• 11 Απριλίου, 2023

Ανάταση πολιτισμική με τους ΣκηνοΠαίκτες! Φωτορεπορτάζ της παράστασης “Αυτό το παιδί”

Ανάταση πολιτισμική με τους ΣκηνοΠαίκτες! Φωτορεπορτάζ της παράστασης “Αυτό το παιδί”

Κατάμεστο ήταν το Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού για τις τρεις παραστάσεις που έδωσαν οι ΣκηνοΠαίκτες με το έργο «Αυτό το παιδί» το τριήμερο από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου. Οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης γνώρισαν την αποθέωση από τους θεατές που απήλαυσαν ένα πρωτότυπο έργο, με τους ηθοποιούς να παίζουν σε ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή ανάμεσα στο κοινό. Ήταν τέτοια η επιτυχία που σίγουρα θα ανέβει ξανά η παράσταση για όσους την έχασαν….

Δημοσιεύουμε σχετικό δελτίο Τύπου από τους ΣκηνοΠαίκτες: Κάθε φορά που φτάνουμε στο τέλος των παραστάσεων, κι όσο ακόμα αντηχεί στ’ αυτιά μας το χειροκρότημα, συνηθίζουμε να δημοσιεύουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας για την αποδοχή και την στήριξη απέναντι σ’ εμάς, σαν ΣκηνοΠαίκτες, και ό,τι προσπαθούμε να δώσουμε στο θέατρο και τον πολιτισμό. Με το τέλος, όμως, των πρόσφατων παραστάσεών μας, τα λόγια μοιάζουν αδύναμα να περιγράψουν την εμπειρία, την υπερηφάνεια, τη ζεστασιά και την ανάταση που πλημμυρίζουν το είναι μας πέντε μέρες σχεδόν μετά την παράσταση!

Εμπειρία ανεκτίμητη, που θα ‘λεγε κανείς ότι είναι αδύνατο να τη ζήσει ερασιτεχνική ομάδα, που προσκαλεί ανθρώπους από άλλα μέρη, από άλλες ομάδες, αλλά και ανθρώπους που δεν έχουν ανέβει ποτέ στο ‘θεατρικό σανίδι’ για να ανεβάσει ένα γεμάτο μηνύματα, νοήματα και ευαισθησίες έργο. Εμπειρία πολύτιμη, που είναι εκεί για να θυμίζει τι μπορεί να κάνει το μεράκι, ο εθελοντισμός και προπάντων η ομαδική δουλειά σε πάνω από 20 ανθρώπους που τόλμησαν -μόνο έπειτα από επιμονή του σκηνοθέτη είναι η αλήθεια- να δοκιμαστούν σε κάτι νέο, που προσεγγίστηκε με τρόπο σύγχρονο και πρωτοποριακό. Εμπειρία ανεπανάληπτη, από τις πρόβες μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, από τις μεταξύ μας συνεννοήσεις μέχρι τις μεταξύ μας ώρες χαλάρωσης, από την αρχή των παραστάσεων μέχρι το τέλος τους.

Την εμπειρία έρχεται να συνοδεύσει η υπερηφάνεια. Υπερηφάνεια για την ομαδικότητα, αλλά και υπερηφάνεια για τη δοτικότητα τόσο των συντελεστών της παράστασης όσο και των ανθρώπων γύρω μας – των οικογενειών μας, των επιχειρηματιών της περιοχής μας, των ΜΜΕ που προώθησαν τις εκδηλώσεις μας και των τοπικών αρχών που μας διέθεσαν το χώρο. Υπερηφάνεια για τον κόσμο που προσαρμόστηκε πλήρως στη νέα προσέγγιση, αγκάλιασε ένθερμα την προσπάθεια, έκατσε όρθιος να μας παρακολουθήσει, έκατσε στο πάτωμα για να απολαύσει το έργο ή αποχώρησε ευγενικά λόγω έλλειψης χώρου. Υπερηφάνεια γιατί η αθρόα προσέλευση του κόσμου, τα σχόλια, οι αγκαλιές που πήραμε και το χειροκρότημα δείχνουν ότι το κοινό της περιοχής μας αγαπάει το θέατρο, ενισχύει τον πολιτισμό και είναι πραγματικά έτοιμο να τον στηρίξει.

Κι εκεί που η υπερηφάνεια είναι έτοιμη να ξεχειλίσει και να μας παρασύρει, έρχεται η ζεστασιά και μας προσγειώνει. Ζεστασιά στις σχέσεις της ομάδας που ετοιμάστηκε και πραγματοποίησε κάτι τόσο απαιτητικό, ερμηνευτικά και σκηνοθετικά. Ζεστασιά στο βλέμμα των θεατών, που για πρώτη φορά τη ζήσαμε από τόσο κοντά, ζεστασιά στα λόγια που βγάζουν προβληματισμό για τα μηνύματα της παράστασης, ζεστασιά στα ενθαρρυντικά σχόλια, την υποστήριξη όλων και τα δάκρυα που έτρεξαν τις ημέρες των παραστάσεων και έβγαλαν προς τα έξω τις ανησυχίες όλων μας.

Κι όλα αυτά οδηγούν στην ανάταση … Ανάταση ατομική και ομαδική, ψυχική και συναισθηματική, μα πάνω απ’ όλα πολιτιστική. Οι ΣκηνοΠαίκτες, τα μέλη τοπικών ομάδων από Αγχίαλο, Σούρπη και Πτελεό, οι ενήλικοι που συμμετείχαν για πρώτη φορά, οι έφηβοι και ένα παιδί, δηλώνουμε συγκινημένοι, γιατί η τοπική μας κοινωνία απέδειξε έμπρακτα ότι υποστηρίζει τον πολιτισμό και είναι δίπλα σε ό,τι τον προάγει και ανέδειξε με ευαισθησία ως ζήτημα την έλλειψη κατάλληλου και προσβάσιμου για όλους τους συμπολίτες μας χώρου. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς, για όλα, και υποκλινόμαστε στο μοναδικό σας ταλέντο να μας κάνετε κάθε φορά να γινόμαστε καλύτεροι. Σύντομα επανερχόμαστε με «Αυτό το Παιδί»!


Σχετικά Άρθρα

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Έπειτα από την επιτυχία των τελευταίων παραστάσεων, η Θεατρική Ομάδα Αλμυρού ΣκηνοΠαίκτες παρουσιάζει για ακόμα δύο…
Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο ΓΣΑ προετοιμάζεται για τον ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου που θα γίνει στον…
Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Ο ΕΟΣ Αλμυρού διοργανώνει πανελλήνια ορειβασία με μια κυκλική διαδρομή στις τρεις ψηλότερες κορυφές της Όθρυος,…