• 23 Μαΐου, 2023

Γλυπτά της Βασιλικής Πέρκα …συνομιλούν με τα εκθέματα στο Γιαννοπούλειο Μουσείο

Γλυπτά της Βασιλικής Πέρκα …συνομιλούν με τα εκθέματα στο Γιαννοπούλειο Μουσείο

Το μεσημέρι της Τετάρτης 17/5, το Γιαννοπούλειο Μουσείο Αλμυρού άνοιξε τις πύλες του για τα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής της κας Βασιλικής Πέρκα. Στους σύντομους χαιρετισμούς, ο Δήμαρχος κος Ευάγγελος Χατζηκυριάκος έκανε λόγο για συνεργασία του Δήμου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων, του Πανεπιστημίου και φορέων που έχει στόχο να αναδείξει την ιστορία της περιοχής μας, χαρακτήρισε τιμή για την πόλη ότι διαθέτει το μουσείο αυτό και έδωσε το μήνυμα πως μπορούμε να αντισταθούμε στην παγκοσμιοποίηση και τη διεθνοποίηση μέσα από τον πολιτισμό, τη μόρφωση, τη γνώση της ιστορίας μας.

Η κα Ανθή Μπάτζιου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, επισήμανε ότι τα γλυπτά φαντάζουν σαν ευρήματα του μουσείου με τον τρόπο που είναι τοποθετημένη στον χώρο η έκθεση, ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος της Φιλαρχαίου Εταιρείας κα Χρυσούλα Κοντογεωργάκη δήλωσε: «Η Φιλάρχαιος αισθάνεται χαρά και περηφάνια που συμμετέχει σε αυτές τις εκδηλώσεις. Πάντα στέκονταν δίπλα σε αυτό το μουσείο που αποτελεί κόσμημα της πόλης του Αλμυρού, πάντα προσπαθούμε με τις δυνάμεις μας να είμαστε αρωγοί  σε τέτοια σημαντικά γεγονότα. Κύριε Ρέιντερς σας θεωρούμε δικό μας άνθρωπο, με δική μας πρόταση ήσασταν ο πρώτος επίτιμος πολίτης του Αλμυρού και είναι τιμή μας που είστε εδώ. Κυρία Πέρκα, ευχαριστούμε για τα έργα σας και ευελπιστούμε η έκθεση αυτή να φέρει επισκεψιμότητα στο μουσείο.

Πριν την παρουσίαση της έκθεσης, η καλλιτέχνης, γλύπτρια κα Πέρκα, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών και μαθήτρια των Θ. Παπαγιάννη-Ε. Πανουργιά, εξεδήλωσε τη χαρά της που της δόθηκε η δυνατότητα να εκθέσει μέσα στον μουσειακό χώρο και πρόσθεσε πως όλα τα έργα είναι φτιαγμένα από ψημένο πηλό, επιχρωματισμένα και τοποθετημένα έτσι ώστε να έχουν «συνομιλία» με τα υπόλοιπα εκθέματα.
Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση Δήμου Αλμυρού για τα σχολεία

Ανακοίνωση Δήμου Αλμυρού για τα σχολεία

Ανακοίνωση του Δήμου Αλμυρού για τα σχολεία: Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που προέκυψαν μετά την…
Σε άλλη ημερομηνία μεταφέρεται ο αγώνας Παλαιμάχων-Ηθοποιών

Σε άλλη ημερομηνία μεταφέρεται ο αγώνας Παλαιμάχων-Ηθοποιών

Όπως ανακοινώθηκε από την ομάδα μπάσκετ του ΓΣΑ, ο προγραμματισμένος γι’ αυτό το Σάββατο αγώνας μεταξύ…
Πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά στους οικισμούς του Πτελεού

Πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά στους οικισμούς του Πτελεού

Η έντονη κατά διαστήματα βροχόπτωση προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην περιοχή του Πτελεού. Όπως μάς είπε ο…