• 22 Φεβρουαρίου, 2023

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για το φετινό καρναβάλι Ευξεινούπολης

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για το φετινό καρναβάλι Ευξεινούπολης

Καρναβάλι Ευξεινούπολης καλωσήρθες ξανά! Ύστερα από τρία χρόνια που μας έλειψε πολύ, μικροί και μεγάλοι φέτος …θα κινηθούμε στους ρυθμούς του καρναβαλιού!!! Οι ετοιμασίες των μελών και των εθελοντών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους αυτές τις ημέρες ώστε να ετοιμαστούν τα άρματα και οι στολές.

Θέμα του Καρναβαλιού 2023 η Κλιματική Αλλαγή και πόσο έχει επηρεάσει τη ζωή μας, επίκαιρο ίσως περισσότερο από ποτέ. Από τα τέλη Ιανουαρίου τα μέλη του Πολιτιστικού έχουν πιάσει δουλειά φροντίζοντας να διαμορφώσουν κατάλληλα τα άρματα που είχαν φτιαχτεί προ τριετίας όταν δεν είχε γίνει καρναβάλι και να δημιουργήσουν καινούργια. Για αυτή την προσπάθεια μίλησε στον «Λαό» ο πρόεδρος του συλλόγου κος Αντώνης Μηλιώνης.

Για την προετοιμασία μάς ανέφερε: «Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα διότι μετά από τρία χρόνια πανδημίας που δεν είχαμε καρναβαλιστικές εκδηλώσεις, ο κόσμος έχει ξεμάθει. Οι εθελοντές είναι κάθε φορά και λιγότεροι, αλλά με φιλότιμο, μεράκι και συνέπεια είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ζωντανό αυτό το έθιμο που χαρακτηρίζει την Ευξεινούπολη, γενικότερα την επαρχία του Αλμυρού και φέρει στην περιοχή μας πολύ κόσμο. Όσο πλησιάζουμε προς την τελική ευθεία, οι εθελοντές αφιερώνουν περισσότερες ώρες εργασίας. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Αλμυρού και ειδικότερα την Αντιδήμαρχο κα Αρετή Μπέη για την υλικοτεχνική υποστήριξη, όπως επίσης και τον κο Αλέκο Αλμυριώτη που μας παραχωρεί τον χώρο για να δημιουργήσουμε τα άρματα».

Σχετικά με τις εκδηλώσεις, ο κος Μηλιώνης σχολίασε πως στις 24 Φεβρουαρίου θα διοργανωθεί η λαμπαδηφορία στην πόλη του Αλμυρού, που είχε γίνει για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της τελευταίας εκδοχής του καρναβαλιού, άρεσε στον κόσμο και θα ξαναφέρει στους δρόμους τους καρναβαλιστές με τις δάδες. Η πορεία θα καταλήξει με σοκολατοπόλεμο στην πλατεία. Στις 25 Φεβρουαρίου θα γίνει το αποκριάτικο γλέντι και στις 27/2, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με την παρέλαση αρμάτων και των καρναβαλιστικών ομάδων.

Τέλος, ο κος Μηλιώνης απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής λέγοντας: «Θέλουμε τη σημαντική αρωγή του κόσμου για να έχουμε μια πετυχημένη διοργάνωση. Καλούμε όλες τις ομάδες να συμμετάσχουν, εμείς μπορούμε να τις υποστηρίξουμε. Περιμένουμε να μαζευτούν ομάδες είτε πεζοπόρες είτε σε άρματα, να αφήσουν για λίγο μακριά τις έννοιες της καθημερινότητας  και να έρθουν  μαζί μας να διασκεδάσουμε, να ξεφαντώσουμε στους ρυθμούς του καρναβαλιού. Κάνουμε την προσπάθειά μας να κρατήσουμε ζωντανή αυτή τη  σπουδαία εκδήλωση του τόπου μας και να κρατήσουμε την παράδοση που έχτισαν και μάς μετέφεραν οι μεγαλύτεροι, τα παλιότερα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης».


Σχετικά Άρθρα

Δήμος Αλμυρού: Ζητούμε σεβασμό στους κοινωνικούς κανόνες συμβίωσης – Αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής

Δήμος Αλμυρού: Ζητούμε σεβασμό στους κοινωνικούς κανόνες συμβίωσης – Αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, μετά από τις αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής…
Η ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες έπληξαν ανεπανόρθωτα την ελαιοπαραγωγή

Η ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες έπληξαν ανεπανόρθωτα την ελαιοπαραγωγή

Έστριψαν τα φύλλα των δένδρων και ζάρωσαν οι ελιές λόγω της ξηρασίας και των επιπτώσεων της…
Συγκίνηση και περηφάνεια για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου – Ο Δήμος δίνει το όνομά του σε δρόμο του Πτελεού / ρεπορτάζ-εικόνες

Συγκίνηση και περηφάνεια για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου – Ο Δήμος δίνει το όνομά του σε δρόμο…

Συγκίνηση και περηφάνεια… Αυτές οι δύο λέξεις αποτυπώνουν καλύτερα τα αισθήματα όλων όσων παρευρέθηκαν σήμερα το…