• 29 Απριλίου, 2023

Αλλάζει το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αλμυρού – Δημοπρατήθηκε ο δρόμος Νηές – Λεύκη Δηλώσεις Δημάρχου και Χρ. Μπουκώρου

Αλλάζει το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αλμυρού – Δημοπρατήθηκε ο δρόμος Νηές – Λεύκη Δηλώσεις Δημάρχου και Χρ. Μπουκώρου

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλμυρού, οριστικοποιήθηκαν οι όροι δημοπράτησης του έργου «βελτίωση-ασφαλτόστρωση δημοτικής παραλιακής οδού Νηές Δ.Ε. Σούρπης-Λεύκη Δ.Ε. Πτελεού”, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων.

Πρόκειται για ακόμη ένα βήμα για την υλοποίηση του έργου που θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αλμυρού και θα προσδώσει αυξημένη αξία στους κατοίκους της περιοχής και την τουριστική της εκμετάλλευση.

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2021, ο τότε Υπουργός Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής ενημέρωσε τον Βουλευτή Μαγνησίας κο Χρήστο Μπουκώρο για χρηματοδότηση ύψους 2 εκατομμυρίων, ενώ στις 20 Ιανουαρίου 2022 τα χρήματα μπήκαν στο ταμείο του Δήμου.

Το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου που ενώνει τις Νηές με τη Λεύκη, αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Πτελεού και της Σούρπης και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του κου Χρήστου Μπουκώρου, δρομολογήθηκε κι έλαβε χρηματοδότηση.

Πρόκειται για μία παρέμβαση με αναπτυξιακό χαρακτήρα που ενοποιεί τα παράλια της επαρχίας του Αλμυρού και θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στους αγρότες που έχουν τα ελαιόδενδρά τους στην περιοχή όσο και αυτούς που ασχολούνται με τον τουρισμό. Θα δώσει υπεραξία στο παραλιακό μέτωπο του Αλμυρού και θα προσφέρει προοπτικές ανάπτυξης προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες κατά τους θερινούς μήνες.

 

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του στον «Λαό» ο Δήμαρχος Αλμυρού κος Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, ο οποίος επισήμανε:

«Με τον νέο δρόμο ενώνονται οι περιοχές στο παραλιακό μέτωπο και αλλάζουν οι αξίες των ιδιοκτησιών οικοπέδων και ακινήτων στην περιοχή. Δημιουργούνται προσβάσεις για τους αγρότες που καθημερινά μετακινούνται προς τα ελαιοπερίβολά τους, τους κατοίκους και τους επισκέπτες-παραθεριστές, ενώ η υλοποίηση αυτού του έργου, δηλαδή η βελτίωση των υποδομών πρόσβασης στις παραλίες, θα συνεισφέρει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη όλης της περιοχής και του Δήμου μας. Κάνουμε λόγο για μια επένδυση που θα αλλάξει την περιοχή όσον αφορά στο τουριστικό της κομμάτι αλλά και όσον αφορά στους κατοίκους της».

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κος Χρήστος Μπουκώρος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή δημοπράτηση από τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού του έργου οδικής σύνδεσης Λεύκης Πτελεού με τις Νηές Σούρπης, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, οδηγεί στην τελική φάση υλοποίησης ένα έργο πολλαπλής χρησιμότητας για τη νοτιοδυτική Μαγνησία.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα προσδώσει υπεραξία, ευκολότερη καλλιέργεια και καλύτερες παραγωγές στις αγροτικές περιουσίες εκατοντάδων κατοίκων του Πτελεού και της Σούρπης. Επιπλέον, ανοίγει ευκαιρίες ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και αναδεικνύει μια πανέμορφη περιοχή με γραφικές παραλίες και υπέροχη θέα σε όλο Πήλιο από το Τρίκερι μέχρι τον Βόλο.

Αποτέλεσε το συγκεκριμένο έργο μία από τις βασικές δεσμεύσεις μου των προηγούμενων εκλογών για την περιοχή. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που ανέκυψαν, μπαίνουμε πλέον οριστικά στη φάση της υλοποίησης με τη δημοπράτηση που ανακοινώθηκε.

Είμαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω τον πρώην υπουργό Υποδομών Κ.Καραμανλή και τις υπηρεσίες του υπουργείου που αποδέχθηκαν τα έντονα, διαρκή και τεκμηριωμένα αιτήματά μου και προχώρησαν στην εξασφάλιση του ποσού 2 εκατ. ευρώ για αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό έργο της νοτιοδυτικής Μαγνησίας.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο και το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου, που παρά τις δυσκολίες δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια για την ωρίμανση του έργου, όπως και τον πρώην δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, ο οποίος διασφάλισε την εκπόνηση της αρχικής μελέτης.

Δεσμεύομαι να συνεχίσω την προσπάθεια για αύξηση της ήδη μεγάλης δυναμικής της επαρχίας Αλμυρού. Έργα, όπως ο συγκεκριμένος δρόμος, η χωροθέτηση του ναυστάθμου στον Αλμυρό με την εξασφάλιση 4 εκατ. ευρώ για τις οριστικές μελέτες, η ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μισού εκατομμυρίου ευρώ για τη βελτίωση της πρόσβασης στην Ανω Ιερά Μονή Ξενιάς προς διευκόλυνση του θρησκευτικού τουρισμού, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, αποτελούν έργα χρήσιμα για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Επιπλέον η σταθερή υποστήριξή μου στις επενδύσεις εγκατεστημένων επιχειρήσεων του Αλμυρού, αλλά και σε επενδύσεις νέων επιχειρηματικών ομίλων, φέρνουν την περιοχή μας στο επίκεντρο των οικονομικών εξελίξεων.  Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν το ίδιο έντονες και τη νέα τετραετία, με την υποστήριξη των πολιτών της περιοχής Αλμυρού.

 


Σχετικά Άρθρα

Σταθμός ΕΚΑΒ στον Αλμυρό, παιδίατρος στην Αργαλαστή

Σταθμός ΕΚΑΒ στον Αλμυρό, παιδίατρος στην Αργαλαστή

Διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Υγείας στον Χρήστο Μπουκώρο Κύκλο επαφών με το υπουργείο Υγείας, τον διοικητή…
Σε διευρυμένη σύσκεψη στη Σκιάθο για τα Τ.Π.Σ. ο Χρήστος Μπουκώρος

Σε διευρυμένη σύσκεψη στη Σκιάθο για τα Τ.Π.Σ. ο Χρήστος Μπουκώρος

«Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια έρχονται να θεραπεύσουν τις πληγές του παρελθόντος», δήλωσε ο βουλευτής Μαγνησίας  …
Χρ. Μπουκώρος: Οι ριπές ανέμου έως 103kh/h στα Κανάλια – Ενισχύεται το αίτημα αποζημίωσης δενδροκαλλιεργειών – Αναφορά σε Αυγενάκη

Χρ. Μπουκώρος: Οι ριπές ανέμου έως 103kh/h στα Κανάλια – Ενισχύεται το αίτημα αποζημίωσης δενδροκαλλιεργειών –…

Μετεωρολογικά στοιχεία ενισχύουν το αίτημα αποζημίωσης δενδροκαλλιεργειών Οι ριπές ανέμου έως  103kh/h στα Κανάλια Αναφορά κατέθεσε…