• 2 Μαρτίου, 2023

Διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους στον Πτελεό! To φωτορεπορτάζ μας και βίντεο από τις εκδηλώσεις

Διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους στον Πτελεό! To φωτορεπορτάζ μας και βίντεο από τις εκδηλώσεις

Διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους στον Πτελεό!

Πλημμύρισε από κόσμο ο Πτελεός το απόγευμα της Κυριακής σε μια αποκριάτικη εκδήλωση που συγκέντρωσε περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά! Το τοπικό συμβούλιο με πρόεδρο τον κο Κώστα Μπουκοβάλα και οι τοπικοί σύλλογοι Λαογραφικός Μορφωτικός όμιλος και Σύλλογος Νέων διοργάνωσαν μια υπέροχη βραδιά με πολύ κέφι, χορό, τραγούδια, διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους!

Το πρόγραμμα περιλάμβανε και το διαγωνιστικό κομμάτι. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτερες αποκριάτικες αμφιέσεις όπως ψηφίστηκαν από την κριτική επιτροπή του τοπικού συμβουλίου και των συλλόγων. Τρία παιδιά-μαθητές του Δημοτικού οι νικητές -η «γιαγιά», το «ρομπότ», το «φανάρι»- που κέρδισαν ένα γερό χαρτζιλίκι προσφορά των συλλόγων! Επίσης, μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο διαγωνισμός μαγειρικής. Όχι μόνο γιατί όλα τα πιάτα ήταν γευστικότατα, αλλά γιατί υπήρξε μεγάλη συμμετοχή. Δεκαεπτά κυρίες παρουσίασαν τις μαγειρικές τους δημιουργίες, με τους χταποδοκεφτέδες της κας Βασιλικής Παπαδοπούλου να κερδίζουν τις εντυπώσεις και τις περισσότερες ψήφους των κόσμου.

Δεν έλειψε το παραδοσιακό γαϊτανάκι, το κάψιμο των σκίνων, τα τραγούδια στο εορταστικό κλίμα της ημέρας από τη χορωδία του Λαογραφικού με παιδιά και ενήλικες.

Η κα Λένα Βαλωμένου-Παπαλεξοπούλου, πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου μάς είπε: «Ο κόσμος αγκάλιασε πολύ τις εκδηλώσεις μας. Το Σάββατο είχαμε το παραδοσιακό μελωδικό σεργιάνι με αποκριάτικα τραγούδια από σπίτι σε σπίτι στα σοκάκια του χωριού στο οποίο συμμετείχε η μουσική παιδική ομάδα του Ομίλου συνοδευόμενη από τους γονείς των παιδιών αλλά και η χορωδία ενηλίκων. Περνώντας από τις γειτονιές, δεχθήκαμε τα κεράσματα των νοικοκυρών. Την επόμενη ημέρα, τα παιδιά ήταν πολύ ενεργά και χάρηκαν παίζοντας με τις σερπαντίνες και τον χαρτοπόλεμο. Είδαμε στον Πτελεό πολύ ξένο κόσμο, καλεσμένους ιδιοκτητών σπιτιών στην περιοχή μας που ήρθαν και συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις».

Μάλιστα η κα Βαλωμένου-Παπαλεξοπούλου σχολίασε πως οι εκδηλώσεις έγιναν με χρήματα που διέθεσαν τα συμβούλια του Λαογραφικού Ομίλου και του Συλλόγου Νέων, επισημαίνοντας πως «πρέπει ο κόσμος να συνεχίσει να στηρίζει τους συλλόγους διότι λειτουργούν ανταποδοτικά για την τοπική κοινωνία, ό,τι έσοδα έχουμε, τα διαθέτουμε για να περνάμε καλά και να κάνουμε όμορφα πράγματα στον Πτελεό, οι σύλλογοι κρατάνε ζωντανό τον τόπο τους!».


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…