• 21 Φεβρουαρίου, 2023

Προχωρά η αντικατάσταση αγωγών αμιαντοτσιμέντου του δικτύου ύδρευσης

Προχωρά η αντικατάσταση αγωγών αμιαντοτσιμέντου του δικτύου ύδρευσης

Υπεγράφη την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο Αλμυρού η σύμβαση για το έργο «Αντικατάσταση Αγωγών Αμιαντοτσιμέντου σε Τμήματα του Δικτύου Ύδρευσης της Πόλης του Αλμυρού» συνολικού προϋπολογισμού 2.288.315,85 € με Φ.Π.Α. μεταξύ του Δημάρχου Αλμυρού κ. Ευάγγελου Χατζηκυριάκου, του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Αλμυρού κ. Αναστάσιο Δεληζήση και του αναδόχου κ. Γεώργιου Χατζηγάκη.

Το παρόν έργο, με απόφαση 70/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, είχε εγκριθεί η υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στο Υπουργείο Εσωτερικών στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στην πράξη «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗ» με τίτλο «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκής ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση».

Στα πλαίσια του παρόντος έργου προβλέπεται η αντικατάσταση μέρους του δικτύου διανομής νερού ύδρευσης του Αλμυρού με αγωγούς πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς. Πέραν της βελτίωσης της ποιότητας του νερού, το νέο κλειστό κύκλωμα αγωγών θα συμβάλλει στην καλύτερη ροή εντός του δικτύου χωρίς απώλειες, ενώ σε περίπτωση βλάβης δεν θα είναι υποχρεωτική η διακοπή του νερού σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Αλμυρού, παρά μόνο τοπικά στη συνοικία που εντοπίζεται η βλάβη.

Το έργο αυτό πρόκειται να συνδυαστεί και με την πρόταση που έχει υποβληθεί από την παρούσα Δημοτική Αρχή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Χρήση των Πόρων Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Αλλαγή και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας». Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για:

Την εξοικονόμηση του πόσιμου νερού και τη μείωση της μη καταμετρούμενης κατανάλωσης, μέσω της εγκατάστασης ευφυών ψηφιακών μετρητών κατανάλωσης νερού στους οικισμούς του Δήμου Αλμυρού.

Τη δημιουργία σύγχρονου και ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου της Δ.Ε.Υ.Α., με αναβαθμισμένες δυνατότητες online παρακολούθησης κρίσιμων παραμέτρων της ύδρευσης.


Σχετικά Άρθρα

Εκτεταμένες βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης – Προσοχή – Νέο τηλέφωνο επικοινωνίας

Εκτεταμένες βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης – Προσοχή – Νέο τηλέφωνο επικοινωνίας

Λόγω βλάβης των τηλεπικοινωνιών και τηλεμετρίας οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΑΛ δεν μπορούν να ανιχνεύσουν τις εκτεταμένες…
Πώς ψήφισαν το 2019 σε Αλμυρό, Δήμο Ρήγα Φεραίου και Νέα Αγχίαλο

Πώς ψήφισαν το 2019 σε Αλμυρό, Δήμο Ρήγα Φεραίου και Νέα Αγχίαλο

Η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, που επισήμως ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ο Πρωθυπουργός, θα διεξαχθεί…
Έργο οδικής ασφάλειας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στους Δήμους Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου

Έργο οδικής ασφάλειας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στους Δήμους Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου

Νέο έργο για την ενίσχυση της οδικής ασφαλείας ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δίκτυο αρμοδιότητάς…