• 16 Μαρτίου, 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: 350 χιλιάδες ευρώ στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για το πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας – συνολικά 8,4 εκατ. ευρώ για τη Μαγνησία

Χρ. Τριαντόπουλος: 350 χιλιάδες ευρώ στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για το πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας – συνολικά 8,4 εκατ. ευρώ για τη Μαγνησία

Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου εντάσσεται στο πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας της δράσης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», με χρηματοδότηση από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σε συνέχεια της σχετικής κοινής απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσα και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη. Η συνολική χρηματοδότηση για την υλοποίηση του σχετικού έργου στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου ανέρχεται σε 349.134 ευρώ.

Μέσα από τις τρεις πρώτες σχετικές αποφάσεις, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει διαμορφωθεί σε 342,5 εκατ. ευρώ (156,7 εκατ. ευρώ με την πρώτη απόφαση, 161 εκατ.ευρώ με τη δεύτερη και 24,8 εκατ. με την τρίτη). Στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν ήδη ενταχθεί και οι Δήμοι Βόλου, Νοτίου Πηλίου και Σκοπέλου. Ετσι, η χρηματοδότηση για τα τέσσερα έργα που αφορούν τη Μαγνησία ανέρχεται πλέον σε περίπου 8,4 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος συνεργάστηκε με τη δημοτική αρχή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου και το Υπουργείο Εσωτερικών για την ένταξη του Δήμου στη συγκεκριμένη δράση, δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου είναι ο τέταρτος δήμος της Μαγνησίας που εντάσσεται στο πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας της Δράσης ‘Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Σε συνέχεια συνεργασίας μας με στελέχη του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, ο Δήμος υπέβαλε αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και τελικά εξασφάλισε 350 χιλιάδες ευρώ για έργα που θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.

Στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν ενταχθεί ήδη οι Δήμοι Βόλου (με χρηματοδότηση 2,5 εκατ.ευρώ), Νοτίου Πηλίου και Σκοπέλου (με χρηματοδότηση 2,8 εκατ. ευρώ προς έκαστο δήμο). Έτσι, η συνολική χρηματοδότηση προς τους τέσσερις Δήμους της Μαγνησίας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ανέρχεται σε 8,4 εκατ. ευρώ. Ευχαριστίες στους Αναπληρωτές Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, καθώς και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών. Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους για την ανάπτυξη υποδομών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών της Μαγνησίας».


Σχετικά Άρθρα

Χρ. Τριαντόπουλος: Την Τρίτη 25/6 ανοίγουν οι αιτήσεις για 35.000 Thessaly και Evros Pass

Χρ. Τριαντόπουλος: Την Τρίτη 25/6 ανοίγουν οι αιτήσεις για 35.000 Thessaly και Evros Pass

Την Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024, δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,…
Πρωινό Δελτίο Τύπου 14-6-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου 14-6-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 14…
Συσκέψεις  ΠΕΣΟΠΠ και ΥΠΚΚ – Αποφάσεις και ανακοινώσεις για καύσωνα

Συσκέψεις ΠΕΣΟΠΠ και ΥΠΚΚ – Αποφάσεις και ανακοινώσεις για καύσωνα

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων έλαβε χώρα χθες σύσκεψη του ΠΕΣΟΠΠ…