• 23 Απριλίου, 2023

Εφτάψυχος ΓΣΑ, πήρε το θρίλερ στον πρώτο τελικό και πάει Σοφάδες να πάρει τον τίτλο!

Εφτάψυχος ΓΣΑ, πήρε το θρίλερ στον πρώτο τελικό και πάει Σοφάδες να πάρει τον τίτλο!

Εφτάψυχος ΓΣΑ, επιβίωσε ξανά από το θρίλερ στο κλειστό του Αλμυρού κι έκανε το πρώτο βήμα ανόδου!!! Η ομάδα του Νάνη καταθέτοντας ψυχή στο κατάμεστο γήπεδο που …έβραζε, κέρδισε 66-64 τον πρώτο τελικό του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής καθώς οι Σοφάδες αστόχησαν στο τελευταίο σουτ του αγώνα, τρίποντο, με τον Αναγνωστόπουλο. Επόμενο ματς στις 30/4 στο κλειστό Σοφάδων.

Σκόραραν έξι παίκτες για τον ΓΣΑ και πέντε για τους Σοφάδες, με τον Παπούλια να είναι πρώτος σκόρερ και να βάζει δύο δύσκολα καλάθια όταν ο Τσούκας ήταν καθοριστικός για την ομάδα του. Μόνο μία βολή στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης.

Διαβάστε το αναλυτικό μας ρεπορτάζ:

Α’ Περίοδος
Με δύο τρίποντα άρχισε το παιχνίδι, το πρώτο από τον Παππά, η απάντηση από τον Μαμούρα και ο ΓΣ Σοφάδων προηγήθηκε 3-7. Γρήγορα ο Βαλαμούτης πέρασε στο παρκέ στη θέση του Κοντοστάθη και ο Παπούλιας έξω από τα 6,75 μείωσε στον πόντο. Ο τελευταίος με φλόουτερ ισοφάρισε στους οκτώ στο 4:25 και αργότερα με νέο καλάθι έδωσε το πρώτο προβάδισμα στους «κυανόλευκους». Στο τρίποντο του Ζωιτσάκου, απάντησε ο Πολίτης (13-11 στο 7’), οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά δύο φορές με τέσσερις (15-11 και 17-13), για να σκοράρει από μακριά ο Αναγνωστόπουλος και να ολοκληρωθεί η εναρκτήρια περίοδος με σκορ 17-15. Τους 9 από τους 17 πόντους του ΓΣΑ τους σημείωσε ο Παπούλιας.

Β’ Περίοδος
Ο Τσούκας από μακριά και πλάγια το 17-18, όμως στην επόμενη επίθεση τον …μιμήθηκε ο Πολίτης σκοράροντας και ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους στην κερκίδα! Αστοχία εκατέρωθεν στις πρώτες φάσεις του δευτέρου δεκαλέπτου αλλά ο Κοντοστάθης με νέο τρίποντο έδωσε αέρα 4 πόντων στους γηπεδούχους. Ακολούθησε ένα πολύ δύσκολο λέι απ του Παππά, ο οποίος υπό πίεση και κερδίζοντας φάουλ, πέταξε την μπάλα που κατέληξε στο διχτάκι. Τη βολή την έχασε, όχι όμως και ο Πολίτης που στον αιφνιδιασμό, από ασίστ του Παπούλια, πέτυχε έμμεσο τρίποντο (26-21 στο 14:19). Οι Παππάς και Κοντοστάθης βρήκαν στόχο από τα 6,75 και ο Παπούλιας με μία από τις γνωστές του, παλικαρίσιες διεισδύσεις το 31-24. Για πρώτη φορά η διαφορά ανέβηκε στους 7, κάτι που ανάγκασε τον κόουτς των Σοφάδων να ζητήσει τάιμ άουτ. 3/4 τρίποντα οι γηπεδούχοι σε αυτό το διάστημα, 2/3 οι φιλοξενούμενοι, με τις ομάδες περισσότερο να σουτάρουν παρά να περνούν την μπάλα μέσα στη ρακέτα στους ψηλούς τους. Ο Δίκαρος έδωσε βοήθεια στο σκοράρισμα για τον σύλλογο του νομού Καρδίτσας με ένα δίποντο και μία βολή (31-27 στο 18’), αμέσως μετά ο Φώτης Τάσσος σημείωσε το πρώτο του καλάθι στον αγώνα και στην επόμενη επίθεση το δεύτερο προσωπικό του (35-29, είχε προηγηθεί λέι απ του Παππά). Το ημίχρονο έληξε 38-29 καθώς ο Κοντοστάθης είχε τρίποντο. Πήρε την μπάλα, έκανε ένα βήμα στα πλάγια για να ξεμαρκαριστεί και πρόλαβε να εκτελέσει εύστοχα πριν εκπνεύσει ο χρόνος!

