλεσε σημαντικό μέρος της πολιτικής μας. Το πρωτόγνωρο φαινόμενο του ΙΑΝΟΥ και άλλων φυσικών φαινομένων που ακολούθησαν αφήνοντας τα σημάδια τους ακόμη ανέτρεψαν μεν το αρχικό σχεδιασμό αλλά δεν μας σταμάτησαν. Καταφέραμε με μια σειρά από παρεμβάσεις και έργα να αντιμετωπίσουμε και αποκαταστήσουμε άμεσα τα προβλήματα που δημιούργησε ο Ιανός.

Πέραν όμως των υποδομών, μας προβλημάτισε και η διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων αλλά και η τόνωση του εισοδήματος καλλιεργητών. Προβήκαμε σε Προγραμματική Σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ύψους 150.000,00€ από ιδίους πόρους. Στόχος μας η ανάδειξη της αξίας της επιτραπέζιας ελιάς και των προϊόντων που παράγονται από αυτές σε καλλιέργειες που εκτείνονται από την Σούρπη έως και τον Πτελεό.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία πετύχαμε να συνδράμουμε στην πιστοποίηση των παραγόμενων προϊόντων των περιοχών αυτών, καθιστώντας τα μοναδικά και διακριτά, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η οικονομική τους αξία.  Αυτό οδηγεί επιπλέον σε προσέλκυση επενδύσεων από εταιρίες τυποποίησης και μεταποίησης αγροδιατροφικών προϊόντων, στην εισαγωγή νέων προϊόντων επιτραπέζιας ελιάς και ελαιολάδου αλλά και πρώτων υλών από εκχυλίσματα ελιάς και ελαιόλαδου στην Ελληνική και παγκόσμια αγορά

Στηρίξαμε τις αγροτικές υποδομές υλοποιώντας έργο αγροτικής οδοποιίας με ασφαλτόστρωση και διεκδικήσαμε έργα σημαίνουσας αξίας, συνεργαζόμενοι με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε επίπεδο Κεντρικής Κυβέρνησης.

 

Τα σημαντικότερα έργα και παρεμβάσεις που υλοποιήσαμε είναι τα ακόλουθα:

1) Δημοπρατήθηκε η  κατασκευή δικτύου πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές με ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου στην Ευξεινούπολη, στη θέση «ΝΤΑΓΙΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 450.000,00 €.

2) Δημοπρατήθηκε και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή δικτύου πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές με ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου στην Αγία Τριάδα, στη θέση «ΓΡΕΒΕΝΙ», συνολικού προϋπολογισμού 350.000 €.

3)Υλοποιείται έργο Αποκατάστασης προσβασιμότητας σε γεωκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις σε Αλμυρό, Ανθότοπο, Νεράιδα, Μαυρόλοφο, Αργιλοχώρι, Φυλάκη, Πλάτανο, Κρόκιο, Πτελεό , Σούρπη , Αμαλιάπολη, και Αχίλλειο) συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00€.

4) Υλοποιήθηκε το έργο Αποκατάστασης πρόσβασης  προς Άγιο Νικόλαο Μπακλαλί  και  προς Καστράκι, συνολικού προϋπολογισμού 400.000,00€.

5) Υλοποιήθηκαν εργασίες Αποκατάστασης ζημιών από τον ΙΑΝΟ σε Ανάβρα, Νεοχωράκι, Κωφούς και Κοκκωτούς συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00€.

6) Υλοποιήθηκε το έργο Αποκατάστασης διαβάσεων Ξηριά από θεομηνία Ιανός, συνολικού προϋπολογισμού 331.920,00€.

7) Υλοποιείται Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στη θέση “Πλατάνια Ρέμα-Γαλή Κονάκια-Βράχος”, συνολικού προϋπολογισμού 1.124.999,92 €.

8) Δημοπρατήθηκε έργο για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία σύγχρονου εξοπλισμού σε σημεία του αρδευτικού δικτύου του Δήμου σε Πλάτανο και Κρόκιο, με στόχο την επίτευξη της ενίσχυσης των υφιστάμενων γεωτρήσεων/ αντλιοστασίων, την αναβάθμιση των υποδομών άρδευσης, τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και υδάτων και τον έλεγχο των διαρροών νερού, μείωση κόστους παραγωγής σε ποσοστό 40%, συνολικού προϋπολογισμού 2.192.320 ευρώ

9) Δημοπρατήθηκε και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για τη Βελτίωση – ασφαλτόστρωση δημοτικής παραλιακής οδού Νήες Δ.Ε. Σούρπης – Λεύκη Δ.Ε. Πτελεού Δήμου Αλμυρού, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 €.

