• 23 Ιανουαρίου, 2023

Από τη Νέα Αγχίαλο …στη μικρή οθόνη – Ηθοποιοί στα γυρίσματα της σειράς “Κόκκινο ποτάμι”

Από τη Νέα Αγχίαλο …στη μικρή οθόνη – Ηθοποιοί στα γυρίσματα της σειράς “Κόκκινο ποτάμι”

Μία πρωτόγνωρη, μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τέσσερα άτομα από τη Νέα Αγχίαλο καθώς έλαβαν μέρος ως βοηθητικοί ηθοποιοί στα γυρίσματα της σειράς «Κόκκινο ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη που πραγματοποιήθηκαν στις Πινακάτες Πηλίου.

Η Βαλασία Πετρίδη, ο σύζυγός της Βασίλης Σουλάκης και οι αδερφές, Φανή και Δήμητρα Ανεστιάδου, γνώρισαν εκ του σύνεγγυς πώς γυρίζεται μια τηλεοπτική παραγωγή. Όλοι τους μέλη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, πρόεδρος στον οποίον είναι τα τελευταία χρόνια η Βαλασία Πετρίδη με την οποία συνομιλήσαμε.

Αρχικά μάς είπε: «Λάβαμε μέρος ύστερα από πρόσκληση του κου Περκουλίδη, του προέδρου της Ένωσης Ποντίων νομού Μαγνησίας. Βρεθήκαμε στις Πινακάτες την τελευταία ημέρα των γυρισμάτων εκεί και παραμείναμε από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 17:30. Η παρουσία μας είχε εθελοντικό χαρακτήρα, δεν πληρωθήκαμε με χρήματα παρά μόνο με όμορφες και δυνατές εμπειρίες. Συμμετείχαμε ως βοηθητικοί ηθοποιοί στα γυρίσματα όλων των σκηνών εκείνης της ημέρας».

Για τις εντυπώσεις της από τους γνωστούς ηθοποιούς με τους οποίους συναντήθηκε και τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη, η κα Πετρίδη εξήρε τον επαγγελματισμό και την καλοσύνη τους: «Μου έκανε εντύπωση ο επαγγελματισμός όλων και το πόσο δύσκολο είναι να γυριστεί μία σκηνή. Για το τελικό αποτέλεσμα απαιτούνται δεκάδες λήψεις. Όλοι μας υποδέχθηκαν πολύ εγκάρδια, μας ευχαριστούσαν συνεχώς για τη συμμετοχή μας, μιλούσαν μαζί μας, γελούσαν, φάγαμε και ήπιαμε καφέ όλοι μαζί. Για μία ημέρα, ήταν σαν να είμαστε κανονικά μέλη του καστ. Το κλίμα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν πολύ ευχάριστο. Όσον αφορά στον κο Μανουσάκη, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένας καταξιωμένος άνθρωπος στον χώρο της τηλεόρασης με σπουδαία διαδρομή και αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω. Ένας αγαθός γίγαντας θα έλεγα, επιβλητικός με το παρουσιαστικό του και πολύ ευγενικός. Δεν φώναξε σε καμία περίπτωση στους ηθοποιούς, πολύ ευγενικός, εξαιρετικός άνθρωπος».

Η κα Πετρίδη επισήμανε ότι οι ηθοποιοί δεν αρνήθηκαν να απαντήσουν σε καμία ερώτησή της, ενώ η …αγχιαλίτικη συμμετοχή στο «Κόκκινο ποτάμι» εκτείνεται σε όλα τα γυρίσματα της συγκεκριμένης ημέρας. «Για αυτή τη δουλειά που κράτησε παραπάνω από οκτώ ώρες, υπολογίζω πως γυρίστηκαν σκηνές που θα έχουν τηλεοπτική διάρκεια περίπου 15-20 λεπτών»!

«Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και συμμετείχαμε διότι μας αφορούσε το θέμα της σειράς που πραγματεύεται πραγματικά γεγονότα γύρω από την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Εμείς είμαστε από την Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας οι κάτοικοι της οποίας υπέστησαν διωγμό όπως και οι Πόντιοι. Μας ενδιέφερε πολύ το θέμα, μας αγγίζει, οπότε ήταν μεγάλη μας χαρά που βάλαμε κι εμείς το λιθαράκι μας σε αυτή την πετυχημένη παραγωγή». Η πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου πρόσθεσε ότι το ραντεβού με τους συντελεστές του «Κόκκινου ποταμιού» ανανεώθηκε όταν θα ξαναβρεθούν στα μέρη της Μαγνησίας για γυρίσματα, ενώ στο ερώτημά μας, τηλεόραση ή θέατρο, ήταν σαφής: «Γνώρισα, έστω και λίγο, πώς γυρίζεται μια τηλεοπτική σειρά, αλλά με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι με κερδίζει το σανίδι του θεάτρου όπου ο ηθοποιός έχει αμεσότητα με το κοινό».

Προσθέτουμε εμείς τέλος πως η κα Πετρίδη είναι γνωστή για την αγάπη της προς το θέατρο αφού από μικρή ηλικία ασχολείται είτε ως ηθοποιός είτε ως συγγραφέας, έχοντας γράψει δύο έργα (το πρώτο εκ των οποίων παίχθηκε και σε πολλά μέρη εκτός από τη Νέα Αγχίαλο) για ενήλικες και οκτώ για παιδιά. Όσον αφορά στο «Κόκκινο ποτάμι», διαβάζουμε στο Wikipedia πως η σειρά έκανε πρεμιέρα το 2019 στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV, με μεγάλη τηλεθέαση, ενώ πρόκειται για μια από τις ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης με το κόστος του κάθε επεισοδίου να υπολογίζεται στις 125.000€ και με συνολικό κόστος στα 4.000.000€. Στη φετινή τηλεοπτική χρονιά προβάλλεται ο δεύτερος κύκλος.
Σχετικά Άρθρα

Ζ. Μακρή: «Πέντε νηπιαγωγεία της Μαγνησίας στην πιλοτική εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών»

Ζ. Μακρή: «Πέντε νηπιαγωγεία της Μαγνησίας στην πιλοτική εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών»

Για την συμμετοχή πέντε νηπιαγωγείων της Μαγνησίας ανάμεσα στα 200 πρώτα που έχουν επιλεγεί από το…
Μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου της Νέας Αγχιάλου / φωτορεπορτάζ

Μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου της Νέας Αγχιάλου / φωτορεπορτάζ

Μια μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος ήταν ο 2ος Αγώνας δρόμου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της…
Ομιλία Γ. Γεωργαντά στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και για άλλες διατάξεις του ΥΠΑΑΤ

Ομιλία Γ. Γεωργαντά στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και…

Ομιλία υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά στην συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής,…