Για τον ΓΣΑ, Παπούλιας 11, Πολίτης 11, Κοντοστάθης 9 (με 3/3τρ. στη β’ περίοδο), Τάσσος 4 (και 9 ριμπάουντ), Μαμούρας 3 και για τους Σοφάδες, Παππάς 11, Ζωιτσάκος 5, Αναγνωστόπουλος 4, Τσούκας 4, Δίκαρος 3, Θέος 2.

Όσον αφορά στα σουτ, ΓΣΑ: 3/6 βολές, 7/18 δίποντα, 7/14 τρίποντα και Σοφάδες: 3/8 βολές, 7/17 δίποντα, 4/13 τρίποντα.

Γ’ Περίοδος
Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, οι παίκτες του ΓΣΑ είχαν δύο χαμένα τρίποντα και ο Θέος έβαλε ένα πολύ δύσκολο, με ταμπλό στη λήξη του χρόνου. Ο Βαλαμούτης στην επόμενη επίθεση επανάφερε τη διαφορά στους εννιά, στο 23ο λεπτό ο Τάσσος χρεώθηκε με τρίτο φάουλ και αποσύρθηκε στον πάγκο. Πολλά λάθη για τους παίκτες του Νάνη, έχασαν τρεις-τέσσερις επιθέσεις χωρίς να σουτάρουν και έτσι, με βολές και καλάθι του Τσούκα οι Σοφάδες πλησίασαν 41-38. Σε εκείνο το κρίσιμο σημείο που ο Αλμυρός είχε κολλήσει επιθετικά, τη λύση την έδωσε ο Τάσσος, αλλά στην άμυνα έκανε τέταρτο φάουλ (στο 26’)… 6/6 βολές για τους Σοφάδες στα έξι λεπτά της τρίτης περιόδου, ο Θέος το 45-42 και το γήπεδο ξεσηκώθηκε με δύο-τρία σφυρίγματα των διαιτητών… Με βολή ο Παππάς ροκάνισε τη διαφορά στους δύο, ο Τσούκας ισοφάρισε ύστερα από δικό του επιθετικό ριμπάουντ και ο ίδιος με τρίποντο διαμόρφωσε το 45-48 στο 29:14 βάζοντας ύστερα από αρκετά λεπτά μπροστά στο σκορ τη φιλοξενούμενη ομάδα. Ο Παπούλιας σκόραρε μετά το τάιμ άουτ, ο Μαμούρας έβγαλε μια φοβερή άμυνα βουτώντας στο παρκέ και ο Βαλαμούτης στον αιφνιδιασμό πέτυχε λέι απ, πήρε φάουλ …και τεχνική ποινή. Ψύχραιμος με 2/2 βολές έκανε το 51-48 που ήταν το σκορ όταν έληξε το δεκάλεπτο. Ο Βαλαμούτης σημείωσε τους 7 από τους 15 πόντους του ΓΣΑ στο τρίτο δεκάλεπτο (είχε και τέσσερα ριμπάουντ-συνολικά οκτώ).

Δ’ Περίοδος
Ο Πολίτης συνδέθηκε με το καλάθι, τρίποντο, αλλά αμέσως σκόραρε και ο Τσούκας. Πέφταν κορμιά στο παρκέ, ο Τσαβές χρεώθηκε αντιαθλητικό φάουλ και ο Θέος με μία βολή το 54-53. Με τρίποντο του Αναγνωστόπουλου προσπέρασαν εκ νέου οι Σοφάδες, αλλά ο Παπούλιας σημείωσε υπέροχο καλάθι, με το ένα χέρι υπό πίεση. Ο Πολίτης έξω από τα 6,75 το 59-58 στο 34’, ο Παπούλιας τα έβαλε με τους ψηλούς και τους νίκησε, μπροστά ο ΓΣΑ ξανά με τρεις. Ο Τσούκας, εντυπωσιακός, είχε δύο σερί καλάθια, το ίδιο όμως και ο Παπούλιας, το ένα πιο δύσκολο από το άλλο!!!

