• 1 Ιουνίου, 2023

Ο απολογισμός της διετίας από τον Λεωνίδα Κωτούλα – Στις 7/6 η Γ.Σ. που θα προκηρύξει εκλογές

Ο απολογισμός της διετίας από τον Λεωνίδα Κωτούλα – Στις 7/6 η Γ.Σ. που θα προκηρύξει εκλογές

Για την Τετάρτη 7 Ιουνίου ορίστηκε η Γενική Συνέλευση του ΓΣΑ κατά την οποία εκτός από τον διοικητικό-οικονομικό απολογισμό της διετίας, θα γίνει προκήρυξη εκλογών. Η θητεία του δ.σ. ολοκληρώνεται και βάσει καταστατικού, ο σύλλογος θα έχει αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου συμβουλίου. Εκτιμάται ότι οι εκλογές θα γίνουν μία εβδομάδα μετά τη συνέλευση, ωστόσο η ημερομηνία θα οριστικοποιηθεί σε συνεννόηση με τον δικαστικό αντιπρόσωπο που θα οριστεί.

Με αφορμή λοιπόν τη λήξης της θητείας, συνομιλήσαμε με τον Λεωνίδα Κωτούλα που ηγήθηκε της διοικητικής προσπάθειας επιχειρώντας να κάνουμε έναν απολογισμό πεπραγμένων κι ενώ κατά γενική ομολογία όλα τα τμήματα βρίσκονται σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Ακολουθούν τα λόγια του προέδρου:

Για το τμήμα ποδοσφαίρου, στήσαμε μία ομάδα από το μηδέν με παίκτες από την περιοχή μας όπως είχαμε επιδίωξη και θεωρώ πως κάναμε μία αξιοπρεπή πορεία πετυχαίνοντας τους στόχους μας. Το καλοκαίρι του 2022 η νέα προσπάθεια αποτέλεσε συνέχεια της προηγούμενης χρονιάς με την ίδια φιλοσοφία, με τον ίδιο προπονητή και ντόπιους παίκτες. Η ομάδα ήταν πολύ ανταγωνιστική, πετύχαμε αυτό που θέλαμε να κάνουμε, να προωθήσουμε νέα παιδιά τα οποία στις τελευταίες αγωνιστικές πήραν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον της ομάδας. Θα μπορούσαμε να τερματίσουμε παραπάνω αλλά βασική μας επιδίωξη να παίξουν οι μικροί. Μην ξεχνάμε ότι στο κύπελλο φθάσαμε στα ημιτελικά και παλέψαμε μέχρι τέλους τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Παράλληλα, η ακαδημία χτίστηκε πάνω σε καινούργιες βάσεις με πάρα πολλά παιδιά και νέους προπονητές. Στην ουσία ο ΓΣΑ αποτέλεσε τη συνέχεια του μεγάλου έργου που επιτέλεσε για δύο δεκαετίες ο αείμνηστος Μπάμπης Ζέρβας στην περιοχή μας. Συνεχίσαμε τη δουλειά του και θέλουμε να το κάνουμε και τα επόμενα χρόνια. Η ακαδημία πρέπει να αποτελεί πρώτο μέλημα της εκάστοτε διοίκησης. Ευχαριστούμε τους προπονητές, τους γονείς γιατί μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και γιατί είχαν υπομονή μέχρι να στήσουμε όλο αυτό το εγχείρημα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις δεν είναι οι κατάλληλες. Προσπαθούμε να αναβαθμιστούν για να φθάσουν στα επίπεδα που πρέπει να είναι για να αθλούνται με ασφάλεια κι άνεση οι μικροί μας αθλητές. Πέρα από την πρώτη ομάδα, χαρήκαμε ιδιαίτερα για την ομάδα Νέων που κατέκτησε το πρωτάθλημα κι αποτελεί τη βάση για την καινούργια μας ομάδα, θα στηριχθούμε σε αυτά τα παιδιά. Θα δώσουν άλλη ώθηση τα επόμενα χρόνια, όχι μόνο στον ΓΣΑ αλλά και στους άλλους συλλόγους της ευρύτερης περιοχής μας.

Για το μπάσκετ, δύο χρόνια πετυχημένης πορείας με τον ΓΣΑ να πρωταγωνιστεί στη Γ’ Εθνική. Ο σύλλογος ακούστηκε στο πανελλήνιο, δυστυχώς χάσαμε την άνοδο στον τελευταίο τελικό αλλά όλη αυτή η διαδρομή μάς γέμισε περηφάνεια. Το τμήμα είχε άτομα που κινήθηκαν δραστήρια για την οργάνωση και τη λειτουργία της ομάδας και την έφθασαν σε πολύ καλό επίπεδο. Είχαμε την τιμή να παίξει στον Αλμυρό ένας αθλητής σαν τον Πελεκάνο, το ρόστερ αποτελείται από αξιόλογους αθλητές από τον Βόλο και σταθερά από 6-7 γηγενείς Αλμυριώτες που παίρνουν χρόνο και πρωταγωνιστούν σε μια εθνική κατηγορία. Φέτος όμως η χρονιά ανήκε και στους μικρούς του Παιδικού τμήματος που ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές Θεσσαλίας, μία επιτυχία που ο ΓΣΑ σημείωσε ύστερα από 23 χρόνια.  Οι παίκτες αυτοί θα πάρουν τη σκυτάλη για να αγωνιστούν στην ανδρική ομάδα τα επόμενα χρόνια, τους αξίζουν συγχαρητήρια για ό,τι πέτυχαν!

