• 22 Φεβρουαρίου, 2023

Αλμυρός-Δ. Ρήγα Φεραίου: Αγκαλιά αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

Αλμυρός-Δ. Ρήγα Φεραίου: Αγκαλιά αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

Συγκινητική ήταν η προσφορά αλληλεγγύης των πολιτών του Δήμου Αλμυρού και του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο κάλεσμα φορέων για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία αγάπης και συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους λαούς.

Ο Δήμος Αλμυρός συμμετείχε στη δράση της Περιφερειακής Ένωσης Θεσσαλίας μέσω της οποίας τα υλικά που συγκεντρώθηκαν, παραδόθηκαν στην ΚΕΔΕ. «Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση όπως πάντα από τους πολίτες του Αλμυρού. Συγκεντρώθηκαν όλα τα είδη που ζητήσαμε, τρόφιμα, κουβέρτες, φάρμακα καθώς ο κόσμος αγκάλιασε την πρωτοβουλία μας, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και για ακόμη μία φορά οι Αλμυριώτες έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς ανθρώπους που δοκιμάζονται κι έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας, ανεξαρτήτως συνόρων, φυλής και θρησκείας» δήλωσε ο Δήμαρχος κος Ευάγγελος Χατζηκυριάκος.

Ανάλογη πρωτοβουλία πήρε και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, εκεί όπου στο Κέντρο Κοινότητας συγκεντρώθηκαν κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Για θετική ανταπόκριση έκανε λόγο η υπάλληλος Μαρία Μπακάλη.

Επίσης, στον Αλμυρό ανθρωπιστική βοήθεια προσέφεραν φορείς. Το Παράρτημα Αλμυρού του Ερυθρού Σταυρού άνοιξε τα γραφεία του από την Δευτέρα έως την Πέμπτη και υποδέχθηκε δημότες της πόλης που θέλησαν να συνεισφέρουν στον καλό σκοπό. Μάλιστα κάποιοι προσέφεραν ρούχα, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονταν στη σχετική λίστα και θα δοθούν κατόπιν στην ενορία του Αγίου Δημητρίου. Τα συγκεντρωθέντα είδη θα μεταφερθούν από τον Αλμυρό στις κεντρικές αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα κι από εκεί με προορισμό την περιοχή της Τουρκίας-Συρίας όπου ο εγκέλαδος ισοπέδωσε τις πόλεις.

Τέλος, το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα πολλά αγαθά, τρόφιμα και όχι μόνο, μάζεψαν από κοινού οι παρακάτω φορείς: Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Αλμυρού, Ομάδα Γυναικών Αλμυρού, Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού-Σούρπης, Παράτημα Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αλμυρού. «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως οι λαοί μας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, είμαστε λαοί που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα τα ίδια βάσανα. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και συγκινητική και δείχνει ότι μόνο η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση του λαού μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας και πραγματικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Τα είδη πρώτης ανάγκης μεταφέρθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…