• 5 Ιουλίου, 2023

Ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή κυκλικού κόμβου στον Αλμυρό

Ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή κυκλικού κόμβου στον Αλμυρό

Ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή κυκλικού κόμβου στον Αλμυρό – Ακολουθεί η κατασκευή κυκλικού κόμβου στην είσοδο της Ευξεινούπολης

Ολοκληρώνεται ο πρώτος από τους δυο κυκλικούς κόμβους που χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε Αλμυρό και Ευξεινούπολη. Συγκεκριμένα ολοκληρώνεται η κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην πόλη του Αλμυρού στη  θέση «Σχολεία» στη συμβολή οδών Παύλου Μελά και Βασιλέως Παύλου. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του δεύτερου κυκλικού κόμβου στην είσοδο της Ευξεινούπολης. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως γνωρίζουμε, η κατασκευή του κυκλικού κόμβου πήγε λίγο πίσω από τον αρχικό προγραμματισμό ώστε παράλληλα να γίνουν εργασίες για τον αγωγό ύδρευσης προκειμένου να μην σκαφτεί ξανά ο δρόμος. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί σε χρήση!

«Οι κυκλικοί κόμβοι συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την ομαλή διακίνηση μεταξύ των κυκλοφοριακών ρευμάτων με οφέλη όπως: μείωση χρόνου αναμονής, αυτορρύθμιση της κυκλοφορίας, δυνατότητα ασφαλούς αναστροφής, σημαντική μείωση των σημείων εμπλοκής και μείωση σοβαρών ατυχημάτων λόγω της επιβεβλημένης μείωσης ταχύτητας. Παράλληλα αναβαθμίζουν το περιβάλλον και την αρχιτεκτονική του τοπίου. Σε συνεργασία με  την  Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη,  τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες διεκδικούμε, χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα και δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας για πεζούς και οχήματα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.


Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση …δημιουργίας από τα ΚΔΑΠ Αλμυρού για όλα τα παιδιά του Δήμου

Εκδήλωση …δημιουργίας από τα ΚΔΑΠ Αλμυρού για όλα τα παιδιά του Δήμου

Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Αλμυρού – Πτελεού, διοργάνωσαν μια πολύ ωραία εκδήλωση με δραστηριότητες για όλα…
Απολογισμός δράσεων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλμυρού

Απολογισμός δράσεων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλμυρού

Από τον Διευθυντή του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλμυρού κο Κόκκινο λάβαμε και δημοσιεύουμε: Βαδίζοντας προς το τέλος…
Απαντάει με τα έργα του ο Εσερίδης στο αίτημα Χατζηκυριάκου

Απαντάει με τα έργα του ο Εσερίδης στο αίτημα Χατζηκυριάκου

Από τον Δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση ως απάντηση στην προ…