10) Κατασκευή του αγωγού μεταφοράς νερού από τη Λιμνοδεξάμενη Ξεριά. Ένα έργο πνοής για το Δήμο Αλμυρού που από την προηγούμενη δημοτική αρχή υποβαθμίστηκε εμείς διεκδικήσαμε και καταφέραμε να το θέσουμε εκ νέου προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Με δικές μας ενέργειες φροντίσαμε και μέσα από ιδίους πόρους να συνταχθεί η μελέτη για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς νερού από τη Λιμνοδεξάμενη Ξεριά  μέχρι την Ευξεινούπολη. Το έργο δημοπρατήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αναδείχθηκε ανάδοχος, συνολικού προϋπολογισμού 3.332.000 €.

11) Ολοκληρώθηκε η μελέτη του έργου “Αποκατάσταση ζημιών του ορεινού αγροτικού δρόμου από το Τσατάλι μέχρι τα Προσήλια στην Τοπική Κοινότητα Κωφών”, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00€.

12) Πραγματοποιήθηκαν έργα πυροπροστασίας και έγιναν παρεμβάσεις για τη βελτίωση και αποκατάσταση της βατότητας της αγροτικής και δασικής οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 126.000 €, ενώ προχωρήσαμε, όλα αυτά τα χρόνια, σε μισθώσεις μηχανημάτων έργων αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας από ιδίους πόρους, συνολικού προϋπολογισμού 45.000,00€ και μίσθωση μηχανημάτων έργου για πυρασφάλεια και εργασίες σε αγροτική οδοποιία, συνολικού προϋπολογισμού 63.000,00€.

13) Υποβολή Πρότασης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για παρεμβάσεις σε αγροτική οδοποιία στην Τ.Κ. Κρόκιο (μήκος παρέμβασης 3.340,00μ.), στον Επαρχιακό δρόμο προς Νεοχωράκι ( μήκος παρέμβασης 1.030,00 μ), στην περιοχή Καράγκιολ (μήκος επέμβασης 3.300,00μ.), στον αγροτικό δρόμο Ευξεινούπολης – Λιμνοδεξαμενής (μήκος επέμβασης 4.600,00 μ.), στην περιοχή Χαιδαρλή, σε δρόμο που ενώνει την Πέρδικα με τα Ρουσέικα  (μήκος επέμβασης 3.570,00 μ).

15) Υλοποιείται σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας έργο βελτίωσης του δρόμου από το Κάτω Αργιλοχώρι έως Ανθότοπο, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000,00€, υπεγράφη σύμβαση για εργασίες βελτίωσης του δρόμου Μαυρόλοφος-Φυλάκη-Πέρδικα., συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.800.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Διεκδικήσαμε και πετύχαμε αρκετά, σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε περισσότερα για να διευκολύνουμε και να στηρίξουμε τη γεωργία και την ύπαιθρό μας.

Αποδεικνύουμε ότι στην πράξη ξεπερνούμε τα εμπόδια, αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες ως ευκαιρίες αναδιάρθρωσης και δημιουργίας.

Ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα στήριξης που πρέπει να συνεχιστεί.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, οι οποίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ραγδαίες με μία κοινή ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική να ξεκινά, με νέα τομεακά προγράμματα στήριξης προϊόντων που παράγονται στην περιοχή μας, όπως η επιτραπέζια ελιά.

Είμαστε πάντα σε άμεση και άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς.

Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα σας, τα προβλήματα των αγροτών, «Ενωμένοι Συνεχίζουμε».`

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ


Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας: “Παράτυπες συμπεριφορές της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού”

Ανακοίνωση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας: “Παράτυπες συμπεριφορές της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού”

Από την παράταξη της Δημοτικής Πρωτοβουλίας λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση: Ο Δήμαρχος Αλμυρού για…
Κάμερες παρακολούθησης στην Πλατεία Μετσόβου στον Αλμυρό – Η αντίδραση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας

Κάμερες παρακολούθησης στην Πλατεία Μετσόβου στον Αλμυρό – Η αντίδραση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Πρωτοβουλίας με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο κ. Βαγγέλλη Χατζηκυριάκο σχετικά με…
Άμεσες ενέργειες της Κυβέρνησης για να καταστεί και πάλι το αρδευτικό δίκτυο της Θεσσαλίας λειτουργικό – Κοινό Δελτίο Τύπου Υπουργείων

Άμεσες ενέργειες της Κυβέρνησης για να καταστεί και πάλι το αρδευτικό δίκτυο της Θεσσαλίας λειτουργικό –…

Κοινό Δελτίο Τύπου Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης &…