• 3 Ιανουαρίου, 2023

Προκηρύχθηκε ο δεύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας της λίμνης Κάρλας

Προκηρύχθηκε ο δεύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας της λίμνης Κάρλας

Προκηρύχθηκε ο δεύτερος διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλας που διοργανώνεται από τη διαχείριση της δημόσιας ομάδας του facebook «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ» με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Είναι μα διοργάνωση σε μνήμη της Βολιώτισσας καθηγήτριας, φυσιογνώστριας Αγλαΐας Κ. Τσεκούρα για το έργο, την αγάπη και την προσφορά της, μαζί με το σύζυγό της Δημήτριο Οικονομίδη, στην καταγραφή και παρακολούθηση της ορνιθοπανίδας της περιοχής τη δεκαετία του 1990.

Το περιεχόμενο των συμμετοχών πρέπει να ανταποκρίνεται στο θέμα του διαγωνισμού. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφίσουν στην έκταση της Λίμνης Κάρλας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή αυτής (Ορεινό Βόρειο Πήλιο, Μαυροβούνιο) αποτυπώνοντας το φυσικό πλούτο της. Η θεματογραφία του διαγωνισμού είναι: άγρια φύση, φυτά, μικρόκοσμος, τοπίο, άνθρωπος και περιβάλλον.

Ο κάθε φωτογράφος μπορεί να συμμετέχει σε οποιαδήποτε θεματογραφία και σε όσες από αυτές επιθυμεί, με την προϋπόθεση ότι κάθε φωτογραφία θα ανήκει σε μία και μόνο θεματογραφία.

Η διάρκεια του διαγωνισμού έχει οριστεί από 2 Ιανουαρίου ως και 31 Ιουλίου 2023, άρα η προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι μέχρι αυτή την ημερομηνία. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 31 Αυγούστου 2023 και τα βραβεία θα ανακοινωθούν στη σελίδα της δημόσιας ομάδας του facebook «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ».

Ο διαγωνισμός έχει σκοπό μέσω της προσέλκυσης των φωτογράφων στη Λίμνη Κάρλα να αποτυπώσει όσο καλύτερα μπορεί την άγρια φύση της περιοχής. Εξ ορισμού αναφέρεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους και για αυτό το λόγο θα δοθεί έμφαση πρωτίστως στη δυσκολία και τη σπανιότητα της φωτογραφίας και δευτερευόντως στην τεχνική λήψης και επεξεργασίας αυτής. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν. Προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι μόνο ερασιτέχνες φωτογράφοι και να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με έως και πέντε φωτογραφίες ανά θεματογραφία ανεξαρτήτως του χρόνου λήψης. Δεν επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών στο διαγωνισμό που έχουν ήδη λάβει οποιοδήποτε βραβείο ή έπαθλο σε προγενέστερο διαγωνισμό. Επίσης δεν επιτρέπονται επαναλαμβανόμενα «κάδρα» στις συμμετοχές κάθε φωτογράφου.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να υποβληθούν στο e-mail karla.photocontest.tsekoura@gmail.com χωρίς απεικονιζόμενα διακριτικά του κατόχου (π.χ υδατογράφημα λογοτύπου, ονοματεπώνυμου κτλ). Θα γίνονται δεκτές φωτογραφίες σε μορφή αρχείου JPΕG με τη μεγάλη πλευρά της φωτογραφίας έως 2000pixels, ανάλυσης maximum 240dpi και συνολικό μέγεθος αρχείου έως 2ΜΒ, συμπεριλαμβανομένων και των Exif data.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο facebook «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ», ενώ τα δώρα για τους νικητές αφορούν φωτογραφικό πακέτο της Nikon χορηγία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της Μαγνησίας.

Θυμίζουμε ότι η ο πρώτος διαγωνισμός σημείωσε τεράστια επιτυχία αφού η συμμετοχή ήταν μεγάλη -στόχος των διοργανωνών είναι να καθιερωθεί και να αποτελέσει θεσμό για την περιοχή- και στις 5 Ιουνίου, έγινε η τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. στα Κανάλια Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η τελετή απονομής του διαγωνισμού φωτογραφίας άγριας ζωής της Λίμνης Κάρλα «Αγλαΐα Τσεκούρα» / βίντεο-φωτογραφίες


Σχετικά Άρθρα

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα 42 εκατ. ευρώ για τις παρακάρλιες περιοχές

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα 42 εκατ. ευρώ για τις παρακάρλιες περιοχές

Αυγενάκης: Άνω των 700 εκατ. ευρώ θα πληρώσει σε αγρότες ο ΟΠΕΚΕΠΕ πριν από το Πάσχα…
Τους νικητές του διαγωνισμού «Κινηματογραφώντας στη Θεσσαλία» βράβευσε ο Κώστας Αγοραστός

Τους νικητές του διαγωνισμού «Κινηματογραφώντας στη Θεσσαλία» βράβευσε ο Κώστας Αγοραστός

Τα βραβεία του διαγωνισμού «Κινηματογραφώντας στη Θεσσαλία» που διοργάνωσαν το Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας σε συνεργασία…
Απονεμήθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού για την Κάρλα

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού για την Κάρλα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που ανέδειξε την οικοτουριστική αξία του διαγωνισμού για την περιοχή της λίμνης και…