• 27 Μαΐου, 2023

Ανακαλύπτοντας τον Σικελιανό… γιορτή πολιτισμού σήμερα Σάββατο στον Πτελεό

Ανακαλύπτοντας τον Σικελιανό… γιορτή πολιτισμού σήμερα Σάββατο στον Πτελεό

Σημαντική πολιτιστική εκδήλωση στον Πτελεό σήμερα Σάββατο 27 Μαΐου. Πρόκειται για μια γιορτή πολιτισμού που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην περιοχή μας, στο Γυμνάσιο Πτελεού στις 18:30 με ελεύθερη είσοδο για κάθε ενδιαφερόμενο. Επαγγελματίες καλλιτέχνες της όπερας και της μουσικής, παρουσίαση εργασιών των μαθητών δεκατριών σχολείων, τρεις φωτογράφοι, ερασιτεχνικό θέατρο κι ένα υπέροχο βιβλίο για τον Άγγελο Σικελιανό θα γράψουν το σενάριο αυτής της άκρως ενδιαφέρουσας εκδήλωσης.

Στην ουσία αποτελεί τον επίλογο της κίνησης «Ανακαλύπτοντας τον Άγγελο Σικελιανό, έναν ονειροπόλο ποιητή». Ο Άγγελος Σικελιανός είναι ένας από τους μείζονες Έλληνες ποιητές, το έργο του οποίου χαρακτηρίζεται από έντονο λυρισμό και ιδιαίτερο γλωσσικό πλούτο. Η Φωτεινή Κωστάκου, με καταγωγή από τους Αγίους Θεοδώρους, πραγματοποίησε διδακτορική διατριβή με θέμα το έργο του και έπειτα σε συνεργασία με την μουσειολόγο-αρχαιολόγο Δέσποινα Πικοπούλου ανέλαβαν την επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος «Συνομιλώντας με τον Άγγελο Σικελιανό». Το εν λόγω πρόγραμμα περιλάμβανε αρχικά δύο έντυπα, το παραμύθι «Ένας ποιητής ταξιδεύει…» που βασίζεται στην ποίηση και το έργο του Άγγελου Σικελιανού κι ένα διαδραστικό φύλλο δράσεων για το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού στη Λευκάδα. Οι δύο συγγραφείς προχώρησαν στην επανέκδοση του βιβλίου, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση της όπερας «Του Άγγελου Μούσες» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στα μέσα Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πτελεού για την παρουσίαση του βιβλίου των Φωτεινής Κωστάκου και Δέσποινας Πικοπούλου στον Πτελεό και η σημερινή ημερίδα αποτελεί το φινάλε μιας ευρύτερης προσπάθειας από την Ράνια Θεοδωρογιάννη και την Φωτεινή Κωστάκου. Με βάση το όραμα του ποιητή για ενότητα και συναδέλφωση των ανθρώπων, ξεκίνησαν να ενώσουν φορείς, συλλόγους και άτομα σε μια μεγάλη αφιλοκερδή προσπάθεια. Δεκατρία σχολεία συμμετείχαν και τα αποτελέσματα θα τα δούμε τώρα στον Πτελεό.


Σχετικά Άρθρα

Λήξη συναγερμού για την φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους – Ευχαριστήριο Δημάρχου

Λήξη συναγερμού για την φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους – Ευχαριστήριο Δημάρχου

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σήμερα περίπου στις 16:30 στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ συνεχίζονται…
Η ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες έπληξαν ανεπανόρθωτα την ελαιοπαραγωγή

Η ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες έπληξαν ανεπανόρθωτα την ελαιοπαραγωγή

Έστριψαν τα φύλλα των δένδρων και ζάρωσαν οι ελιές λόγω της ξηρασίας και των επιπτώσεων της…
Εκδηλώσεις του Λαογραφικού Ομίλου στον Πτελεό

Εκδηλώσεις του Λαογραφικού Ομίλου στον Πτελεό

Η χορωδία του Λαογραφικού Μορφωτικού Ομίλου Πτελεού θα λάβει μέρος σε εκδηλώσεις στην Ευξεινούπολη και τον…