• 29 Δεκεμβρίου, 2022

Με ήττα αποχαιρέτησε το 2022 η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του ΓΣΑ – Ντεμπούτο για τις μικρές Νάντζιου, Θεοδωράκη (ρεπορτάζ/φωτογραφίες)

Με ήττα αποχαιρέτησε το 2022 η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του ΓΣΑ – Ντεμπούτο για τις μικρές Νάντζιου, Θεοδωράκη (ρεπορτάζ/φωτογραφίες)

Με ήττα αποχαιρέτησε το 2022 η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του ΓΣΑ καθώς εξ αναβολής αναμέτρηση στο κλειστό του Αλμυρού (το βράδυ της Τετάρτης 28/12), ηττήθηκε 0-3 σετ από τον Σπάρτακο Λάρισας για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Εκτιμούμε ότι το παιχνίδι θα είχε διαφορετική εξέλιξη και τελικό νικητή εφόσον ο ΓΣΑ έπαιζε πλήρης. Για διάφορους λόγους απουσίαζαν η βασική πασαδόρος Παπαγιώργου, η βασική λίμπερο Βελέη, η βασική κεντρική Κωνσταντίνου αλλά και η Καουνά. Έτσι, είχαμε σύνθεση ανάγκης. Ντεμπούτο με την κυανόλευκη φανέλα έκανε η Αθανασία Τσιούμα, μεταγραφή των ημερών, που έδειξε ότι θα βοηθήσει σημαντικά, ενώ πολύ χρόνο με πολύ καλή παρουσία είχαν χθες οι Αγγελική Τσιάτσιου, Κωνσταντίνα Μποτού.

Πάντως, την παράσταση έκλεψε η Ελευθερία Νάντζιου, η μικρή της ομάδας, μαθήτρια της α’ τάξης του Γυμνασίου η οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά και μάλιστα πολλά λεπτά αφού ως λίμπερο, μπήκε στον αγώνα από τις πρώτες φάσεις του πρώτου σετ. Είχε πολλές πετυχημένες υποδοχές! Στο φινάλε έπαιξε και η άλλη μικρή Αναστασία Θεοδωράκη.

Στο 1ο σετ, ο ΓΣΑ είχε προβάδισμα στην αρχή αφού μετά τον πρώτο πόντο που πήρε η Τσιγάνη, η Μαρίνα Καραγιάννη είχε τρεις συνεχόμενες πετυχημένες επιθέσεις με καρφί. Η Μπουκουβάλα πήρε άσο για το 5-2 αλλά σερί του Σπάρτακου έφερε την ομάδα της Λάρισας στο κεφάλι του σκορ, 5-6, αργότερα 6-10. Μείωσαν οι γηπεδούχες με δύο πόντους της Τσιούμα και ένα καρφί της Τσιγάνη (9-10), 12-15 με καρφί της Καραγιάννη, 13-15 με μπλοκ της Τσιάτσιου, 14-15 με μπλοκ της Μπουκουβάλας αλλά από εκεί και πέρα οι Λαρισαίες είχαν μικρή διαφορά που διατήρησαν μέχρι τέλους. Με 0-5 ο Σπάρτακος έφθασε στο +6 (14-20), πλησίασε κάπως ο Αλμυρός με την Τσιούμα να παίρνει πόντο, να ακολουθεί άσος της Μπουκουβάλας και μία φοβερή επίθεση της Καραγιάννη για το 18-21. Ο Σπάρτακος έφθασε στο 19-25.

