• 5 Ιουλίου, 2023

Χοροί και τραγούδια της επαρχίας Αλμυρού από το τοπικό Παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων

Χοροί και τραγούδια της επαρχίας Αλμυρού από το τοπικό Παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων

Μία πολύ ωραία μουσικοχορευτική παράσταση είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλοι όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης 27 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού. Ήταν η εκδήλωση «Να ‘μουν πουλί στον Αλμυρό» που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού.

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου κα Μαρία Σπανού στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη σημασία αυτών των εκδηλώσεων για την ανάδειξη της παράδοσης του λαού μας. Όπως είπε «το Λύκειο  Ελληνίδων Βόλου αποτελεί μία υπερεκατονταετή εστία εκπαίδευσης και πολιτισμού στην περιοχή μας καθώς ιδρύθηκε το 1920, που αγωνίζεται για τη διατήρηση και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ελληνικής ταυτότητας κόντρα στην παγκοσμιοποίηση. Προσφέρουμε εκπαιδευτικά ερεθίσματα στη νέα γενιά με στόχο την εξοικείωσή της στις αξίες του λαούς μας, τη σπουδαία ιστορία μας και την πλούσια παρακαταθήκη στον τομέα του πολιτισμού».

Η αντιπρόεδρος κι έφορος χορού κα Άννα Κουτσελίνη μίλησε για τις πρωτοβουλίες του παραρτήματος Αλμυρού, ευχαρίστησε σε όλους όσοι συμμετείχαν στα τμήματα, μικρούς και μεγάλους συντελεστές της εκδήλωσης και τον Δήμο Αλμυρού για τη συνεργασία, ενώ χαρακτηριστικά τόνισε πως «αξίζει η νεολαία του τόπου μας να ασχοληθεί με την παράδοση κόντρα σε άλλες ασχολίες κι εθισμούς της σύγχρονης εποχής».

Στη μουσικοχορευτική παράσταση συμμετείχε το παιδικό τμήμα με 12 χορευτές από 5 έως 11 ετών, το Εφηβικό που αποτελούνταν από 15 κοπέλες και το τμήμα ενηλίκων με 30 μέλη. Οι χοροί που παρουσιάστηκαν αφορούσαν την τοπική παράδοση και ήταν χοροί ντόπιων, Σσαρακατσαναίων, Βλάχων και των προσφύγων της επαρχίας Αλμυρού, χοροί από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Ανατολική Ρωμυλία, τον Πόντο. «Παρουσιάσαμε σε έναν καταπληκτικό χώρο τη δουλειά που κάναμε όλη τη χρονιά και η πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου μάς ξάφνιασε ευχάριστα! Ήταν κάτι πολύ ενθαρρυντικό και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Για πρώτη φορά έγινε μία τέτοιου αφιερωματικού χαρακτήρα εκδήλωση στον Αλμυρό τους καλοκαιρινούς μήνες αποκλειστικά με τους χορευτές του Παραρτήματος χορού Αλμυρού» επισήμανε στον «Λαό» ο κος Φώτης Σκαμαγκούλης, χοροδιδάσκαλος εδώ και 13 χρόνια στον Αλμυρό.


Σχετικά Άρθρα

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Πανεπιστήμιο και Δήμοι εξετάζουν τη δημιουργία διαδημοτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας τύπου «hop on – hop off» –…
Ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού προς τους δημότες

Ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού προς τους δημότες

Τη δυνατότητα παροχής ψηφιακών υπηρεσιών στους δημότες του έχει πλέον ο Δήμος Αλμυρού. Με την υποστήριξη…
Δημοπρατήθηκαν τρία μεγάλα έργα στον Δήμο Αλμυρού

Δημοπρατήθηκαν τρία μεγάλα έργα στον Δήμο Αλμυρού

Η Δημοτική Αρχή, με δελτίο Τύπου της, αναφέρεται στη δημοπράτησητριών μεγάλων έργων στον Δήμο Αλμυρού τα…