• 22 Απριλίου, 2023

Ο Δήμαρχος τίμησε τον Στάθη Ηλιάκη, έναν Αλμυριώτη που μας κάνει περήφανους!

Ο Δήμαρχος τίμησε τον Στάθη Ηλιάκη, έναν Αλμυριώτη που μας κάνει περήφανους!

Μία διαφορετική συνάντηση ήταν αυτή που είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Απριλίου ο Δήμαρχος Αλμυρού κος Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, καθώς στο γραφείο του υποδέχθηκε τον Στάθη Ηλιάκη, τον Αλμυριώτη φοιτητή που εδώ και λίγο καιρό έγινε δεκτός με υποτροφία σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια -αν όχι το κορυφαίο-, το ΜΙΤ (MassachusettsInstitute of Technology) στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο κος Χατζηκυριάκος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Στάθη κι έκανε λόγο για ένα παράδειγμα ήθους κι εργατικότητας, για έναν Αλμυριώτη που μάς κάνει υπερήφανους. Συγκεκριμένα ανέφερε: Πολλά συγχαρητήρια Στάθη Ηλιάκη, μας έχεις κάνεις υπερήφανους όλους στον Αλμυρό, σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία, καλή δύναμη, καλά να περάσεις εκεί που θα είσαι και να γίνεις ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος πέρα από την επιστήμη σου στο κοινωνικό σύνολο. Στο εύχομαι ολόψυχα εκ μέρους όλων των Αλμυριωτών και θα παρακολουθούμε την πρόοδό σου, είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστείς στην πατρίδα σου.

Σε αυτόν τον ορυμαγδό των άσχημων ειδήσεων και των σκανδάλων, βρέθηκε ένας συμπολίτης μας, ο Στάθης, να περάσει κάποια μηνύματα διαφορετικά στη νεολαία και την κοινωνία. Υπάρχουν άνθρωποι που με μια ήσυχη διαδρομή, επίπονη προσπάθεια και δυνάμεις που βγαίνουν μέσα από την ψυχή τους γίνονται είδηση και περνάνε ένα θετικό μήνυμα στην κοινωνία μας. Αυτή η τιμητική εκδήλωση και η συνάντηση που είχα σήμερα με τον Στάθη είναι κάτι διαφορετικό και ωραίο μέσα σε αυτή την κατάσταση που ζούμε. Η βράβευση γίνεται διότι ο Στάθης μας κάνει χαρούμενους και περήφανους και θέλουμε να δώσουμε τα μηνύματα που πρέπει να πάρει η νεολαία μας.

Από την πλευρά του, μιλώντας στην κάμερα του «Λαού» ο Στάθης Ηλιάκης σχολίασε πως έμεινε μόνο η διπλωματική στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβείου Πανεπιστημίου για να ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ελλάδα και θα συνεχίσει για το διδακτορικό στο αντίστοιχο τμήμα του ΜΙΤ. Ερωτηθείς για αυτή την ακαδημαϊκή πορεία του και τη μεγάλη πόρτα που ανοίγεται μπροστά του, δήλωσε: «Θυμάμαι ότι από το Γυμνάσιο έλεγα πως κάποια στιγμή θέλω να βρεθώ σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, ήταν μια πορεία δεκαετίας. Θέλω να τονίσω είναι πως σίγουρα δεν πρόκειται για μία ατομική προσπάθεια, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, πάρα πολλοί  καθηγητές, η οικογένειά μου, όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους πίσω από αυτό γιατί καλώς ή κακώς γράμματα, βιβλία υπάρχουν παντού, ωστόσο είναι πώς θα το αξιοποιήσεις εσύ και ποιο περιβάλλον θα σου δώσει τη δυνατότητα να φθάσεις στην κορυφή. Ο Δήμαρχος με συμβούλευσε για μια ισορροπημένη κι ολοκληρωμένη ζωή, μιλήσαμε πάρα πολύ όμορφα τόσο με τον κο Χατζηκυριάκο όσο και με την κα Νίκη Κυριτσά.

Είναι πάρα πολύ όμορφο να βλέπεις τον τόπο σου, από εκεί που ξεκίνησες να εκτιμάει και σε τιμάει και εάν μπορέσω στο μέλλον να βοηθήσω κι εγώ από την πλευρά μου τον Αλμυρό, θα ήταν κάτι που θα επιθυμούσα να συμβεί. Φεύγω στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στα μέσα Αυγούστου, γνωρίζω ότι με περιμένει πολύ διάβασμα, μια επίπονη διαδικασία αλλά είναι κάτι που αγαπάω, εκτιμάω και ήθελα από πολύ μικρός να κάνω, να ακολουθήσω, οπότε είμαι έτοιμος για αυτό το σημαντικό βήμα».