Τελευταίο δίλεπτο
Στο τελευταίο δίλεπτο μπήκαμε με σκορ 65-64 και έγιναν πολλά…: άστοχο δίποντο του Πολίτη, λάθος στην επίθεση των Σοφάδων, επιθετικό φάουλ του Πολίτη, άστοχο τρίποντο του Θέου-ριμπάουντ Πολίτη, άστοχο σουτ του Παπούλια. Επίθεση 36’’ για τους Σοφάδες, τάπα του Πολίτη στον Παππά, η μπάλα ξανά για τους φιλοξενούμενους μετά από τάιμ άουτ. Οι Σοφάδες είχαν την επαναφορά και δόθηκε τεχνική ποινή στον Παπούλια διότι δεν είχε τη σωστή απόσταση από τον αντίπαλο που την έκανε. Ο Τσούκας έχασε τη βολή και μετά την επαναφορά ο Παππάς πάτησε την πλάγια γραμμή. Ο Παπούλιας ανέλαβε να κατεβάσει την μπάλα, με επιτυχία, πάσαρε στον Μαμούρα ο οποίος δέχθηκε φάουλ. Με 17’’ να απομένουν, ο Αλμυριώτης πόιντ γκαρντ έβαλε την πρώτη βολή, έχασε τη δεύτερη και οι φιλοξενούμενοι είχαν την τελευταία επίθεση. Την εκδήλωσαν βγάζοντας αμαρκάριστο σουτ από τα πλάγια, ο Αναγνωστόπουλος έχασε το τρίποντο και έτσι, ο ΓΣΑ πήρε το θρίλερ του πρώτου τελικού! Μία νίκη απέμεινε για το όνειρο της ανόδου!!!

Σημειώνουμε πως για τον ΓΣ Σοφάδων, σημαντική απώλεια στο σημερινό παιχνίδι ήταν ο Κακλαμάνος ο οποίος τραυματίας, δεν αγωνίστηκε.

Δεκάλεπτα: 17-15, 38-29, 51-48, 66-64.

ΓΣΑ (Νάνης): Κοντοστάθης 9 (0/3δ., 3/7τρ., ριμπ.4-0), Μυλωνάς (ριμπ.1-1), Μαμούρας 5 (2/4β., 0/3δ., 1/3τρ., ριμπ.1-0), Παπούλιας 22 (1/4β., 9/16δ., 1/3τρ., ριμπ.1-2), Μασούρας, Κανατούλας, Σερμέτης, Γώγουλας, Τσαβές (0/1δ., ριμπ.0-1), Βαλαμούτης 7 (2/2β., 1/1δ., 1/5τρ., ριμπ.7-1), Τάσσος 6 (3/7δ., 0/1τρ., ριμπ.10-3), Πολίτης 17 (3/5β., 1/5δ., 4/9τρ., ριμπ.).
ΓΣ Σοφάδων (Παπαδόπουλος): Παππάς 14 (4/7β., 2/7δ., 2/5τρ.), Αποστολόπουλος, Σαλταγιάννης. Χ. Ζωιτσάκος, Παπαϊωάννου (0/3δ.), Κακλαμάνος, Κασιαρής, Θέος 10 (3/4β., 2/5δ., 1/5τρ.), Δίκαρος 3 (1/2β., 1/2δ.), Τσούκας 21 (5/8β., 5/9δ., 2/7τρ.), Αναγνωστόπουλος 11 (4/4δ., 1/5τρ.), Τρ. Ζωιτσάκος 5 (1/1δ., 1/6τρ).


Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Μαγνησίας -τον Ιούλιο του 2023- που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα…
Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους δημότες ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου στον Αλμυρό,…
Κουρί: Βασάνισαν ένα κουτάβι και βανδάλισαν δημόσιους χώρους

Κουρί: Βασάνισαν ένα κουτάβι και βανδάλισαν δημόσιους χώρους

Εδώ και περίπου ένα δεκαήμερο το Αισθητικό Δάσος Κουρί είναι κλειστό για τους επισκέπτες, ως …μέτρο…