• 1 Ιουνίου, 2023

Έξαρση βανδαλισμών από αγνώστους σε δημόσιους χώρους

Έξαρση βανδαλισμών από αγνώστους σε δημόσιους χώρους

Έξαρση βανδαλισμών σε δημόσια κτήρια παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον Αλμυρό και δεν είναι λίγα τα περιστατικά που χαρακτηρίζονται ακραία. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κος Λεωνίδας Βούλγαρης μάς περιέγραψε μια ζοφερή κατάσταση, κυρίως τώρα που ανοίγει ο καιρός και οι έφηβοι περνούν περισσότερη ώρα σε κοινόχρηστους χώρους.

Όπως μάς είπε, τα τελευταία περιστατικά καταστροφών ήταν εντός αστικού ιστού αλλά και σε μέρη που ακόμη δεν έχουν πολύ κόσμο. Στην παραλία Αλμυρού, παρατηρήθηκαν βανδαλισμοί στις ξύλινες κατασκευές: έκοψαν τις βάσεις για τις ομπρέλες, έσπασαν και έκαψαν τις πόρτες στα αποδυτήρια και το ίδιο συνέβη με τα παγκάκια. Σε κτήριο στον Χάντακα, άγνωστοι έσπασαν λάμπες και τζαμαρία. Στο πάρκο της Ευξεινούπολης, έκοψαν με αλυσοπρίονο κλαδιά από τα πλατάνια και τα έκαψαν. Και το αποκορύφωμα όλων αυτών, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, ήταν στις 18 Μαΐου όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιά στην πόρτα του κτηρίου του Ωδείου, που ευτυχώς δεν εξαπλώθηκε.

Προσθέτουμε σε όλα αυτά τα διάφορα ανεξέλεγκτα γκράφιτι, την καταστροφή με σπρέι ή αυτοκόλλητα στις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας, ενώ κατά καιρούς έχουμε αναφέρει στα ρεπορτάζ μας βανδαλισμούς στα Ζερέλια, το δάσος Κουρί, τα πάρκα της πόλης, ακόμη και στο παζάρι.

 

Ζημιές στα σχολεία
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πηγαίνοντας το πρωί στα σχολεία, έρχονται αντιμέτωποι με ζημιές ή παραβιάσεις των κτηρίων. Θυμίζουμε ότι ανήμερα των Θεοφανίων 2023 στο 5ο Δημοτικό Αλμυρού έγινε ένα ασυνήθιστο συμβάν αφού άγνωστοι είχαν εισβάλει στο κτήριο και είχαν πετάξει μελάνι στο δάπεδο και μπογιές στους τοίχους. Μιλώντας με εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, μας επισημάνθηκε πως τις απογευματινές ώρες που τα σχολεία είναι κλειστά, παιδιά πηδούν την περίφραξη για να μπουν στον χώρο είτε απλώς για να καθίσουν είτε για να παίξουν στις μπασκέτες και τα γήπεδα ποδοσφαίρου. Αυτό έχει ως απόρροια διάφορες καταστροφές στα παγκάκια, τα δένδρα, τα φυτά, καθώς επίσης και σκουπίδια στα προαύλια. Σε Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, πέρα από τις καταστροφές στον ιστό της σημαίας και τα σπασμένα μάρμαρα, οι δάσκαλοι βρήκαν πεταμένους τους κάδους που ήταν βιδωμένοι στο έδαφος, ενώ το παγκάκι του προαύλιου χώρου δύο φορές το είχαν βγάλει από τη θέση του, το είχαν μετακινήσει σε κοντινό παρκάκι και το έβαλαν φωτιά. Και το άσχημο της υπόθεσης είναι πως μιλάμε για φθορές σε δημόσια περιουσία που πληρώνουμε όλοι μας και συνήθως γίνονται από άτομα που πέρασαν τις πρώτες τους σχολικές χρονιές στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Τα σχολεία δεν έχουν φύλαξη, ωστόσο η Δημοτική Αρχή είναι σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους Διευθυντές, ενήμερη για όλα τα προαναφερθέντα και όπως γνωρίζουμε, κάνει σκέψεις προκειμένου να προστατεύσει τις σχολικές μονάδες…

 


Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Μαγνησίας -τον Ιούλιο του 2023- που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα…
Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους δημότες ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου στον Αλμυρό,…
Τοποθετήθηκε στην παραλία Αλμυρού η ράμπα για ΑμΕΑ

Τοποθετήθηκε στην παραλία Αλμυρού η ράμπα για ΑμΕΑ

Τοποθετήθηκε στην παραλία Αλμυρού ο μηχανισμός (ράμπα) που επιτρέπει σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα…