• 2 Ιανουαρίου, 2023

Εγκρίθηκε η ανάπλαση της πλατείας Ευξεινούπολης – Παρεμβάσεις στον Πλάτανο

Εγκρίθηκε η ανάπλαση της πλατείας Ευξεινούπολης – Παρεμβάσεις στον Πλάτανο

Σε πρόσφατη συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού ενέκρινε την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Δ.Κ. Ευξεινούπολης», καθόρισε κι ενέκρινε τους όρους της διακήρυξη δημοπράτησης της εν θέματι δημόσιας σύμβασης.

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 163.000€, εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό και η χρηματοδότησή του γίνεται από πιστώσεις του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ και Τακτικά Έσοδα του Δήμου Αλμυρού. Η επιλογή αναδόχου της μελέτης θα γίνει με ανοικτή διαδικασία μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.).

Προτείνεται η ανάδειξη της πλατείας, με εμπλουτισμό και βελτίωση της φύτευσης. Κατά συνέπεια ο σχεδιασμός βασίζεται σε ήπιες, μικρής κλίμακας αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, με επιλογές υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα: Θα επιστρωθούν τα πεζοδρόμια με πλάκες από σκυρόδεμα, θα υπάρξει μέριμνα για την εξυπηρέτηση των ΑMEΑ, με την κατασκευή οδεύσεων, θα υπάρξει μέριμνα για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ, με την κατασκευή διαβάσεων στο νοτιοανατολικό καθώς και νοτιοδυτικό μέρος της πλατείας, για την ευκολότερη πρόσβαση από και προς αυτήν, θα πραγματοποιηθούν φυτεύσεις σε όλο τον χώρο της πλατείας, θα εγκατασταθεί αυτόματο σύστημα άρδευσης που θα συνδέεται με το δίκτυο ύδρευσης του δήμου. Επίσης θα εφαρμοστεί κατάλληλος φωτισμός στην υπό ανάπλαση πλατεία (LED φωτιστικό 60W ύψους 5μ.), θα τοποθετηθούν καθιστικά (παγκάκια) από εμφανές σκυρόδεμα C16/20 ελαφρώς οπλισμένο χωρίς πλάτη, θα τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων μεταλλικοί, χωρητικότητας 60lt, από παρφορέ λαμαρίνα, θα τοποθετηθεί ένα ποδηλατοστάσιο, ενώ θα κατασκευαστεί κράσπεδο κήπου περιμετρικά από τους φυτεμένους χώρους της πλατείας. Προβλέπεται ακόμη η τοποθέτηση επιδαπέδιου σκακιού στο βόριο τμήμα της πλατείας με ξύλινα χτιστά καθίσματα για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Στο ανατολικό μέρος της πλατείας απέναντι από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα σχηματιστεί μια εσοχή για την τοποθέτηση τεσσάρων καθιστικών.

Έγκριση όρων δημοπράτησης για ανάπλαση στον Πλάτανο
Ομοίως με τα προαναφερθέντα, αποφασίστηκε η έγκριση για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση δημοτικής έκτασης με κοινόχρηστο χαρακτήρα, πλησίον κοινοτικού καταστήματος της Τ.Κ. Πλατάνου Δ. Αλμυρού», συνολικού προϋπολογισμού 198.000 €». Το έργο αφορά στην ανάδειξη του αλσυλλίου, με εμπλουτισμό και βελτίωση της φύτευσης.

Συγκεκριμένα: θα διαμορφωθεί μικρό υπαίθριο θεατράκι από κερκίδες σκυροδέματος και μικρή σκηνή, θα γίνει επέκταση της πλακόστρωσης με χονδρόπλακες ακανόνιστες, θα πραγματοποιηθούν πλακοστρώσεις πεζοδρομίων με διαβάσεις για την όδευση τυφλών, θα πραγματοποιηθούν νέες φυτεύσεις σε όλη την έκταση της πλατείας, θα τοποθετηθούν νέα στοιχεία αστικού εξοπλισμού, που θα αποτελούνται από χυτοσίδηρο ως προς το δομικό στοιχείο, και από ξύλο ως προς το υλικό επένδυσης/τελείωμα, και τέλος, θα εφαρμοστεί κατάλληλος φωτισμός στην υπό ανάπλαση πλατεία.


Σχετικά Άρθρα

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Πανεπιστήμιο και Δήμοι εξετάζουν τη δημιουργία διαδημοτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας τύπου «hop on – hop off» –…
Ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού προς τους δημότες

Ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού προς τους δημότες

Τη δυνατότητα παροχής ψηφιακών υπηρεσιών στους δημότες του έχει πλέον ο Δήμος Αλμυρού. Με την υποστήριξη…
Δημοπρατήθηκαν τρία μεγάλα έργα στον Δήμο Αλμυρού

Δημοπρατήθηκαν τρία μεγάλα έργα στον Δήμο Αλμυρού

Η Δημοτική Αρχή, με δελτίο Τύπου της, αναφέρεται στη δημοπράτησητριών μεγάλων έργων στον Δήμο Αλμυρού τα…