Σταθερή αξία για τον ΓΣΑ αποτελεί το τμήμα βόλεϊ που παρέμεινε στη Β’ Εθνική παίζοντας με παίκτριες ως επί το πλείστον ανήλικες οι οποίες ανήκουν στις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες, ενώ κάθε χρόνο αθλήτριες από τον Αλμυρό παίρνουν μεταγραφή σε υψηλότερο επίπεδο. Γίνεται πολύ καλή δουλειά, ενώ ήταν ξεχωριστό το γεγονός ότι φέτος είχαμε ρεκόρ εγγραφών στην ακαδημία. Το βόλεϊ αποτελεί μια αθλητική κυψέλη για τον Αλμυρό όσον αφορά στα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με ένα ομαδικό άθλημα.

Για το τμήμα στίβου, το πρώτο και ιστορικό τμήμα του ΓΣΑ, έχουμε τη συνέχεια μιας δουλειάς πολλών ετών που φέρνει κάθε χρόνο διακρίσεις, βγάζει αθλητές. Οι προπονήτριες αγκαλιάζουν τα παιδιά και τα φέρνουν κοντά στον αθλητισμό κι όλα αυτά έχοντας να αντιμετωπίσουν άνισο ανταγωνισμό με άλλα σωματεία. Το ταρτάν δεν έχει επιστρωθεί στο στάδιο και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός είναι ανύπαρκτος. Το τιμ των προπονητριών έχει δώσει πολλά στον αλμυριώρικο αθλητισμό.

Η διετία θεωρείται πετυχημένη αγωνιστικά σε όλα τα αθλήματα! Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές μας που έδωσαν την ψυχή τους για την ομάδα, τους προπονητές-φροντιστές, τους παράγοντες που ήταν δίπλα στα τμήματα και στο συμβούλιο, να ευχαριστήσω τους χορηγούς που ενίσχυσαν την προσπάθειά μας, είτε με ένα απλό εισιτήριο ή μία διαφήμιση είτε με μια μεγάλη χορηγία, την Δημοτική Αρχή με την οποία είχαμε αγαστή συνεργασία, άλλους τοπικούς φορείς που μας βοήθησαν, τους φιλάθλους που ήταν δίπλα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Αλμυρού που στήριξε όλα τα αθλήματα, θα θέλαμε να συνεχίσει να είναι κοντά στην ομάδα, να βοηθά, γιατί πέρα από την οικονομική ενίσχυση, είναι σημαντική η ηθική στήριξη που δίνουν οι φίλαθλοι στους αθλητές του ΓΣΑ. Ο ΓΣΑ δεν ανήκει σε καμία διοίκηση αλλά στην τοπική κοινωνία της πόλης της οποίας αποτελεί ζωντανό κομμάτι εδώ και δέκα δεκαετίες! Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στον σύλλογο, οικονομικά βοηθούν, τρέχουν και έχουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό.

Ενημερώνουμε τον κόσμο του ΓΣΑ και γενικότερα την πόλη του Αλμυρού ότι ο σύλλογος μπόρεσε με αξιοπιστία και υπευθυνότητα να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις του και έχει πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις χωρίς να υπάρχουν οφειλές. Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια με επαφές η οποία πιστεύουμε θα υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια σχετικά με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του σταδίου και του κλειστού γυμναστηρίου. Περιμένουμε πρώτα τη Δημοτική Αρχή και μετά την Περιφέρεια, έχοντας κάνει τις παρεμβάσεις μας, για να δρομολογηθούν και να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες σε αυτούς τους αθλητικούς χώρους που χρησιμοποιεί ο ΓΣΑ αλλά και όλοι οι σύλλογοι της πόλης. Τέλος, ως πρόεδρος του ΓΣΑ ευχαριστώ όλα τα μέλη του συμβουλίου και όλους αυτούς που ήταν κοντά στην ομάδα, οι οποίοι προσέφεραν προσωπικό χρόνο και χρήμα, έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν ώστε να πετύχουμε τους στόχους που είχαν θέσει όταν αναλάβαμε τα ηνία του σωματείου. Στη γενική συνέλευση θα οριστούν οι εκλογές βάσει καταστατικού και καλούμε τα μέλη να παρευρεθούν σε αυτόν τον κορυφαίο θεσμό του συλλόγου.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Η προπονήτρια που συνέδεσε το όνομά της με τον στίβο του Αλμυρού για σχεδόν δύο δεκαετίες,…
Κέρδισε η Αλληλεγγύη στην γιορτή του Αγίου Νικολάου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Ευχαριστήριο

Κέρδισε η Αλληλεγγύη στην γιορτή του Αγίου Νικολάου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Ευχαριστήριο

Μία υπέροχη μουσική βραδιά προσέφεραν καταξιωμένοι ντόπιοι καλλιτέχνες και η αθρόα προσέλευση του κόσμου επιβεβαίωσε την…