Στο 2ο σετ, και πάλι καλύτερο ξεκίνημα για τον ΓΣΑ με πόντους από την Κωνσταντίνα Μποτού, μπλοκ της Μπουκουβάλας, καρφί της Καραγιάννη για το 6-3. Ο ΓΣΑ προηγήθηκε με τέσσερις διαφορά, 10-6, ύστερα από μπλοκ από την Τσιγάνη και πόντο από την Τσιούμα και λίγο πιο μετά με έξι, 12-6. Σταδιακά μείωσε ο Σπάρτακος, 14-11 με ένα πέρασμα της Τσιγάνη με τα δάχτυλα, 15-13 με πέρασμα της Καραγιάννη με μπουνιά πάνω στο φιλέ και 18-15 με καρφί της ίδιας παίκτριας.  Το 18-15 έγινε 18-19, ο τελευταίος αυτός πόντος υπέρ του Σπάρτακου σε μια φάση που οι παίκτριες του Χρήστου Μακρή έβγαλαν τέσσερις άμυνες, όχι όμως και μια πέμπτη! Μία κακή υποδοχή έφερε το 19-21, ακολούθησε λάθος από πλευράς φιλοξενουμένων και κερδισμένος πόντους με μπλοκ-άουτ από την Τσιγάνη, με άσο η Κατσαρέ έγραψε το 21-23, ισοφάρισε η Τσιγάνη στους 23 αλλά η Λαδοπούλου και μία φάση χωρίς υποδοχή έφεραν το 23-25.

Στο 3ο σετ, ο Σπάρτακος προηγήθηκε 0-5, η Καραγιάννη πήρε τρεις σερί πόντους και η Μπουκουβάλα έναν άσο μειώνοντας σε 5-8, όμως χωρίς καλή ψυχολογία τα κορίτσια του Αλμυρού ήταν συνεχώς με μεγάλη διαφορά πίσω στο σκορ. 6-12, αργότερα 8-15, 10-18 και το 12-25 αποτυπώνει την εικόνα αυτού του σετ.

Για τον Αλμυρό, τους πόντους πήραν (σε παρένθεση ανά σετ) οι: Καραγιάννη 14 (6-5-3), Τσιγάνη 10 (2-4-4), Τσιούμα 7 (5-1-1), Μπουκουβάλα 6 (3-1-2), Τσιάτσιου και Μποτού 1 πόντο.

Για τον ΓΣΑ: Καραγιάννη, Θεοδωράκη, Μπουκουβάλα, Τσιγάνη, Μποτού, Τσιούμα, Μούζα, Τσιάτσιου, Νάντζιου.

Για τον Σπάρτακο: Γ. Λαδοπούλου, Οικονομίδου, Καλέτσιου, Β. Λαδοπούλου, Καραΐσκου, Σουλτσιώτου, Χρ. Νικοπούλου, Κατσαρέ, Αθ. Νικοπούλου, Ευθυμίου, Καραγιάννη, Ντιμπουρλιάγκα, Ζιάκου, Μπαρούτα.

Στον πρώτο αγώνα του 2023, ο ΓΣΑ παίζει στη Νίκαια για την τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου, καθοριστική αναμέτρηση αφού ο αντίπαλος είναι μία από τις δύο ομάδες που οι «κυανόλευκες» έχουν μέχρι στιγμής βάλει από κάτω στον βαθμολογικό πίνακα.

Βαθμολογία Β’ Εθνικής: ΣΠΑΚ 23, Ασκληπιός 19, ΑΕΛ 17, Ολυμπιακός Β. 15, Σπάρτακος 15, Φοίβος 11, Νίκη Βόλου 10, ΓΣ Αλμυρού 5, Νίκαια 3, Τύρναβος 2.


Σχετικά Άρθρα

Σύμπραξη Ειδικού Δημοτικού και 3ου Δημοτικού Αλμυρού

Σύμπραξη Ειδικού Δημοτικού και 3ου Δημοτικού Αλμυρού

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου ένα θεατρικό δρώμενο…
Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Με δελτίο τύπου της η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει τους πολίτες για μεγάλα ύψη βροχής που αναμένονται…
Δράσεις του Κέντρου Κοινότητας Αλμυρού στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας.

Δράσεις του Κέντρου Κοινότητας Αλμυρού στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας.

Την Παρασκευή 5/04 τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Αλμυρού επισκέφτηκαν την Ανάβρα όπου συναντήθηκαν με τα…