• 13 Φεβρουαρίου, 2023

Θεόδωρος Κορδίστας – Μια ζωή πρωτοπόρος

Θεόδωρος Κορδίστας – Μια ζωή πρωτοπόρος

Πως μέσα από αντίξοες καταστάσεις

κατόρθωσε να γίνει πρωτοπόρος

σε ό,τι ασχολήθηκε

Άξαφνα, μα και υπερήφανα, μας άφησε με έναν τελευταίο χορό για τη γειτονιά των αγγέλων ο Θεόδωρος Κορδίστας. Ο εκλιπών βρισκόταν την Κυριακή σε εκδήλωση τοπικού Συλλόγου, όταν μετά από έναν χορό του αισθάνθηκε αδιαθεσία. Όλα εκτυλίχθηκαν πολύ γρήγορα και οι προσπάθειες ανάνηψης και πρώτων βοηθειών, επί τόπου, αλλά και στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, απέβησαν άκαρπες βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς και φίλους.

Ο Θεόδωρος Κορδίστας ήταν ένας μαχητής της ζωής, μιας δύσκολης πορείας, αλλά άξιας και με επιτυχίες. Ορφανός από πατέρα, αναγκάστηκε να συμβάλλει στην οικογένεια μόλις από την ευαίσθητη ηλικία των 7-8 ετών κάνοντας διανομή μπουκάλια γάλα στα σπίτια. Αργότερα εμπορευόταν ελενίτ στον Αλμυρό κατ’ αποκλειστικότητα, μετά από διεκδικήσεις και διαδικασίες που ήταν πρωτόγνωρες για την εποχή. Έπειτα με τον όμιλο Κοντέλης συνεργάστηκε και έφτιαξε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και αγροτικών οχημάτων, όπου εμπορευόταν τα New Holland, Ford και Case… Έχει βραβευθεί ως πρώτος σε πωλήσεις (ανάλογα και με τον πληθυσμό) πανελληνίως επί σειρά ετών. Το 2004 αιτήθηκε την άδεια για το πρώτο Ιδιωτικό ΚΤΕΟ στη Μαγνησία. Το Ι.ΚΤΕΟ Νέας Αγχιάλου λειτουργεί από το 2006 μέχρι σήμερα.

Τις επαγγελματικές του δραστηριότητες συνεχίζουν μέχρι σήμερα τα παιδιά του. Ενεργός πολίτης πάντοτε, κυρίως ασχολήθηκε με τα κοινά μέσα από τον ΓΣΑ όπου συμμετείχε στο Δ.Σ. Θα ήταν μεγάλη παράλειψή μας να μην τονίσουμε ότι ήταν περήφανος ως παππούς, αλλά και αγαπητός από τα εγγόνια του.

Ο Θεόδωρος Κορδίστας ήταν 83 ετών. Κηδεύτηκε από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Αλμυρού, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023.

Η οικογένεια ευχαριστεί, όλους όσους προσήλθαν, προσευχήθηκαν μαζί τους και τους συλλυπήθηκαν. (Η σύζυγος Ανδρομάχη, τα παιδιά Αλεξάνδρα και Ιωάννης Τέας, Ανθούλα και Γεώργιος Τσουμπέκος, Νικόλαος και Νίκη Κορδίστα, τα εγγόνια Μάνος, Ανδρομάχη, Λευτέρης, Ευγενία, Ξενιά, τα αδέλφια Χρυσούλα Μαχά, Ιωάννα Μπουκουβάλα, Γαρυφαλλιά Κορδίστα, τα ανίψια, οι λοιποί συγγενείς)

Εκφράζουμε και εμείς, «η οικογένεια» του «Λαού» τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.


Σχετικά Άρθρα

Πώς ψήφισαν το 2019 σε Αλμυρό, Δήμο Ρήγα Φεραίου και Νέα Αγχίαλο

Πώς ψήφισαν το 2019 σε Αλμυρό, Δήμο Ρήγα Φεραίου και Νέα Αγχίαλο

Η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, που επισήμως ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ο Πρωθυπουργός, θα διεξαχθεί…
Έργο οδικής ασφάλειας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στους Δήμους Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου

Έργο οδικής ασφάλειας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στους Δήμους Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου

Νέο έργο για την ενίσχυση της οδικής ασφαλείας ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δίκτυο αρμοδιότητάς…