• 11 Φεβρουαρίου, 2023

Μεγάλη συμμετοχή στη χοροεσπερίδα του πολιτιστικού συλλόγου Βρύναινας!

Μεγάλη συμμετοχή στη χοροεσπερίδα του πολιτιστικού συλλόγου Βρύναινας!

Για πρώτη φορά μετά την περίοδο της πανδημίας, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρύναινας «Όθρυς» πραγματοποίησε χοροεσπερίδα. Το βράδυ του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου στο κτήμα Τιμπλαλέξη-Παπαθανασίου, η πρόεδρος Βασιλική Χουλιαρά και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου υποδέχθηκαν τους Βρυναινιώτες, επίσημους καλεσμένους και φίλους από το χωριό, τον Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή.

«Η χοροεσπερίδα σημείωσε μεγάλη επιτυχία» επισήμανε η κα Χουλιαρά καθώς η προσέλευση ήταν μεγάλη, ο κόσμος διασκέδασε με το λαϊκό παραδοσιακό μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκαν οι ΣταύροςΚουσκουρίδας, ΔημήτρηςΓακιόπουλος,Σάκης Καρακώστας,Κωνσταντίνος Γεωργίου και Στέφανος Κωστόπουλος.

Επίσης μοιράστηκαν πολλά δώρα στη λαχειοφόρο αγορά. Στο ξεκίνημα, δύο τμήματα του συλλόγου παρουσίασαν χορευτικά της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης, το ένα αποτελούνταν από τα μικρότερα παιδιά, το άλλο από μαθητές Λυκείου κι ενήλικες.

Tο «παρών» στη χοροεσπερίδα έδωσαν η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κος Χρήστος Τριαντόπουλος, οι Βουλευτές κος Χρήστος Μπουκώρος και κος Αθανάσιος Λιούπης, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κος Ιωάννης Τέας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης εμπορίου και πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κος Γεώργιος Κίτσιος, ο Δήμαρχος Αλμυρού κος Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, ο πρόεδρος της «Πρότασης Ζωής» κος Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, αρκετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και συλλόγων.

Στην ομιλία της, η κα Χουλιαρά, εκτός από τις καθιερωμένες ευχές, ανέφερε μεταξύ των άλλων: «Οι ιδιαίτερες συνθήκες των δύο προηγούμενων χρόνων μας κράτησαν μακριά από τέτοιες εκδηλώσεις. Ο Σύλλογος όμως δεν σταμάτησε τη δράση του προκειμένου να προάγει δραστηριότητες κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Μερικέςαπ’ αυτές ήταν η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη λόγω φυσικών καταστροφών, ο καθαρισμός από εθελοντές διάφορων σημείων της περιοχής του χωριού. Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την ίδρυση και λειτουργία του λαογραφικού μουσείου Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίας Ελένης στη Βρύναινα, ένα σημαντικό μουσείο καταγραφής της λαϊκής μας παράδοσης που σας καλώ να επισκεφθείτε.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, διοργανώσαμε μαζί με την Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας και τον ΕΟΣ Αλμυρού ποδηλατοδρομία με μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις στο βουνό και εκδρομές. Οι εκδηλώσεις μας περιλάμβαναν επίσης την καλοκαιρινή χοροεσπερίδα στο χωριό ή το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου με ζωντανή μουσική.  Απότις δράσεις δεν λείπεικαι το πιο ενεργό κομμάτι, οι χορευτικές ομάδες που χόρεψαν εντός κι εκτός νομού, φέτος συμμετείχαν σε φεστιβάλ στον Βόλο, την Αγριά, την Κόρινθο, τη Χαλκίδα. Με τη συλλογική προσπάθεια μελών και φίλων συλλόγου προγραμματίζουμε νέες δράσεις όπως γλέντι την Κυριακής της αποκριάς, εκδρομές, πολιτιστικό καλοκαίρι κι άλλα πολλά».


Σχετικά Άρθρα

Ευεξία και υγεία για τα μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού που χάρηκαν τα όμορφα μονοπάτια της Βρύναινας

Ευεξία και υγεία για τα μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού που χάρηκαν τα όμορφα μονοπάτια της Βρύναινας

Την Κυριακή τα μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού που συμμετείχαν στην πεζοπορία, περπάτησαν στα πανέμορφα  μονοπάτια της…
Αυτό το Σάββατο η χοροεσπερίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρύναινας

Αυτό το Σάββατο η χοροεσπερίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρύναινας

Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρύναινας “η Όθρυς” διοργανώνει χοροεσπερίδα αυτό το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρα…
Το ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρύναινας

Το ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρύναινας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρύναινας «η Όθρυς» προχώρησε στην έκδοση…