• 6 Μαρτίου, 2023

Πεζοδρόμηση στο Κρόκιο

Πεζοδρόμηση στο Κρόκιο

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου άρχισε η πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου του Κροκίου. Είναι έργο που βρίσκεται στο πρόγραμμα του Δήμου, σε συγχρηματοδότηση με την Περιφέρεια, που τώρα υλοποιείται και αφορά την κατασκευή πεζοδρομίου στις δύο πλευρές του κεντρικού οδικού άξονα που διασχίζει το χωριό από τη μία άκρη στην άκρη.

Στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων από τη θεομηνία Ιανός προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων εντάσσεται η κατασκευή πεζοδρομίων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κροκίου.

Αντικείμενο είναι η ανάπλαση-αποκατάσταση της κεντρικής εισόδου κατά μήκος του χωριού με την κατασκευή πεζοδρομίων και την διαμόρφωση νησίδων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη μάς ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες: Η οδός θα αποκτήσει σταθερό πλάτος 8 μ. για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των οχημάτων. Θα είναι διπλής κατεύθυνσης με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Για την χάραξή της θα χρησιμοποιηθεί ο κεντρικός νοητός άξονας της υφιστάμενης οδού.

Τα νέα πεζοδρόμια θα βρίσκονται και από τις δύο πλευρές του δρόμου, θα είναι ως επί το πλείστον σταθερού πλάτους 2,5 μ. και θα έχουν υψομετρική διαφορά από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο από 5 έως 27 cm.

Δημιουργούνται φαρδιά πεζοδρόμια με ελάχιστο πλάτος ελεύθερης όδευσης πεζών το 1,5 μ, διάσταση που απαιτείται κατ’ ελάχιστον για την άνετη διασταύρωση πεζού με χρήστη ή οδηγό αμαξιδίου οιασδήποτε μορφής (αναπηρικό, παιδικό, αγοράς κλπ.) ή με μεταφορέα πακέτων σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑ «Σχεδιάζοντας για όλους».

Τα πεζοδρόμια θα έχουν προκατασκευασμένο κράσπεδο πάχους 15 cm. Για την κατασκευή τους επιλέγεται χυτό, έγχρωμο σκυρόδεμα δύο ειδών, λείο και λείο με όψη βοτσαλωτού, εναλλάξ ανά 4 μ. με αρμό διαστολής.


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…