• 11 Ιουλίου, 2023

The Lumberjack, η νέα ταινία του πολυτάλαντου Δημήτρη Τσαμπίρα

The Lumberjack, η νέα ταινία του πολυτάλαντου Δημήτρη Τσαμπίρα

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας που πραγματοποιήθηκαν κυρίως στην Όθρυ και σε περιοχές του Δήμου Αλμυρού

Ο 27χρονος Αλμυριώτης πολυτάλαντος Δημήτρης Τσαμπίρας έχει παρουσιάσει πολλές δημιουργίες του στο παρελθόν. Όμως, η τελευταία του ταινία The Lumberjack (ο Ξυλοκόπος), αποτελεί τη μεγαλύτερη σε διάρκεια, την πιο άρτια παραγωγή και το σημαντικότερο εγχείρημά του!!! Πριν μία εβδομάδα ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα που έγιναν εξ ολοκλήρου σε περιοχές του Αλμυρού και κυρίως στην Όθρυ και πλέον ακολουθεί το μοντάζ προκειμένου το φθινόπωρο να παρουσιαστεί το τελικό αποτέλεσμα, η ταινία μεσαίου μήκους με διάρκεια περίπου 45 λεπτών.

Πρόκειται για μια παραγωγή της Seventh art films και στο κανάλι στο youtube με το όνομα αυτό, ήδη έχουν κυκλοφορήσει δύο teaser της ταινίας. Ο πολυσχιδής Δημήτρης Τσαμπίρας υπογράφει το σενάριο, τη σκηνοθεσία, τη μουσική, την κινηματογράφηση, το μοντάζ, ενώ ο Βαγγέλης Κούργιας ενσαρκώνει τον βασικό πρωταγωνιστή.

Χαρακτηρίζεται ως μία ατμοσφαιρική ταινία τρόμου που περιέχει μυστήριο, συναίσθημα και τοποθετείται σε φυσικό περιβάλλον, σε δάσος. Στόχος είναι να κυκλοφορήσει στα τέλη Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου και κατόπιν θα σταλεί ως συμμετοχή σε διάφορα φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Ο βασικός χαρακτήρας, ένας συγγραφέας μυθιστορημάτων, βιώνει την απώλεια ενός αγαπημένου του προσώπου και αποφασίζει να απομονωθεί για κάποιο διάστημα σε μία καλύβα πάνω στο βουνό προκειμένου να ξαναβρεί τον εαυτό του, να γράψει, να μαλακώσει τον πόνο της απώλειας. Εκεί απειλείται από ένα κακόβουλο πνεύμα… Τα γυρίσματα άρχισαν τον Ιανουάριο και ολοκληρώθηκαν πριν μια εβδομάδα, κράτησαν δηλαδή έξι γεμάτους μήνες. Η πλοκή διαδραματίζεται κυρίως στο βουνό της Όθρυος με βασικές τοποθεσίες το Πετροκάναλο και το φράγμα Μαυρομάτη, ενώ κάποια γυρίσματα έγιναν στον κοιμητήριο Ευξεινούπολης, τον Πλάτανο, το δάσος Κουρί. Soundtracks του The Lumberjack έχουν ανέβει στο Spotify και το youtube.

Μιλώντας στον «Λαό», ο Δημήτρης Τσαμπίρας ανέφερε: Ήθελα ανέκαθεν να κάνω μία ταινία πάνω στο βουνό γιατί μου αρέσει η φύση. Επειδή το κινηματογραφικό μου στοιχείο είναι ο τρόμος, τα θρίλερ, αποφάσισα να συνδυάσω το σενάριο της ταινίας με τη μοναξιά, τη μαγεία του δάσους, την άμεση επαφή του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον. Προσωπικά όταν θέλω να ηρεμήσω, ανεβαίνω στην Όθρυ, έτσι και ο πρωταγωνιστής μου βγαίνει από τη θλίψη της απώλειας ενός αγαπημένου του προσώπου με την απομόνωση.

Η ταινία δίνει ένα στοιχείο τρόμου για το άγνωστο. Εμπνεύστηκα το σενάριο με βάση αυτό που είχε πει ο Αμερικανός συγγραφέας Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ, δηλαδή πως «ο μεγαλύτερος φόβος του ανθρώπου είναι το άγνωστο». Θέλω ο καθένας, ανάλογα με τη φαντασία του και το πώς θα εισπράξει και θα αντιληφθεί το σενάριο, να αποκομίσει  από την ταινία τη δική του ανάγνωση. Όσον αφορά στις επιρροές μου, αυτές είναι από τον σκηνοθέτη Ρόμπερτ Χιούστον Έγκερς με το φιλμ The Witch όπως επίσης και ο Jordan Graham με το Sator.

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Κούργιας σχολίασε πως ήταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Τσαμπίρα και πρόσθεσε: ‘Ήταν πολύ σημαντικό για μένα το ότι έμαθα τον κινηματογραφικό κώδικα και συνεργάστηκα με τον Δημήτρη ο οποίος είναι εξαιρετικά ταλαντούχος, ευγενικός άνθρωπος και δουλέψαμε άψογα με σύμπνοια. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σύμφωνα με τις δυνατότητές μας κι ευελπιστούμε να αρέσει στον κόσμο αυτό το φιλμ που ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και την περιέργεια του κοινού! Μακάρι το τελικό αποτέλεσμα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων όσων δουν την ταινία. Επίσης, θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι συμμετείχαν άτομα από τους ΣκηνοΠαίκτες και είμαι ευγνώμων στον Δημήτρη που ήταν δεκτικός να συμβεί αυτό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρα από τους ηθοποιούς που όλοι προέρχονται από την περιοχή μας όπως παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα ονόματά τους, στα γυρίσματα του «Ξυλοκόπου» έλαβαν μέρος άτομα της τοπικής μας κοινωνίας. Για παράδειγμα, επιχειρηματίας του Αλμυρού με γραφείο τελετών προσέφερε υλικό της δουλειάς του για τη σκηνή της κηδείας στο ξεκίνημα της ταινίας.

Οι συντελεστές

Παραγωγή Seventh Art Films

Σε συνεργασία με τους ΣκηνοΠαίκτες

Σενάριο-Σκηνοθεσία-Κινηματογράφηση- Μουσική-Μοντάζ: Δημήτρης Τσαμπίρας

Με ιδέες και προσθήκες από τους Βαγγέλη Κούργια και Ραφαήλ Μαντζορογιώργο στο σενάριο

Εκτελεστικοί παραγωγοί: Βαγγέλης Κούργιας, Ραφαήλ Μαντζορογιώργος

Βασικό κάστινγκ: Βαγγέλης Κούργιας, Ράνια Θεοδωρογιάννη, Στέργιος Ξυνός, Ευσταθία Αγελάρη, Κωνσταντίνος Δελημπορίδης, Νέστορας Τσαμπίρας, Έντουαρντ Παληάς και μέλη της ομάδας ΣκηνοΠαίκτες.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…