• 25 Φεβρουαρίου, 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Έκτακτη χρηματοδότηση στη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών

Χρ. Τριαντόπουλος: Έκτακτη χρηματοδότηση στη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών

Στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα, με νέα απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών εγκρίθηκε η χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης προς διάφορους ΟΤΑ της χώρας, ύψους 2,67 εκατ. ευρώ, για το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.

Στην εν λόγω απόφαση συμπεριλαμβάνεται και χρηματοδότηση 70.000 ευρώ προς τη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου.


Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, και υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Μαγνησία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Χάρη στη στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, και τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, συνεχίζεται η ροή έκτακτης χρηματοδότησης προς την τοπική αυτοδιοίκηση για έργα πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.

Σε αυτό το πλαίσιο, προχώρησε η απόφαση χρηματοδότησης διάφορων Δήμων της χώρας με 2,67 εκατ. ευρώ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται χρηματοδότηση 70.000 ευρώ προς τη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες αποκαταστάσεις ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής, που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά την προηγούμενη περίοδο σε περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου και, κυρίως, του Περιβλέπτου.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της τρέχουσας Κυβέρνησης, η συνολική έκτακτη χρηματοδότηση προς τον Δήμο Ρήγα Φεραίου από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων φυσικών καταστροφών ανέρχεται σε περίπου 1,3 εκατ. ευρώ.
Η Κυβέρνηση συνεχίζει την έμπρακτη στήριξη προς την τοπική αυτοδιοίκηση, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων. Προς αυτή την κατεύθυνση, η διαδικασία έκτακτης χρηματοδότησης προς τους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση ζημιών σε υποδομές και δίκτυα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών συνεχίζεται, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων».


Σχετικά Άρθρα

ΔΕΥΑΡΦ: Εκπόνηση μελέτης εκτίμησης κινδύνου-υδρογεωλογικής-υδροχημικής μελέτης

ΔΕΥΑΡΦ: Εκπόνηση μελέτης εκτίμησης κινδύνου-υδρογεωλογικής-υδροχημικής μελέτης

Μετά τις εξελίξεις του τελευταίου διμήνου με την εμφάνιση σαλμονέλας σε δύο γεωτρήσεις Τοπικών Κοινοτήτων του…
Έρχεται το “Digispect” για αποτελεσματικές αυτοψίες μετά από φυσικές καταστροφές

Έρχεται το “Digispect” για αποτελεσματικές αυτοψίες μετά από φυσικές καταστροφές

Ακολουθεί κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  «Digispect»: Την…
Χρ. Τριαντόπουλος: Μέχρι τώρα έχουν καταβληθεί 43 εκατ. ευρώ στήριξης για τους αγρότες της Μαγνησίας μετά τις πλημμύρες του 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Μέχρι τώρα έχουν καταβληθεί 43 εκατ. ευρώ στήριξης για τους αγρότες της Μαγνησίας μετά…

Το Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024, Διεθνή Ημέρα Συνεταιρισμών, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ.…