• 15 Ιανουαρίου, 2023

Η κοπή πίτας του Συλλόγου Γυναικών Ν. Αγχιάλου (και η σημαντική ανακοίνωση του Υφυπουργού Χρ. Τριαντόπουλου)

Η κοπή πίτας του Συλλόγου Γυναικών Ν. Αγχιάλου (και η σημαντική ανακοίνωση του Υφυπουργού Χρ. Τριαντόπουλου)

Ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Αγχιάλου έκοψε σήμερα το απόγευμα της Κυριακής 15/1 την Βασιλόπιτά του σε μια ωραία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της καφετέριας «Γαλαξίας» όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες μας.

Ο πατέρας Αθανάσιος Μακαντάσης ευλόγησε την Βασιλόπιτα και κάλεσε τον Υφυπουργό κο Χρήστο Τριαντόπουλο και την πρόεδρο του συλλόγου κα Χριστίνα Καρανικόλα να την κόψουν μαζί.

Η κα Καρανικόλα καλωσόρισε όλους όσοι έδωσαν το “παρών”, έδωσε τις ευχές των ημερών σε όλα τα μέλη και ανακοίνωσε την εκδρομή του Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Ο Υφυπουργός κος Τριαντόπουλος συνεχάρη το προεδρείο του συλλόγου για την έντονη δραστηριότητά του, ενώ αποκάλυψε ότι σε λίγες ημέρες θα έρθει στη Μαγνησία η Υπουργός Πολιτισμού κα Μενδώνη και μεταξύ των άλλων, θα ανακοινώσει τη χρηματοδότηση της μελέτης του αρχαιολογικού Μουσείου της Νέας Αγχιάλου.

Στον δικό της χαιρετισμό, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βόλου κα Γεωργία Μποντού-Τοκαλή μίλησε για τη στήριξη των γυναικών σε κάθε δράση του συλλόγου του οποίου και η ίδια είναι μέλος, ενώ τον λόγο πήρε επίσης η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ν. Αγχιάλου Βάσω Πυργάνη-Παρασκευοπούλου.

Για τα έθιμα των εορταστικών ημερών μίλησε η φιλόλογος και συγγραφέας Σουλτάνα Τσουκαλά-Καρνομπατλόγλου διαβάζοντας σχετικά αποσπάσματα από βιβλία της τοπικής λαογραφίας, ενώ η κα Φλαμουρίδη ζήτησε από τους συλλόγους της πόλης να αναβιώσουν κάποιες παραδόσεις που τείνουν να εκλείψουν ή έχουν σταματήσει τα τελευταία χρόνια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι γυναίκες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ανταλλάσσοντας απόψεις, ενώ παράλληλα στον προτζέκτορα προβάλλονταν φωτογραφίες από τις δ΄ρασεις του Συλλόγου Γυναικών που έγιναν μέσα στο 2022, έτος κατά το οποίο συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ακολουθεί το φωτορεπορτάζ:


Σχετικά Άρθρα

H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

Μερικές φορές στην πλούσια ελληνική γλώσσα, ένας τόνος αλλάζει τελείως το νόημα μιας λέξης. Το γήπεδο…
Φωτορεπορτάζ: Οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου  γιόρτασαν την ημέρα της μητέρας

Φωτορεπορτάζ: Οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου γιόρτασαν την ημέρα της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας αποτέλεσε προσφάτως την αφορμή για να συγκεντρωθούν οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου…
Άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο 5×5 της Ν. Αγχιάλου!

Άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο 5×5 της Ν. Αγχιάλου!

Ένα έργο που περιμένουν εδώ κι αρκετό καιρό οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου άρχισε να υλοποιείται…