• 22 Απριλίου, 2023

H ώρα των τελικών – Πρώτο βήμα την Κυριακή στο κλειστό Αλμυρού

H ώρα των τελικών – Πρώτο βήμα την Κυριακή στο κλειστό Αλμυρού

Η ώρα των μεγάλων τελικών της Γ’ Εθνικής έφθασε και ο ΓΣΑ είναι παρών! Ο στόχος που τέθηκε εξ αρχής ήταν η άνοδος και η ομάδα του Παναγιώτη Νάνη έχει φροντίσει να δικαιολογήσει τις υψηλές απαιτήσεις. Έμεινε ένα ακόμη εμπόδιο για μια ιστορική επιτυχία, αυτό του Γυμναστικού Συλλόγου Σοφάδων. Ο πρώτος τελικός την Κυριακή 23/4 στο κλειστό του Αλμυρού στις 17:00 (και την ίδια ώρα τις επόμενες Κυριακές οι άλλοι). Η σειρά αρχίζει με ισοπαλία 1-1 και κρίνεται στις τρεις νίκες (διαφορές δεν παίζουν ρόλο).

Η πρώτη φάση των πλέι οφ του 4ου ομίλου ήταν αντάξια των συλλόγων που συμμετείχαν. Είχαμε γράψει παλιότερα ότι ο όμιλος του ΓΣΑ θεωρείται ο πιο ανταγωνιστικός της κατηγορίας αφού υπήρχαν δύσκολες έδρες, ομάδες που δεν μπήκαν στα πλέι οφ αλλά αποτελούνταν από αξιόλογους αθλητές (για παράδειγμα Ιωάννινα, Παραμυθιά, Ανόρθωση, Αμπελώνας, Άμφισσα) και γενικότερα, παρουσιάστηκαν πολύ καλά σύνολα από τους προπονητές.

Ο πρώτος της κανονικής διάρκειας ΓΣΑ απέκλεισε τον τέταρτο ΓΣ Τιτάνες Παλαμά σε τρεις αγώνες που κρίθηκαν από έναν έως τρεις πόντους! 73-72 το πρώτο ματς, 77-76 το δεύτερο και 72-69 το τρίτο, απίστευτες σε εξέλιξη μάχες! Στο άλλο ζευγάρι, οι διαφορές δεν ήταν τόσο μικρές αλλά είχαμε μόνο νίκες φιλοξενουμένων! Ο ΓΣ Σοφάδων έσπασε την έδρα των Τρικάλων κερδίζοντας 52-59, ακολούθησε η απάντηση από τα Τρίκαλα με 53-60 και στο τελευταίο ματς, οι Σοφάδες έκαναν ξανά μπρέικ με 62-71. Τα πλέι οφ μπήκαν φέτος στη ζωή των ομάδων της Γ’ Εθνικής και μπορούμε να χαρακτηρίσουμε όλη τη διαδικασία εξαιρετική, έδωσαν έναν διαφορετικό χρώμα στο πρωτάθλημα αφού το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο.

Για τον ΓΣΑ, πέρα από τις νίκες και το ωραίο θέαμα, ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία του κόουτς Παναγιώτη Νάνη είναι το γεγονός πως έχει χτίσει μία ομάδα με ιεραρχία ρόλων και έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους ανά πάσα στιγμή να προσφέρουν και να κάνουν τη διαφορά… Όταν στη λήξη του πρώτου γύρου αποχώρησε ο Μιχάλης Πελεκάνος και στη θέση του αποκτήθηκε ο Στέλιος Τσαβές που από το καλοκαίρι είχε σταματήσει να παίζει, πολλοί προεξόφλησαν ότι θα «ξεφούσκωνε» η καλή πορεία των «κυανόλευκων». Όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά τα αποτελέσματα ήταν εξίσου καλά: ρεκόρ 9-2 στον πρώτο γύρο, ρεκόρ 9-2 και στον δεύτερο. Πέρα από την τριάδα των Πολίτη, Παπούλια, Τάσσου που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στο σκοράρισμα έχοντας σταθερή απόδοση όσον αφορά στους πόντους, κάθε αγωνιστική ο Παναγιώτης Νάνης …βγάζει κι έναν διαφορετικό πρωταγωνιστή. Με την Ανόρθωση, οι Μυλωνάς-Τσαβές σημείωσαν μαζί 15 πόντους, στην Άμφισσα ο Μασούρας είχε 9 πόντους και φοβερή ενέργεια στην άμυνα, στο πρώτο εντός με τον Παλαμά ο Μαμούρας ήταν καταπληκτικός με 17 πόντους κι άμυνα για σεμινάριο, στο τρίτο παιχνίδι ο Ηλίας Βαλαμούτης μπήκε από τον πάγκο και ήταν ο «καταλύτης» να γυρίσει το ματς υπέρ του ΓΣΑ αφού μέτρησε 12 πόντους με 5/5 σουτ και 10 ριμπάουντ, τα περισσότερα επιθετικά! Η αναφορά είναι ενδεικτική και γίνεται για κάποια από τα τελευταία παιχνίδια για να δείξουμε ότι ο κόουτς Νάνης έχει κρυμμένους άσσους στο μανίκι του και όταν τους εμφανίζει, οι αντίπαλοι δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν! Πέρα από τα ονόματα, ο ΓΣΑ έχει “χημεία”, είναι ομάδα δουλεμένη, της λείπει το βάθος στον πάγκο αλλά τι να το κάνεις όταν μπαίνουν ο 17χρονος Μασούρας, ο 19χρονος Μυλωνάς και έχουν σημαντικό ρόλο; Τι να το κάνεις όταν ο Μαμούρας έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του τώρα που τα ματς είναι όλα τελικοί; Τι να το κάνεις όταν ο Βαλαμούτης και ο Κοντοστάθης εκτελούν έξω από τα 6,75;

