• 4 Απριλίου, 2023

Επισκέψεις Ζ. Μακρή σε σχολεία του Βόλου και το ΕΠΑΛ Αλμυρού

Επισκέψεις Ζ. Μακρή σε σχολεία του Βόλου και το ΕΠΑΛ Αλμυρού

Λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τη γιορτή του Πάσχα, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφθηκε σχολικές μονάδες του Βόλου. Πιστή στην πεποίθησή της ότι οι ουσιαστικές σχέσεις χτίζονται και εξελίσσονται μέσα από την καθημερινή αλληλεπίδραση, η κα Μακρή επενδύει πολύτιμο χρόνο στην επικοινωνία με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Χωρίς τυπικές προσκλήσεις αλλά με αξιόλογες αφορμές, οι επισκέψεις της υφυπουργού στα σχολεία αποδεικνύουν την συνέπειά της στην ευθύνη προς τη νέα γενιά και το ανθρώπινο δυναμικό που στηρίζει το σύγχρονο δημόσιο σχολείο.

Η κα Μακρή βρέθηκε στο 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας και συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς για τον θεσμό και για τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό του ρόλο λίγες, μόλις, ημέρες μετά τη λήξη υποβολής αιτήσεων, που σημείωσε κατακόρυφη αύξηση με 20.018 αιτήσεις, πανελλαδικά, να διεκδικούν μία από τις 4.442 θέσεις σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-2024 και με αντίστοιχη αύξηση έως 34% στη Μαγνησία. Η κα Μακρή συνεχάρη, επίσης, θερμά, μαθήτριες και μαθητές του σχολείου που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας και ενθάρρυνε την καλλιέργεια της γλωσσομάθειας ως πολύτιμο εφόδιο για τους αυριανούς ενεργούς πολίτες του κόσμου.

Στη συνέχεια, η υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το 14ο Νηπιαγωγείο Βόλου, όπου απόλαυσε τις συζητήσεις με τους μικρούς μαθητές, την “ανάκριση ” που της έκαναν για να τη γνωρίσουν καλύτερα, τις χειροτεχνίες και τα λουλούδια που της χάρισαν και τις χαριτωμένες ευχές που της αφιέρωσαν για το Πάσχα. Μέσα στις τάξεις του 14ου Νηπιαγωγείου Βόλου, η κα Μακρή παρακολούθησε τις νηπιαγωγούς σε δράση και εκτίμησε το υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων και την άρτια παιδαγωγική κατάρτισή τους που βρίσκουν την έκφραση και την εξέλιξή τους στην πράξη.

Το 3ο Γυμνάσιο Βόλου ήταν ο επόμενος σταθμός της υφυπουργού Παιδείας για να συγχαρεί τις μαθήτριες και τους μαθητές, που διακρίθηκαν στο φετινό διαγωνισμό “Θαλής 2022 -2023” της ελληνικής μαθηματικής εταιρείας. Ένας σταθμός από τους πολλούς στη διαδρομή για την ανακάλυψη και την καλλιέργεια των ταλέντων και των κλίσεων των μαθητών, πάντα με την υποστήριξη και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών στο δραστήριο σχολικό περιβάλλον.

Οι επισκέψεις της υφυπουργού Παιδείας ολοκληρώθηκαν με την παρουσία της στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού, το οποίο είχε συμμετάσχει στην εκδήλωση με θέμα την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, που είχε συνδιοργανώσει η υφυπουργός Παιδείας με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Βούτσινο, τον Φεβρουάριο του 2023, στον Βόλο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας.

Η κα Μακρή συνομίλησε πολλή ώρα με τους μαθητές εκτιμώντας τη διάθεση για διάλογο, την ευγένεια των παιδιών, τη συγκροτημένη σκέψη και την ωριμότητα με την οποία ανέπτυξαν ζητήματα της σχολικής ζωής αλλα και γενικότερου ενδιαφέροντος, που τους απασχολούν, ενώ συζήτησε και με τους εκπαιδευτικούς, είδε σε εξέλιξη την εκπαιδευτική διαδικασία και επιβράβευσε τη στήριξή τους στο δυναμικό θεσμό των Επαγγελματικών Λυκείων και την ποιοτική, σύγχρονη και ανταγωνιστική προοπτική που προσφέρει στις νέες και τους νέους στην αγορά εργασίας.

Επίσης, η συζήτηση στράφηκε και στη θεατρική παράσταση, που φιλοξένησε πρόσφατα το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού, με μαθητές από το Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις των Φούρνων Κορσεών Ικαρίας.

Σύνδεσμος για τη συνεργατική δράση στάθηκε καθηγήτρια του Γυμνασίου με Λ.Τ. Φούρνων Ικαρίας, με καταγωγή από το Αχίλλειο της επαρχίας Αλμυρού, η οποία έφερε σε επαφή τα δύο σχολεία και η παράσταση “Ο σπιούνος ” του Μπέρτολτ Μπρεχτ ανέβηκε από τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου με Λ.Τ. Φούρνων Ικαρίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού και οι μαθητές χειροκρότησαν τους συμμαθητές τους από την Ικαρία που βρέθηκαν στον Αλμυρό στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.


Σχετικά Άρθρα

Δήλωση της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 

Δήλωση της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 

Το πρώτο στάδιο της αναμονής έλαβε τέλος! Η ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων μονοπωλεί το…
Ζ. Μακρή: «Τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2024-2025»

Ζ. Μακρή: «Τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2024-2025»

Με απόφαση της Υφυπουργού  Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτή του Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ.…
Η Ζ.Μακρή, εκπρόσωπος Πρωθυπουργού, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Λευκάδα

Η Ζ.Μακρή, εκπρόσωπος Πρωθυπουργού, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Λευκάδα

H Yφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, ως εκπρόσωπος του…