ΓΣΑ και Σοφάδες έχουν παίξει φέτος τρεις φορές. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2022, ο ΓΣ Σοφάδων είχε κερδίσει στον Αλμυρό με σκορ 69-79 σε αγώνα της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, όντας καλύτερος σε όλο το ματς και φθάνοντας τη διαφορά μέχρι και τους 16 πόντους (για τον ΓΣΑ Κοντοστάθης 8 Πελεκάνος 12, Παπούλιας 14, Τάσσος 13, Πολίτης 15 και για τους Σοφάδες Παππάς 15, Παπαϊωάννου 8, Κακλαμάνος 19, Θέος 17, Δίκαρος 8, Ζωιτσάκος 10). Δεύτερη αναμέτρηση στις 14 Δεκεμβρίου 2022 για την 8η αγωνιστική (εξ αναβολής τότε στο πρόγραμμα) και νίκη με σκορ 98-75 για τους Σοφάδες στο γήπεδό τους. Το ημίχρονο ήταν αμφίρροπο με σκορ 42-36, όμως στη συνέχεια η καρδιτσιώτικη ομάδα άνοιξε τη διαφορά (για τον ΓΣ Σοφάδων Παππάς 18,Τσούκας Αθ. 14, Παπαϊωάννου 13, Αλεξιάδης 11, Κακλαμάνος 26, Θέος 13 και για τον ΓΣΑ Πελεκάνος 12, Πολίτης 17, Παπούλιας 18, Τάσσος 14). Το τρίτο και πιο πρόσφατο ματς αυτό που έγινε στον Αλμυρό στις 5 Μαρτίου όταν ο ΓΣΑ πήρε το ροζ φύλλο με σκορ 78-63, μια σχετικά άνετη νίκη (Κοντοστάθης 15, Παπούλιας 11, Πολίτης 22 με 6τρ, Τάσσος 19 και για τους Σοφάδες Παππάς 26, Κακλαμάνος 15, Δίκαρος 11).

Ο ΓΣ Σοφάδων έχει πολλούς παίκτες με εμπειρία που έχουν …φάει με το κουτάλι τα γήπεδα των εθνικών κατηγοριών. Διαθέτει όμως και δύο παίκτες νεαρούς ταλαντούχους με διπλό δελτίο που έπαιξαν στην BasketLeague με την Καρδίτσα. Θα κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στον Θανάση Τσούκα ο οποίος έβαλε τους 65 πόντους από τους 183 της ομάδας του κόντρα στα Τρίκαλα, δηλαδή το 35,5% των πόντων!!! Ο 22χρονος γκαρντ έπαιξε με την Καρδίτσα σε 10 ματς στην BasketLeague (17 πόντοι) και το γεγονός πως φέτος ήταν ανάμεσα σε δύο ομάδες, δεν του έδωσε αρκετό χρόνο στους Σοφάδες της Γ’ Εθνικής. Έκανε το ντεμπούτο του στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου στην προτελευταία στροφή του πρώτου γύρου και μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας κατέγραψε 86 πόντους, δηλαδή μόλις 21 περισσότερους απ’ όσους πέτυχε στα τρία ματς με τα Τρίκαλα στα πλέι οφ.


Σχετικά Άρθρα

Ο όμιλος των Τιτάνων στην Α2 – Τζάμπολ στις 19/10

Ο όμιλος των Τιτάνων στην Α2 – Τζάμπολ στις 19/10

Ύστερα από την ιστορική, πρώτη παρουσία στη μεγάλη κατηγορία του τοπικού μπάσκετ, οι Τιτάνες Αλμυρού θα…
Πήρε 19χρονο μέσο ο ΓΣΑ – Το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων

Πήρε 19χρονο μέσο ο ΓΣΑ – Το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων

Μετά τον Τσάνιο, ο ΓΣΑ ανακοίνωσε τη δεύτερη προσθήκη στο ρόστερ της σεζόν 2024-25.  Πρόκειται για…
Φινάλε αγωνιστικής σεζόν για τους αθλητές του στίβου

Φινάλε αγωνιστικής σεζόν για τους αθλητές του στίβου

Τα 34α Ολύμπια, διοργάνωση που έγινε στο Λιτόχωρο, ήταν η τελευταία αγωνιστική δράση για αθλητές του…